Sportdagboek maand november en december

sportdagboek maand november en december header

Sportdagboek van november was er door de drukte een beetje bij in geschoten. Jullie kennen het vast wel in deze maanden. Daarom pak ik mijn sportdagboek van november en december samen! Want misschien stond het bloggen op een laag pitje de afgelopen maanden, de sportiviteit gelukkig niet. Hieronder vertel ik weer over mijn favoriete workouts van de afgelopen twee maanden en mijn sportdoelen van 2018. En met het zicht op het nieuwe jaar ben ik benieuwd naar jullie workout tips. Wat moet ik echt eens proberen? En wat zijn jullie tips voor een sportief 2018? Ik hoor het graag!

7, 15, 22 en 29 november en 6 en 16 december: Skiles

IMG_20171206_193953_291

Alle skilessen zijn een hoogtepunt voor mij! Ik vind het zo ontzettend leuk om te doen. Zoals ik in mijn skiblog heb verteld heb ik een pakket van 16 lessen gekocht en ik heb er inmiddels 10 gehad en het gaat GOEHOED! Elke woensdag kijk ik uit naar mijn nieuwe les en heb ik zin om weer nieuwe dingen te leren en uitgedaagd te worden om een volgende stapje te zetten richting parallel skiën. Ik heb nog zes lessen op het programma staan en die zullen in het teken staan van het parallel skiën nog beter onder de knie krijgen, zodat ik in februari de pistes als een stuk beter en mooier af kom. Eind januari komt er nog een tweede skiblog online met een samenvatting van mijn gehele skilessenpakket en mijn verwachtingen voor de wintersport.

14 november: Hardlopen

IMG_20171125_130610_723Het hardlopen had ik na de Ultimate Buffalo Run alweer heel snel van mijn lijstje weggestreept, het is namelijk niet mijn favoriete sport. Voor mij voelt het echt als doelloos rennen en ik vergeet eigenlijk waar ik het voor doe.

Maar…toch heb ik besloten om weer af en toe te gaan hardlopen. Waarom? Je hebt er een hekel aan toch? Er zijn een paar redenen waarom ik besloten heb om dit toch weer toe te passen in mijn planning. Drie keer per week is echt niet een vereiste voor mij, maar twee keer in de week probeer ik wel te halen.

  1. Ik wil een betere conditie opbouwen. Dit kan natuurlijk in de sportschool, maar mijn tweede reden verklaart hier weer meer over.
  2. Ik vind actief zijn in de buitenlucht heerlijk! Tennis, straks skiën en lekker wandelen.
  3. Even de stress eruit lopen of een rustig tempo en een lekker muziekje.

Misschien zit die endorfine kick nog wel ergens in mij, maar is het voor mij super moeilijk om dit naar boven te krijgen met hardlopen. Maar ik heb een hardloopplan gedownload en begin gewoon weer vanaf niveau 0,0 en bouw het langzaam op! 14 november was de eerste run en het was best wel lekker. Natuurlijk nog wel met stops, maar het gevoel is goed.

2 december: Tennis

Een tennislesje mag natuurlijk niet ontbreken in mijn lijstje, want dit doe ik ook met ontzettend veel plezier. En zaterdag had ik een extra inhaalles! Het spontane hiervan is dat het echt een soort wedstrijdelement kreeg. Veel mensen waar ik normaal niet mee les en veel verschillende soorten wedstrijdjes. Kortom…alle kansen om mijn backhand, forehand en opslag eens goed onder handen te nemen en te verbeteren.

9 december: Bodypump

IMG_20171129_083126_684Ook een lesje bodypump moest echt weer een keer op de planning komen te staan. Wat miste ik dit ontzettend! Ik ben alleen zo slecht in mijzelf, in mijn eentje, naar de sportschool te slepen. Ik sport graag met andere mensen en gelukkig kon ik met mijn jarenlange vriendinnetje, die ik bij de bodypump heb ontmoet, 9 december eindelijk weer naar een lesje toe. Zo lekker! Na de warming-up heb ik altijd onwijs veel zin om lekker te knallen, mijzelf uit te dagen met de gewichten en weer te voelen hoe mijn lichaam verandert. Bodypump komt dan ook zeker op het lijstje voor januari te staan en wil ik volgende week zaterdag nog het jaar even goed afsluiten met een lesje.

Sportdoelen voor 2018

De focus in 2018 zal komen te liggen op meer sporten met een goede balans tussen cardio en kracht, maar ook met voeding. Ik hoop 10 kilo af te vallen. Dit verlies in kilo’s hoeft de weegschaal niet aan te geven, maar vind het wel belangrijk om dit te voelen en te zien. Dus een strakker lichaam met meer spieren en minder vet.

De skilessen zijn eind januari afgelopen. Helaas! Maar dit betekent wel dat ik op de woensdag weer bodypump lessen kan gaan volgen. Op een zaterdag of zondag (of als ik helemaal zin heb beide dagen) zal ik dan ook nog een lesje volgen. Het pumpen gaat dus naar 2x per week. Dit samen met een lesje tennis wat wekelijks in de planning staat en de voorjaarscompetitie, zal zorgen voor de krachtfactor en een deel conditie. Daarnaast probeer ik in de week nog een hardlooprondje of cardio uurtje in de vorm van spinning of wandelen op interval in te plannen om een ultieme balans te vinden voor mijzelf.

Belangrijkste is dat ik in alle drukte die ik ervaar en de donkere dagen, een manier vind om mijzelf naar de sportschool te krijgen. Ik wil mijzelf niet dwingen, maar weet dat ik streng tegen mijzelf moet zijn. Mijn vriend is dan ook op de hoogte van mijn doelen voor 2018 en zal mij ook iets meer pushen, zeker niet verkeerd!

Wat zijn jullie sportdoelen voor 2018? En hebben jullie nog sporttips? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Lisan


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s