Reisblog: Citytrip New York

IMG_3345-2 kopie

Begin mei gingen mijn vriend en ik een paar heerlijke dagen genieten in the City that never sleeps, namelijk New York. Elk jaar proberen we een citytrip te doen en New York stond al een tijdje hoog op ons reislijstje om meerdere redenen.

 1. Zoveel films en series spelen zich (gedeeltelijk) af in New York en we wilden graag de plekken in het echt zien en zelf de sfeer proeven.
 2. Als tukker wil ik mij weleens vergapen aan de torenhoge gebouwen, die de stad de bieden heeft.
 3. De cultuur van de stad, wijken en straten proeven.

Voordat ik jullie ga overspoelen met toffe bezienswaardigheden en heerlijke foodtips in het prachtige New York, eerst nog een paar praktische tips vooraf!

 • Wij hebben ons vliegticket in december geboekt om een goede deal te vinden. We vlogen via Aer Lingus (Ierse maatschappij). Een beetje meer budget, maar niet verkeerd. Was tevreden over de beenruimte!
 • Esta visum op tijd aanvragen en al je papierwerk ook even als printje meenemen!
 • Hotelprijzen zijn best aan de prijs, dus wij hebben overnachtingen geboekt via Airbnb. Hiervoor betaalden wij ongeveer € 51,- per nacht/per persoon.
 • Via www.newyork.nl kun je vooraf al tickets kopen voor allerlei bezienswaardigheden! Ideaal als je niet in de rij wilt staan voor de kassa met nog veel andere toeristen. Daarnaast is deze website de moeite waard om van tevoren raad te plegen om alvast te bepalen wat je allemaal wilt zien!
 • Op het vliegveld hebben we ons door een kleine shuttlebus naar onze slaapplek laten brengen. Dit kostte ons ongeveer 45 dollar voor twee personen.

IMG_3288

Dag 1: Little Italy/Chinatown, Brooklyn Bridge, 9/11 memorial en meer…

Op de eerste dag hadden wij een hele volle dag in de planning met veel bezienswaardigheden en veel wandelen – hallo zere voeten. Onze airbnb zat in East Harlem, wat betekende dat de metro onze beste vriend zou worden voor de aankomende vijf dagen! We besloten dat ook eerst een 7-dagen-kaart te kopen voor 33 dollar per persoon (dat geld krijg je er echt wel uit binnen vijf dagen) en daarna waren we klaar voor de eerste bijzondere dag.

 1. Little Italy/Chinatown: We begonnen onze dag in Little Italy en Chinatown. Met de metro zijn we uitgestapt bij Spring Street. Dit zijn leuke wijken om doorheen te lopen en de Italiaanse en Chinese cultuur tot je te nemen. Ook zitten hier leuke foodtentjes, waar je lekker kunt lunchen of dineren.
 2. Brooklyn Bridge: Een toeristische trekpleister, die wij natuurlijk niet wilden missen! Wat is dat toch met bruggen en toeristen in een andere stad? Maar over de Brooklyn Bridge kan ik ze geen ongelijk geven. De lijnen, architectuur, en het uitzicht wat de brug biedt is echt prachtig. Ik heb er dan ook prachtige plaatjes kunnen schieten.
 3. Wall Street, Financial district: Vanuit Brooklyn Bridge zijn we doorgelopen naar Wall Street en het Financial district. Zelf vond ik dit niet mega bijzonder, maar het is wel cool om doorheen te lopen, omdat hier ook films opgenomen zijn!
 4. 9/11 Memorial Museum: ZO BIJZONDER! Dit was echt wel één van de hoogtepunten van de reis, hoewel het woord hoogtepunt niet echt in deze context past en waar dit museum voor staat. Maar wat was dit ongelofelijk bijzonder! Het heeft mij echt aangegrepen. Sinds de aanslagen op 11 september 2001 zie je veel documentaires, films, etc. over deze gebeurtenis. Dan grijpt het mij al aan, maar om op de plek te staan waar eerst de Twin Towers hebben gestaan en om in het museum rond te lopen ondergronds, waar zich zoveel heeft afgespeeld en waar zoveel mensen zijn overleden en zoveel helden zijn opgestaan is echt heftig. Wij hebben 24 dollar per persoon betaald, wat het bezoek helemaal waard is, en hebben ruim twee uur rondgelopen. Er was zoveel te zien en te horen! Echt een aanrader om te bezoeken.
 5. Eten bij Hard Rock café op Times Square: Na het bezoek aan het 9/11 museum waren we toe aan iets luchtigs en eten! We hebben de metro naar Union Square gepakt en zijn daar via Broadway doorgelopen naar Times Square om een hapje te eten in het Hard Rock café. Wat een top tent! Leuke muziek, lekkere drankjes en lekker eten. FOODTIP dus!
 6. Empire State building by night: Als afsluiting van onze productieve dag, na 35000 stappen, brachten we nog een bezoekje aan the Empire State building. Tickets hadden we van tevoren geboekt via http://www.newyork.nl, dus we konden de rij voor de kassa gelukkig overslaan en meteen door naar de rij voor de liften naar boven voor een fenomenaal uitzicht over New York. Al die lichtjes zijn zo vet om te zien en ik vond het echt heel gaaf. Natuurlijk zijn er ook nog andere gebouwen waar je een fenomenaal uitzicht over New York hebt, dus genoeg keuze!

IMG_3399

Dag 2: Zuidelijke deel Central Park, Shoppen en naar de bioscoop…

Rond half 10 stonden we buiten de deur. Het weer viel helaas een beetje tegen. Het was vrij koud en het miezerde een beetje. Gelukkig hadden we besloten het iets rustiger aan te doen en onze dag iets minder vol te plannen. Vandaag pakten we eerst weer de metro naar Spring Street voor de wijk Upper East Side.

 1. Upper East Side: Upper East Side kenmerkt zich door elegante stadhuizen en is de wat rijkere wijk in New York. Ook 5th Avenue loopt door deze wijk heen. Hier zit onder andere het Plaza Hotel gevestigd…je weet wel, het hotel waar Kevin McCallister verblijft uit Home Alone 2. Ook het Guggenheim Museum ligt op 5th Avenue. Daarnaast bevindt Central Park zich parallel aan 5th Avenue. Voor de vrouwen onder ons; series als Gossip Girl en Sex and the City zijn bijvoorbeeld ook in deze wijk deels opgenomen.
 2. Zuidelijke deel Central Park: Aangezien je vanuit de Upper East Side zo Central Park in kunt lopen, konden wij dit natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. We zijn dan ook even door het onderste gedeelte van Central Park gelopen. Wat ik niet had verwacht is dat Central Park zo heuvelachtig is. Niet verwacht, maar ik kon het wel waarderen! En wat een heerlijk park is het zeg. Ik had echt even het gevoel dat ik weg was uit de grote stad.
 3. Lunchen in Little Italy: Van Central Park met zere voetjes – van de vorige dag – doorgelopen naar Little Italy om lekker te lunchen. We hebben ons gesetteld bij Gelso & Grand. Heerlijke genoten van een heerlijke pasta en ik vond de sfeer van het restaurant echt heel leuk en inspirerend.
 4. IMG_3372Shoppen Broadway/Times Square: We kunnen niet naar huis zonder iets gekocht te hebben wat je in Nederland niet kunt kopen! Dus tijd om even te shoppen, maar ook de M&M store te bezoeken en ons eigen zakje met andere, nog niet bekende, smaken M&M’s te proberen. En natuurlijk even genieten van alle tv-schermen op Times Square. In het licht al gaaf om te zien, dus ik kon niet wachten om s’avonds een keer te genieten hier en wat foto’s te maken! Misschien is Times Square wel mijn favoriete plek van New York. Echt het plaatje wat ik verwacht had en veel entertainment, lichtjes, levendigheid en toerisme.
 5. Movietime!: Met een filmliefhebber als mijn partner-in-crime op reis kon een bezoekje aan de bioscoop daar niet ontbreken! Je zal wel denken…naar de bios kun je in Nederland ook. Toch? Klopt! Maar de Amerikaanse bioscopen zijn wel een tikkeltje anders en een hele happening. Zo ben ik erachter gekomen dat een small drink een liter is en je zelf je drankje kunt samenstellen, Root beer niet te zuipen is en dat de allerbeste bioscoopstoelen hier staan. Een film kijken doe je daar helemaal in de relax stand. Men neme een leren stoel met knoppen waarmee je kunt verstellen hoe je wilt zitten, maar ook liggen. Daarnaast krijg je een tafelblad waarop je je “kleine” drankje en je popcorn kunt zetten. Geniet van de film!

Dag 3: Central Park, het Vrijheidsbeeld, naar een musical en Times Square by night

Weer een toffe dag voor de boeg! Dit keer begonnen we bij het noordelijke deel van Central Park.

 1. Central Park: Eigenlijk wilden we fietsen huren, maar waar we het park in gingen stonden nog geen fietsen. We besloten dus om lekker te gaan wandelen, want het was ook heerlijk weer en ik had daarnaast ook wel behoefte aan wat meer rust in alle drukte van de stad. En wat kun je hier heerlijk wandelen, genieten van de rust en wat is er ontzettend veel te zien. Ik begrijp heel goed waarom mensen hier zo graag komen en sporten hier echt een goed plan is.
 2. Het Vrijheidsbeeld: Natuurlijk konden we New York niet eerder verlaten dan het Vrijheidsbeeld ook gezien te hebben. Tijd voor een bootvaart langs het vrijheidsbeeld. We besloten de veerboot naar Staten Island te pakken (deze is trouwens GRATIS!) en dan gingen we ook langs het vrijheidsbeeld, dus wat ons betreft dikke prima.
 3. Lunchen bij Poke Bowl NYC: Lekker lunchen doe je bij Poke Bowl NYC. Stel je eigen poke bowl samen en je hebt de keuze uit heel veel lekkere ingrediënten. Een echt foodtip voor iedereen die van sushi en de Aziatische keuken houdt!
 4. Musical: Een musical op Broadway kan niet ontbreken als je in New York bent. Bijvoorbeeld the Lion King, Harry Potter of Aladdin. Op Broadway/Times Square loop je langs vele plekken waar je tickets kunt kopen voor leuke musicals. Of boek je tickets al in Nederland, zoals wij hebben gedaan voor Aladdin. We hadden echt een prachtplek op één van de balkonnetjes in een ontzettend mooi theater. En de musical was ook geweldig.
 5. Times Square by night: De tweede dag hadden we Times Square overdag al gezien. Super vet! Maar in de avond als het donker is, is het nog veel gaver. Al die TV-schermen met verschillende beelden, the entertainment, alle mensen en de vele yellow cabs. Times Square heeft het allemaal! Zo’n plek mag van mij ook wel in Enschede komen hoor. Een paar van mijn foto’s vind je hierboven.

Dag 4: Ocean Odyssey museum, Rockefeller Center en een Baseball match

Onze laatste volle dag in New York hebben we rustig doorgebracht. Het was heel warm, dus we hebben rustig aan gedaan en een beetje door de stad gestruind en een paar leuke dingen gedaan in de buurt van Times Square. S’avonds stond er een New York Mets wedstrijd op de planning.

IMG_3517

 1. National Geopgraphic Encounter: Ocean Odyssey: Ik was op zoek naar een leuk museum, die nog het bezichtigen waard was en stuitte daarbij op de Ocean Odyssey museum. Een museum, waardoor je door een interactieve 3D ervaring meer te weten komt over het leven in the Pacific Ocean. Ook hiervoor had ik de kaartjes eerder besteld. Ik vond het heel erg leuk en echt een museum die je een ervaring geeft op een nieuwe manier. Voor kinderen is dit dan ook echt een aanrader. Er zit veel interactie in, wat heel leuk is voor gezinnen met kinderen en voor iedereen die meer wil leren over het leven in de oceaan.
 2. Lunchen bij Bella Vita Pizzeria & Trattoria: Pizza time als lunch! Nu we toch gingen lunchen gingen we maar meteen voor de familie pizza en die konden we bestellen bij Bella Vita Pizzeria & Trattoria. We werden een beetje vreemd aangekeken dat we met z’n tweeën een hele familie pizza gingen wegwerken, maar eigenlijk kwam het gewoon neer op een normale pizza per persoon. Je krijgt hier lekkere pizza’s voor een redelijke prijs.
 3. Rondstruinen bij Rockefeller Center: Tijd om Rockefeller Center nog een bezoekje te brengen. Hier hebben we een beetje rondgestruind, gezeten bij de fontein en o.a. de Lego winkel bezocht. Ook dit is weer een plek waar veel te doen is en waar je lekker kunt shoppen als je daar behoefte aan hebt.
 4. New York Mets: Onze New York trip hebben we afgesloten in stijl en typisch Amerikaans/New York’s. We hadden namelijk in Nederland al tickets geboekt voor een baseball match van de New York Mets. We pakten dus s’middags de metro naar Queens voor een sportieve avond met veel entertainment. Want tussen de innings door gaat het alleen maar om vermaak. Van de welbekende kisscam tot leuke spelletjes met mensen uit het publiek. Natuurlijk mocht een biertje en een hotdog niet ontbreken bij de wedstrijd. Dus mocht je naar New York gaan, vergeet dan niet een honkbalwedstrijd te boeken.

Weer een toffe citytrip achter de rug en ik raad iedereen aan om New York een keer te bezoeken! Ook kun je in vier volle dagen ontzettend veel zien. Vaak zitten de dagen dan wel redelijk vol, maar dat was voor ons prima. Mocht je binnenkort naar New York gaan of staat het hoog op je lijstje, maar je hebt nog vragen voordat je iets gaat boeken…dan help ik je graag!

Liefs,

Lisan


2 reacties op ‘Reisblog: Citytrip New York

 1. Leuke blog. Als (mede) tukker ben ik inmiddels 8 keer in NY geweest, voor en na de Twintowers. Ik kan er bij aanvullen dat het huren van fietsen (bijvoorbeeld in Battery Park) erg helpt tegen zere voeten. De Staten Island ferry geeft ook een mooi en gratis beeld van Manhattan, maar een bezoek met de boot ($18) naar Ellis Island is ook zeer de moeite waard. Leuk geschreven en heel herkenbaar…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s