Sportdagboek maand maart

IMG_20180414_090237_546

Januari was zwaar, februari stond in het teken van skiën en herstel en de maand maart was ik weer helemaal on fire! Hoewel het aantal workouts deze maand nog relatief laag was, 13 gemeten met mijn Polar, waren het wel langere en intensieve trainingen. Voornamelijk gericht op conditieverbetering deze maand en dat is gelukt! Ik merk dat mijn uithoudingsvermogen en conditie met sprongen vooruit gaat. Heel fijn om dit gevoel te hebben na de afgelopen twee maand. In deze blog vertel ik jullie meer over mijn favoriete workouts van de maand maart en blikken we even vooruit op wat april gaat brengen.

 

Vrijdag 2 maart: Tennisles

IMG_20180408_160703_513In februari was het weer nogal dramatisch, waardoor mijn tennisles elke week weer uitviel. Gelukkig kon ik het vrijdagavond inhalen en eigenlijk zijn dit ook wel super leuke lessen. We staan dan met ongeveer 12 tot 16 man op de tennisbaan partijtjes tegen elkaar te spelen. Een ideale basistraining, die ik straks kan gebruiken tijdens de voorjaarscompetitie.

 

6, 10, 13, 17, 27 en 31 maart: Spinning

IMG_20180401_133038_332Spinning is mijn nieuwe sportverslaving. Twee keer per week ga ik gezellig samen met een vriend van mij spinnen in de sportschool. Heerlijke tempotrainingen om mijn conditie en uithoudingsvermogen nog verder uit te breiden en een flinke boost te geven. Tijdens deze lessen haal ik echt het maximale uit mijzelf en ik geniet er ontzettend van. Ik vind het zelfs zo leuk, dat ik er aan zit te denken om zelf een racefiets te kopen, zodat ik met het lekkere weer lekker buiten kan fietsen.

 

Vrijdag 30 maart: Wandelen

Tussen alle tennislessen en spinninglessen door probeer ik s’avonds na werktijd ook nog tijd te maken om een stuk te wandelen. Heerlijk om dan nog even mijn hoofd leeg te maken en mijn lichaam nog een beetje wakker te schudden. Zeker nu het steeds langer licht blijft kan ik onwijs genieten van dit moment op de dag.

Doelstelling voor april

April staat in het teken van nog meer activiteit. Jullie hebben mijn sportieve doelstelling al kunnen lezen in mijn vorige blog! Ondanks alle bijzondere mijlpalen die april al heeft gebracht kan ik mij goed aan mijn gestelde doelstelling houden. Ik merk dat ik toch in een bepaalde flow raak en ik ben mijzelf steeds meer aan het uitdagen. Inmiddels gebruik ik de app “Fit in 30 dagen” ook weer om thuis ook nog wat oefeningen te doen.

Ook staat april in het teken van de tenniscompetitie, die van start gaat en bodypump lessen.

Begin mei (na mijn vakantie in New York) zal ik jullie uitgebreid vertellen wat de resultaten zijn van mijn gestelde doelstelling voor april en hoe ik verder ga!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s