Aftellen naar de Ultimate Buffalo

Aftellen naar de Ultimate Buffalo - Healthylivinglisan

Team ‘Goal Diggers’ is aan het aftellen voor de Ultimate Buffalo a.s. 18 juni. Nog een klein weekje en dan zullen wij een flink aantal hindernissen trotseren. Weken en maanden heb ik hiernaar uitgekeken en heb ik keihard getraind. Getraind in de vorm van Ultimate workouts, die door de organisatie van Ultimate Buffalo georganiseerd werden, maar ook in de sportschool heb ik diverse trainingen gehad om mijn snelheid, flexibiliteit en kracht te verbeteren.

Het hardloopbuffel parcours

Samen met mijn team gaan we de Hardloopbuffel doen! Over een afstand van 7,5 km gaan wij ruim 20 hindernissen trotseren. Het parcours en de obstakels zijn bekend, zie onderstaande foto! Mijn eerste reactie? “Oef…dan zijn er nogal wat! Je moet er wel wat voor doen, wil je met trots over die finish heen komen”. Natuurlijk wist ik al een beetje wat voor obstakels er zouden komen. Ik heb de verhalen meegekregen over vorig jaar en ook veel tips gehad vanuit de trainers, die aanwezig waren bij de Ultimate workouts. In de onderstaande lijst met obstakels is mij niet van alles helder wat het nou precies is, dus dat wordt een mooi verrassingselement volgende week zondag. Wat kan ik bijvoorbeeld verwachten bij Zigzag & Kriskras of bij de vlechthindernis? Ook ben ik benieuwd naar de buffalowalk! Volgende week weet ik de antwoorden en zal ik jullie er zeker meer over vertellen. Maar ik zal jullie nu eerst onderstaand vertellen tegen welke vijf obstakels ik nu het meest op zie.

18588726_1791496724433222_5481060542165575274_o

  1. Sandbags carry: Sommige zullen vast denken: “Eitje”! Maar ik denk dat dit nog weleens vies kan tegenvallen. Ik heb weleens gelopen met zandzakken en dit is best zwaar. Naast dat het zwaar is, moet je ook nog zoeken op welke manier je het beste zo’n ding vast kunt houden.
  2. BMX obstakels: Ik weet niet zeker of dit de juiste uitvoering zal zijn, maar ik zie nu een heleboel BMX bultjes voor mij, waar je overheen moet hollen. Aangezien hardlopen niet mijn sterkste kant is (Maar Lisan, je moet nog een afstand van 7,5 km doen!), zie ik hier als een heleboel bultjes tegenop! Daarnaast heb ik bij de eerste Ultimate workout een keer verhalen gehoord dat dit vorig jaar een obstakel was, waar veel mensen zich op verkeken hebben. Dachten ze dat ze eindelijk verlost waren van de BMX bultjes, kwamen er nog meer. Ik ben benieuwd!
  3. Brandweerpaal: Brandweerpalen en touwen waar je in moet hangen, zijn niet mijn favoriete onderdeel. Tijdens één van de Ultimate workouts ben ik keihard uit een touw gegleden, omdat ik niet voldoende kracht had om te blijven hangen en mijzelf niet goed vast kon klemmen. Daarna heb ik er een soort van angst aan over gehouden. Dit zal ik proberen los te laten, want ik ga elke obstakel trotseren!
  4. 100m Burpeelane met autobanden: Als ik deze obstakel lees, kijk ik er tegenop. Waarom precies kan ik jullie uitleggen. Ik weet namelijk niet zo goed hoe ik deze obstakel moet inschatten. Moet je over een afstand van 100m (wat best een aardig afstandje is) burpees doen? En waar komen die autobanden in dit verhaal terug?
  5. Monkeybars: Een beetje hetzelfde verhaal als bij de brandweerpaal. Het hele “hang-verhaal” is niet mijn favoriete onderdeel. Ik heb hier eerlijk gezegd niet heel veel in kunnen trainen ook. Mijn schouders en armen zijn wel een stuk sterker geworden door de vele tennis workouts van de afgelopen weken.

Na 18 juni zal ik jullie uiteraard ook vertellen of dit inderdaad de vijf zwaarste obstakels voor mij waren of dat ik er volledig naast zat. Dat kan natuurlijk! Ik ben vooral benieuwd hoe het volgende week gaat. De afwisseling tussen stukken hardlopen en het trotseren van een obstakel. Ik kan mij namelijk wel goed instellen op een korte termijn doel tijdens het sporten. Bijvoorbeeld het uitvoeren van een oefening en doen van een hindernis of 500m hardlopen naar de volgende. Daarnaast ben ik ook benieuwd hoe wij het als team gaan doen. Een team van vier meiden. Ik denk absoluut dat wij elkaar door de moeilijkere momenten heen kunnen helpen, elkaar vertrouwen kunnen geven en elkaar tot het uiterste kunnen pushen.

Met nog een kleine week te gaan, zijn wij hier begonnen met de laatste voorbereidingen op het event.

De laatste voorbereidingen

De komende week zal ik nog zeker vijf keer sporten, voordat de Ultimate Buffalo zelf plaatsvindt. De komende dagen zal dat in de sportschool zijn en op maandag sta ik nog een uurtje te knallen op de tennisbaan. In de sportschool ligt de komende dagen de focus op het creëren van snelheid en uithoudingsvermogen. Zo zal ik de spinningzaal bezoeken en trainen op hellingniveau. Maar ook wil ik de krachthoek nog één of twee bezoekjes brengen om mijn armen, rug en buikspieren nog iets meer te trainen.

Daarnaast zijn wij druk bezig met het bedrukken van teamshirtjes! De shirtjes zijn inmiddels gehaald, nu alleen de bedrukking nog. We willen natuurlijk wel als team aan die startlijn staan.

Voor iedereen, die volgende week ook meedoet met de Ultimate Buffalo…HEEL VEEL SUCCES! Maak iedereen die je komt aanmoedigen trots, maak eventueel je team trots, maar bovenal jezelf!

Liefs,

Lisan

healthylivinglisan(2)


Een reactie op “Aftellen naar de Ultimate Buffalo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s