Skiën leer je bij SnowiseSports in Deurningen!

IMG_20170930_152113_190

In februari staat mijn tweede wintersport op de planning. Super veel zin in! Afgelopen jaar vloog ik voor het eerst een week lang van de piste en hoewel dit best goed ging merkte ik dat ik toch een beetje bang was om te vallen of om de controle te verliezen! Tijd om hier wat aan te doen en meer te leren over de techniek en de houding, die bij het skiën komt kijken. In augustus boekte ik dan ook mijn proefles en een pakket van 16 lessen bij SnowiseSports in Deurningen. Benieuwd waarom ik heb gekozen voor SnowiseSports en hoe de trainingen tot nu toe gaan? Dat lees je allemaal in deze blog!

Over SnowiseSports

Ik ben bij SnowiseSports terecht gekomen, doordat ik aan het rondkijken was welke opties voor skilessen er in de regio Twente waren. Ik had al eens een proefles skiën gedaan bij het Rutbeek, maar was hier persoonlijk niet zo over te spreken. Ik was echt op zoek naar een plek waar volledig de focus ligt op de ontwikkeling van de houding en techniek, de baan doet denken aan sneeuw en waarbij je optimaal gebruik kan maken van de skitijd. Bij SnowiseSports vond ik dit allemaal. Zij hebben twee rolpistes waar je lessen op volgt. Zowel skiërs als snowboarders kunnen hier terecht!

De les duurt een uur, waarvan jij 30 minuten op de rolpiste staat! Elke 10 minuten wissel je af met andere cursisten en kun je even bijkomen van 10 minuten intensief trainen. Want geloof mij…het is super intensief! De focus ligt echt op het verbeteren van je houding en techniek, voor zowel beginners als gevorderden. Ik word elke minuut, die ik op de rolpiste sta, uitgedaagd om mijn techniek en houding te verbeteren, nieuwe dingen te proberen en dit alles te controleren. Je kunt bij SnowiseSports en tijdens de lessen echt stappen maken, zodat je zelfverzekerd en met zakken vol kennis en techniek die piste af vliegt!

SnowiseSports Deurningen - Healthylivinglisan
Meer info op http://www.snowisesports.nl

Hoe gaan de skilessen tot nu toe?

Eind september had ik mijn proefles, want je moet toch altijd even proeven of deze manier van lessen bij jou als persoon past. Maar ik was meteen enthousiast en had een heel goed gevoel bij de vooruitgang die ik kan behalen. 14 oktober had ik mijn eerste officiële les en tot eind januari zal ik wekelijks een training volgen. Gisteren had ik mijn vijfde les en op dit moment ben ik bezig om het parallel skiën onder de knie te krijgen.

Ik zit nu denk ik op een punt, waar ik qua lichaamshouding en techniek even doorheen moet en ik heb het gevoel dat als ik dit onder controle heb dat het heel snel kan gaan. Het onder controle krijgen van parallel skiën heeft namelijk een aantal lessen nodig, omdat bij deze manier van skiën heel veel techniek komt kijken. Zo ben je heel veel bezig met je houding en hoe je je lichaam moet neerzetten. Oefening baart kunst en langzaamaan ontstaat er een vorm van automatisme bij mij. Zo krijg ik meer gevoel met mijn houding en wat voor gevolgen dat heeft voor het (bij)draaien van de ski’s en het maken van bochtjes.

Zo merk ik bijvoorbeeld op dit moment echt wanneer ik niet goed op mijn dalbeen sta of wanneer ik mijn bovenlichaam teveel meegedraaid heb. Dit heeft gevolgen voor mijn balans en bijvoorbeeld het niet goed kunnen bijdraaien van mijn ski’s naar de parallel-techniek. Super frustrerend soms, omdat ik het gevoel kan krijgen dat ik het maar niet onder controle krijg. Maar vergeet niet dat je JUIST grote stappen kan maken door het aanvoelen van wat niet goed gaat en het begrijpen en reflecteren op dit soort situaties. Zo merk ik namelijk ook als mijn houding en de druk op mijn dalbeen wel goed is. Ik kan dan al steeds makkelijker mijn andere been meedraaien naar mijn dalbeen en daardoor makkelijker skiën met minder energieverspilling.

IMG_20170209_183919_449

Hoe nu verder?

Ik heb nog 11 lessen te gaan. Woensdag 31 januari zal ik mijn laatste les hebben. Zaterdag 3 februari gaan wij op wintersport. Er zitten dus maar een paar daagjes tussen mijn laatste les en het moment dat ik op de piste sta in de sneeuw. Dit vind ik een super prettige gedachte. Daarnaast ben ik super benieuwd hoe het zal gaan op wintersport. Ik ken de techniek en sta beter in contact met mijn lichaam, dus ik ga er vanuit dat het na wat inkomen best goed zal gaan.

Mijn doel voor de lessen eind januari? Ik wil heel graag het parallel skiën onder controle hebben en dat ik al redelijk makkelijk mijn ski’s kan meedraaien als ik wissel van dalbeen. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in!

En is het na de wintersport afgelopen met skilessen? Dat denk ik niet! De lessen bevallen mij super goed en ik heb het onwijs naar m’n zin. Je leeft eigenlijk toch elke week weer een beetje meer naar de wintersport toe. Ik ben van plan om volgend jaar weer skilessen te volgen bij SnowiseSports. Het is leuk, gezellig, en je leert ontzettend veel!

Wie zie ik daar?

Liefs,

Lisan

IMG_20170209_172805_537


Een reactie op “Skiën leer je bij SnowiseSports in Deurningen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s