Fotoblog: Bergwandelen in de zomer in Italië

IMG_20180730_185044_502
Rosengarten – Val di Fassa

Het is alweer een tijdje geleden…of beter gezegd, we zijn alweer wilde plannen aan het maken voor de zomervakantie. Last van keuzestress? Want je wilt nog zoveel zien? Je houdt van avontuur en natuur, maar ook van de zon? Herkenbaar! Wij konden onze keuze dit jaar voor de zomer ook niet echt maken…

Willen we dit jaar iets tropischer? Bijvoorbeeld naar Cuba of Mauritius. Of willen we misschien toch naar Ierland of de Azoren? Maar ook rondreizen door Zuid-Italië of gewoon weer de bergen in, in Oostenrijk en Italië stond op ons lijstje! LASTIG! Eigenlijk een gigantisch luxe probleem dat we ons als deze keuzes kunnen veroorloven.

Na een flink gesnuffel op het internet en in blogs, hebben wij besloten dit jaar weer lekker de bergen in te trekken. Dit keer een weekje Solden in Oostenrijk en Val Gardena in de Dolomieten. De bergen en de ongerepte natuur is toch waar ik helemaal tot rust kom.

Heb jij of hebben jullie nou ook last van keuzestress? Gek op de ongerepte natuur? Lekker de hele dag actief zijn in de buitenlucht? Trek dan eens de bergen in! Lekker naar Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of Italië. Misschien heb je wat aan deze fotoblog van mijn zomervakantie in de Dolomieten afgelopen zomer in het gebied Val di Fassa. Normaal de plek waar we altijd gaan skiën, maar afgelopen zomer was dit het strijdtoneel van onze heerlijke bergwandel avonturen.

Dag 1: Wandelen bij de prachtige Rosengarten

Wat een fantastisch mooie wandeling. De eerste dag liepen we 5,5 uur door de bergen. Van flink klimmen tot flink dalen. Geen wandelroute voor beginners…wel krijg je er een prachtig uitzicht voor terug. En het allermooiste is dat je na uren wandelen bij een hutje komt, midden tussen het gesteente, die je in de winter niet kunt bereiken!

Dag 2: Een maanlandschap bij de Pordoi

Nog een adembenemende wandeling is bij de Pordoi. Hier kun je met de gondel helemaal naar de top van de Pordoi toe. Als je eenmaal boven komt, stap je een compleet andere wereld in. Geen groen, alleen maar gesteente van verschillende kleuren. Het lijkt wel of je een maanlandschap bent binnengestapt. Heel bijzonder! Op de Pordoi kun je lekker een beetje rondwandelen, genieten van het uitzicht en vervolgens weer met de gondel naar beneden. Handig als je beginner bent of als familie samen gaat. Wij liepen uiteraard de hele route weer naar beneden via een hele stijle wand. Lekker mijn hoogtevrees op de proef stellen! Adrenaline kick gegarandeerd!

Dag 3: Een dagje actief herstel

Op de derde dag gingen we voor iets anders dan bergwandelen. Een dagje naar het warme Bolzano, ook wel Bozen genoemd, stond op de planning! Een prachtige stad met vele winkeltjes en geschiedenis, waar je je prima kunt vermaken voor een aantal uur. Wij hebben deze dag helaas in een waas beleefd, door een vreselijk bericht die ochtend. Ik heb dan ook geen foto’s gemaakt! Maar het is echt een mooie stad. Ook kun je naar de wijngaarden gaan, die liggen daar ook in de buurt.

Dag 4: Over de kam lopen bij Vigo di Fassa

Nog een gebied waar we altijd skiën in de winter en ik dit keer in een ander daglicht mocht zien. We gingen namelijk voor een dagje bergwandelen over de kam bij Vigo di Fassa. Dit was misschien wel DE spannendste wandeling. Veel last van hoogtevrees, omdat je soms aan weerszijden de afgrond zag en de paden soms niet echt duidelijk paden waren, maar eerder klonten zand waar je over kon uitglijden. Of althans ik, aangezien ik een groot talent heb in de categorie “Klungeligheid“. Durf jij het aan? Zeker een aanrader!

IMG_20180802_213230_712

Dag 5: Wandelen rondom de Sasso Lungo

De week moeten we natuurlijk goed afsluiten en dat deden we bij de Sasso Lungo. De wandeling was niet heel moeilijk, redelijk vlak en zeker geschikt voor beginners. Dat was dan ook te zien, want soms liepen we in een grote rij achter elkaar aan. Onderweg wel Edelweiss gespot. Op het moment dat we gingen afdalen werd het gelukkig een stuk rustiger en waanden we ons binnen ‘no time’ in een Hobbiton-achtig landschap met gekleurde bloemen, veel boomwortels en veel stenen. GENIETEN!

IMG_20180803_203030_738

Wil je het iets rustiger aan doen…?

Een bezoekje aan Lago di Carezza is ook een keer leuk. Een helderblauw meer in de bergen. Hier kun je gemakkelijk een rondje omheen lopen met de kinderen en even zitten!

IMG_20180801_213308_396

En al overtuigd om deze zomer weer de bergen in te gaan? Of je nou, net als ons, de Italiaanse Alpen induikt of toch liever naar Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland gaat…het berglandschap heeft iets magisch. En ik kan er zo van genieten dat ik deze landschappen mag beleven, mag leren kennen en zien. Hou jij ook zo van de bergen? Waar ga jij het liefste heen? Ik ben benieuwd!


Een reactie op “Fotoblog: Bergwandelen in de zomer in Italië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s