Sportdagboek maand september

IMG_20170930_152113_190-01

September was een heerlijke sportmaand! Eind september ben ik begonnen met mijn nieuwe baan en dat betekende dat ik de gehele maand lekker veel kon gaan sporten. De maand september bevatte veel zonnige dagen, waarin ik zoveel mogelijk buiten was. Maar ook stond eind september mijn proefles skieën op het programma! Langzaamaan mag de winter van mij wel komen. Oké over 15 skilessen mag de winter wel z’n intrede doen! In deze blog vertel ik jullie weer meer over mijn vijf favoriete workouts en over de planning van oktober.

Zaterdag 2 september: Tenniswedstrijd

We hebben onze poule overleefd en mochten de kwartfinale gaan tennissen op zaterdag. Heerlijk weer, lekker zonnetje en veel motivatie! De ingrediënten voor een sportieve dag! De wedstrijd werd in de tweede set wel echt heel spannend. Bijna hadden we deze set naar onze hand kunnen zetten en een derde set moeten spelen. Helaas verloren, maar het geeft mij wel echt een heel fijn gevoel om wedstrijden te winnen! Eind van de ochtend zat ik al ruim aan mijn beweging en kon ik verder met het verhuizen.

Maandag 4 september: Bodypump

Heeeeeerlijk! Een lesje flink knallen. De muziek swingt de pan uit en ik heb met elk nummer zin om weer door te pushen. Zonder twijfel is dit mijn favoriete groepsles. Het is nu half oktober en ik ben inmiddels drie weken begonnen met mijn nieuwe te gekke job. Ik begin nu ook een beetje mijn draai te vinden en heb s’avonds weer puf over om weer aan het sporten te besteden. Tijd om weer de bodypump lessen in te plannen dus.

Woensdag 6 en vrijdag 22 september: Spinning

IMG_20170906_200457_361Niet heel veel tijd, maar wel genoeg om een lesje spinning in te plannen.  Tijdelijk geen baan hebben, brengt ook positieve dingen met zich mee. Zo kan ik zelf inplannen wanneer ik op de dag ga sporten. Het mooie van deze spinninglessen is trouwens dat je de tijd kan variëren van 40 minuten tot een uur. Je kiest namelijk de virtuele les, waar je op dat moment zin in hebt. Mijn sportmaatje en ik kozen en les van 43 minuten lang met niveau 3. We hadden namelijk wel zin in 43 minuten flink doortrappen en knallen. Het was een heerlijke tempotraining, die weer van invloed is geweest op mijn aerobe conditie.

Zaterdag 30 september: Proefles skieën

Wat was dit super tof! Op 30 september stond mijn proefles skieën op de planning bij

Snowise Sports in Deurningen. Binnenkort komt er een uitgebreide blog online over Snowise Sports, de voortgang van de skilessen en meer informatie. Maar in ieder geval was deze training echt fantastisch! Ik ben blij dat ik gekozen heb om lessen te gaan volgen tot en met eind januari. 3 februari zal ik dan op wintersport gaan. Als het goed is met bergen skitips, techniek en een flinke dosis wintersportkriebels. Want die wintersportkriebels waren meteen aanwezig, toen ik naar binnen stapte!

IMG_20170930_152113_190

Inmiddels heb ik mijn eerste officiële skiles van mijn trainingspakket van 16 trainingen ook gehad. Begin november zal ik een eerste blogje schrijven! Benieuwd naar mijn skiles ervaring? Hou dan mijn blog in de gaten!

 

Mijn sportdagboek over september is vrij laat. Inmiddels is het al half oktober en ik kan je vertellen dat het qua sporten deze maand nog niet veel soeps is. Ik speel wel wekelijks tennis en heb nu elke week een lesje skieën op de planning staan, maar verder had ik amper de tijd om het sporten in te plannen in mijn agenda. Een puntje waar ik tot eind oktober nog wat aan wil gaan doen. Vanaf nu wil ik weer minimaal drie keer per week sporten. Dit kan met een racket in mijn hand, op de latten, met wieltjes onder mijn voeten of een stang in mijn handen, maar ook lekker met de benenwagen een stuk wandelen!

Morgen staat er nog een heerlijke nazomerdag op de planning, dus dat betekent een stukje hardlopen of wandelen. Het lijkt mij super fijn als ik het hardlopen weer een beetje kan oppakken. Over een paar weken komt er weer een nieuw sportdagboek online en komen jullie er heel snel achter of ik bovenstaande waar heb kunnen maken.

Sportieve groetjes,

Lisan

ReviewThe Ultimate Buffalo run - Healthylivinglisan
Actieshot bij de Ultimate Buffalo

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s