Fotoblog: Natuurlijk genieten in Altenmarkt im Pongau

IMG_20180829_080619_031

Daar ben ik weer! Een tijd geleden dat ik mijn laatste blog had geschreven…vier hele maanden geleden. Sorry daarvoor! Maar ik zat even in een periode dat ik voor mijzelf moest kiezen en daarvoor moest ik terug naar de basis. Ik was zoveel online bezig en moest zoveel van mijzelf dat ik van een aantal dingen niet meer echt wist of ik het nou deed omdat ik het moest of oprecht leuk vond.

Ik heb de afgelopen maanden dus heel veel nagedacht, offline geweest in de avonden en weekenden en veel geluisterd naar mijn gevoel. Mijn gevoel vertelde mij dan ook de laatste weken steeds meer dat ik het bloggen echt aan het missen was en ik kreeg echt weer kriebels om dit weer op te pakken! Het is namelijk toch een soort uitlaatklep en ik vind het leuk om anderen te informeren, inspireren en tot bewegen aan te zetten! So here I am en ik trap meteen af met een heerlijke fotoblog van mijn eerste week zomervakantie in de omgeving Altenmarkt im Pongau! Benieuwd naar mijn avonturen en tips? Lees dan met mij mee!

Dag 1 en 2: Salzburg en aankomst in Altenmarkt im Pongau

23 juli reden gingen wij s’ochtends op pad naar onze eerste bestemming Salzburg. Hier verbleven wij voor 1 nacht. S’avonds konden we dan nog even de stad verkennen en de volgende dag ook, voordat we dan 24 juli s’middags verder zijn gereden naar Altenmarkt im Pongau. In Altenmarkt im Pongau verbleven we in de Edelweiss Appartments. Prachtige ruime appartementen (die in de winter vol zitten met wintersport liefhebbers) voorzien van ruime keuken, luxe badkamer, woonkamer, prachtig uitzicht over de bergen en het pand is ook nog eens voorzien van twee sauna’s. Wat wil je nog meer?

Als je in Salzburg bent, mag een bezoekje aan de Stiegl Keller en de Stiegl Brauerei niet ontbreken!

Maar ook een wandeling door het mooie Salzburg met alle geschiedenis mag niet ontbreken! De stad oogt heel overzichtelijk, ruim en is voorzien van veel prachtige plekken en mooie vormen. 

IMG_20180729_084846_173

In ons appartement (Edelweiss Appartement) in Altenmarkt im Pongau was dit ons uitzicht. S’ochtends heerlijk wakker worden en lekker ontbijten buiten met uitzicht op de bergen en de pony’s.

Dag 3: Wandelen in Dorfgastein

Mijn schoonfamilie zat ook in Altenmarkt im Pongau en we besloten de volgende dag samen met z’n allen te wandelen bij Dorfgastein. Een prachtige wandeling, die voor beginnende en ervaren bergwandelaars prima te doen is, met een hoog Heidi-gehalte en “Milka-koeien”!

Wat een uitzicht he! En zie je die “Milka-koeien”? Zo leuk, die liepen daar regelmatig zo naast het wandelpad. 

Dag 4: Wandelen bij de Dachstein

Van het iets lieflijke uitzicht bij de Dorfgastein, naar een ietwat ruigere omgeving bij de Dachstein. De Dachstein bevat de hoogste top van de Oostenrijkse Alpen en voor de berg- en wintersportliefhebber kun je je hier uitstekend vermaken het hele jaar door. Ook wij, als bergliefhebbers, konden deze plek niet voorbij laten gaan. We hebben genoten van prachtige uitzichten op het gesteente, de gletsjer, Heide-achtige taferelen in weides vol bloemen en van het klimmen en dalen.

Genieten van het ruige landschap bij de Dachstein in Oostenrijk. Een prachtige plek voor bergliefhebbers en wintersportfanaten.

IMG_20180727_082941_154

Maar ook beneden bij de Dachstein kun je genieten van een fan-tas-tisch uitzicht! Geniet van een stuk wandelen om het meer of ga lekker zitten, zodat je prachtig uitzicht hebt over de bergen. 

Dag 5: Burcht Hohenwerfen en Eisriesenwelt

Een gave dag voor de boeg! Want we gingen deze dag lekker wandelen bij de prachtige Burcht Hohenwerfen en daarna stond een bezoek aan de bekende ijsgrotten Eisriesenwelt op de planning! Een prachtige dag met Ooooh’s en Aaaah’s. De Burcht Hohenwerfen is namelijk echt een ridderlijke plek om rond te lopen en is nu een museum en heeft een restaurant waar je een Middeleeuwse maaltijd kunt eten. Je kunt het kasteel bereiken door heen en terug te wandelen (met flinke klim), een enkeltje met de gondel en lopend terug of alles met de gondel. Take your pick!

De ijsgrotten liggen hoger in de bergen. Nadat je auto al flink heeft mogen klimmen naar de parkeerplaats is de benenwagen zelf aan de beurt. Met twee flink pittige klimmen in het vooruitzicht wordt het aangeraden om mensen die slecht ter been zijn niet naar boven te sturen. Maar de pittige wandeling is het helemaal waard. Het is onwijs bijzonder om in een stuk gesteente van de bergen rond de wandelen met allemaal ijs om je heen. Een sprookje met een Frozen-landschap. Puur genieten!

Burcht Hohenwerfen is een echte Middeleeuwse plek met een prachtig uitzicht. Geniet van het museum, de uilenshows en een Middeleeuwse maaltijd. 

Dag 6: Helemaal tot rust komen bij de thermen

Wat fijner dan de week in Altenmarkt im Pongau af te sluiten bij de Thermen Amade. Een plek voor jong en oud. Geniet van het zwembad, vlieg van de glijbanen of geniet van de heerlijke zoutbaden en de sauna’s, die ze hier te bieden hebben. Wedden dat jij na een paar uur overgeven aan deze rust helemaal zen bent?

Het was een heerlijke week genieten in de prachtige Oostenrijkse bergen. Ik heb echt het gevoel gehad dat ik een mijn eigen Sound of Music filmpje heb gemaakt. Een mooie eerste week, die veel goeds voorspelde voor de tweede week in de Dolomieten in Italië.

Dus heb jij zin om samen met je partner, met je gezin of alleen de bergen in de gaan? Dan is Altenmarkt im Pongau en omgeving Salzburgerland echt wat voor jou! Want of je nou beginner bent of gevorderd in de bergwandelwereld, je kan hier zeker je ei kwijt en er is meer dan genoeg te zien en te doen!

Binnenkort komt er ook nog een fotoblog online van mijn tweede vakantieweek in de Dolomieten. Stay tuned en tot snel.

Liefs,

Lisan


Een reactie op “Fotoblog: Natuurlijk genieten in Altenmarkt im Pongau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s