Californication!

Een reisblog? JA! Een reisblog! Eén van mijn passies, reizen! Iets van de wereld zien, culturen proeven en leren over het land en de cultuur. Nieuwe omgeving en nieuwe mensen, heeeerlijk! Een paar jaar terug ben ik verslingerd geraakt aan het reizen. Dat was tijdens mijn stage periode in Nieuw-Zeeland. In mijn eentje naar de andere kant van de wereld, wat een uitdaging, wat een avontuur en het beste half jaar van mijn leven. Ik heb hier zoveel mensen leren kennen en je bouwt zulke intense banden met mensen op, omdat ze dezelfde passie hebben en bij reizen voelen mensen zich toch altijd vrijer en relaxter. Na dit half jaar had ik de smaak te pakken, alleen reizen kost geld, dus ik heb niet de grootste reizen kunnen maken. Wel ben ik van plan vaker per jaar een stedentripje te doen, want Europa ligt gewoon om de hoek. Gewoon die auto in en gaan! En ik probeer minimaal één keer in de twee jaar een grotere reis te maken.

Over Nieuw-Zeeland blog ik een andere keer, want ik gok dat ik die blog niet heel kort kan houden, omdat ik hier zoveel beleefd heb. Een nieuw leven heb opgebouwd en een deel van mn hart daar heb achtergelaten. Over mijn stedentrips en vakantie in eigen land momenten blog ik ook later een keer. Vandaag een blog over mijn trip naar Californië van vorig jaar!

Een jaar geleden al weer, de tijd vliegt echt voorbij en wat heb ik daar een toffe tijd beleefd. In Cali ben ik twee weken op sleeptouw genomen door een Amerikaanse vriendin en haar vriend. Een meisje wat ik heb leren kennen in Nieuw-Zeeland (nog een voordeel van reizen, studeren en backpacken in het buitenland). Twee weken is achteraf gezien een beetje aan de korte kant, want wat is het een prachtige staat, maar in twee weken moet je alles wel heel snel bekijken. Dus ik moet nog een keer terug om de rest te zien haha.

IMG_7152 - kopieIMG_7057

Ik zal jullie meenemen op mijn twee wekelijkse trip of Californication!

15 juli 2014 vloog ik met Virgin Atlantic via Londen naar Los Angeles. Uiteraard netjes van te voren alles geregeld voor mijn ESTA en al het papier werk, dus dat zat goed. Helaas heb ik iets met douane poortjes dat die dingen bij mij altijd beginnen te piepen. Ik werd er dan ook weer uitgepikt en eventjes goed gefouilleerd, maar daarna mocht ik gelukkig verder zonder problemen. Na 10 uur vliegen en geen slaap kwam ik aan op LAX. Andie (mijn Amerikaanse vriendinnetje) stond er al met een super coole welcome home ballon. Als dat geen warm welkom is, dan weet ik het ook niet meer. Pas als je daar in de auto stapt en begint te rijden begrijp je ineens hoe groot alles is en waarom je eigenlijk niet snel iets met de fiets af kan of lopend. Amerika is groot! Op elke hoek grote eettenten, walmarts en veel occasion bedrijven. De komende twee weken kon ik verblijven bij haar vriend en haar broer, die wonen in Huntington Beach (DE surfplaats van Californië, vlakbij LA). Bij aankomst zijn we maar direct naar één van de vele barretjes gegaan om Rainbows te drinken, ik begrijp echt waarom ze daar pas mogen drinken als ze 21 zijn. Want met mijn jetlag en weinig slaap kwam die Rainbow goed binnen.

IMG_0031

De volgende dagen zijn we met de cruisers (fiets) naar Seal Beach Pier gefietst. Een flink eind, maar heerlijk om te doen langs de kust. Zeker een goede 20 km. Daar heerlijk op het strand gelegen om vervolgens te eindigen met heerlijke lunch en avondeten. Ook zijn we naar Hollywood geweest in LA. Een bezienswaardigheid, die ik niet wou missen maar achteraf gezien liever had over geslagen. Ik had liever een extra dag gehad in San Francisco uiteindelijk of bij één van de andere vele leuke stranden. Wel was Venice Beach fantastisch! Een heerlijke hippie achtige plek met allemaal leuke karakteristieke tentjes en heel veel kunst en sfeer. En dit werd nog een beetje versterkt door de prachtige palm bomen en de strak blauwe lucht.

De dagen daarna zijn we langs de kust omhoog gereden naar San Luis Obispo, de geboorteplaats van Andie en haar ouders wonen daar nog. Een prachtige plek langs de kust. Maar eerst hebben we een tussenstop gemaakt in Santa Barbara voor wat eten. De volgende dagen hebben zijn we langs haar ouders geweest, die ons en vooral mij hebben meegenomen naar de prachtigste plekken in de omgeving. We hebben prachtige wandelingen gemaakt in de omgeving, waar we in de verte zelfs een walvis uit het water zagen springen. Goede en diepgaande gesprekken heb ik met ze gevoerd om vervolgens gewoon lekker bij hun samen te koken, cocktailtje te drinken en film te kijken. De dag er na zijn we op een wine tasting tour gegaan in de omgeving van Paso Robles. Een prachtige wijn streek en zeker een aanrader voor de mensen, die graag naar Cali willen. De dag er na ben ik met Andie samen nog naar Big Sur gereden, een prachtig gebied waar je door de fantastische ligging hele mooie uitzichten krijgt. Ook zijn er vaak dolfijnen en walvissen te zien. Na vele stops op de weg naar onze wandeling bij dit gebied hebben we prachtige bergen op mogen lopen om fantastische uitzichten te krijgen op de oceaan en de natuur. Hier voel ik mij helemaal thuis. Geen drukte, veel eigen ruimte, de zee en veel natuur. Ook dit is een aanrader op je vakantie naar Californië.

IMG_6995 IMG_6986

Helaas konden we niet verder de kuststreek oprijden naar San Francisco, omdat Andie een bijeenkomst had voor haar nieuwe universiteit. We zijn dus in Santa Barbara nog wat gaan shoppen en gaan eten bij de Sea food place op de grote steiger om vervolgens terug te rijden naar Huntington Beach. Een gerenommeerd restaurant, gespecialiseerd in zeedieren. Helaas had ik kokkels besteld. Ik ben al niet dol op schelpdieren, mosselen krijg ik ook niet weg. En s’avonds kreeg ik dan ook een heftige voedselvergiftiging. Ik ben nog nooit zo ziek geweest en ik kon het ook niet echt gebruiken op vakantie, waar ik juist veel wil zien en doen. Ik had voor de vakantie van mijn vriendin te horen gekregen dat cola (geen light) helpt tegen een voedselvergiftiging, dus dat hebben ze voor mij gehaald bij de nachtwinkel. Elke half uur heb ik een slokje genomen en het is ÉCHT WAAR! Cola helpt. Ik was de volgende dag nog wat slapjes en de zon in gaan was een slecht plan, maar m’n buik was rustiger en s’avonds kon ik gewoon mee naar de baseball match met bier, hotdogs, foamfingers en kisscams voor de ultieme ervaring.

De dag er na op naar Los Angeles Airport om een binnenlandse vlucht te pakken naar San Francisco, met de MH17 ongeluk nog in het achterhoofd heb ik niet super fijn gevlogen. En San Francisco…WAUW…ik ben echt verliefd geworden op die stad. Helaas hadden we maar twee dagen, dus ik raad iedereen aan er zeker twee dagen langer te blijven. Wat een prachtige, leuke, vrije, gezellig stad met veel kleur, blijheid, verschillende karakters en leuke huisjes. Omdat we maar twee dagen hadden hebben we een hop-on-hop-off bus gepakt voor de toeristische plekjes! Zo zijn we bij Fishermans Wharf, Height Ashbury, Government building, Golden Gate Bridge, Steepest Street en o.a. China Town uitgestapt voor de leuke en toeristische kiekjes en momentjes. San Francisco is een must-see als je naar Californië gaat. Laat die dagen LA en Hollywood lekker zitten en pak die extra dagen om die in SF te besteden, want een pracht plek! En er zijn ook vele films opgenomen. Denk aan het huis van Ms. Doubtfire, basketbalveld van Princess Diaries en Alcatraz de film.

IMG_7226

Helaas had ik maar twee volle dagen in San Francisco, veels te weinig. En nog 4 dagen totaal in Cali, ook veels te weinig! We zijn dus weer terug gevlogen naar Los Angeles en hebben daar nog mogen genieten van de surf wedstrijd, die op dat moment plaats vond in Huntington Beach. Heerlijk in het zonnetje kijken naar de surfers en alle internationale mensen, die hier op afkomen. Zelfs veel Nederlanders! Op mijn laatste dag zijn we nog naar Disneyland geweest om de topvakantie af te sluiten!

IMG_7210Het was een prachtige vakantie en ik ga zeker nog eens terug, want ik heb eigenlijk geen nationale parken gezien! Volgende keer dus rondreis met een camper denk ik. Het is een hele mooie staat met lieve, vrije en kleurrijke mensen. Veel verschillende culturen, zie je hier terug en ook veel prachtige natuur en kustplaatjes. Dus voor de natuurliefhebbers onder ons zeker een tip om hierheen te gaan. Er zijn veel nationale parken in de buurt waar je heen kan rijden. Helaas had ik hier te weinig tijd voor. Omdat ik onderdak had hebben mij twee weken mij ongeveer 1000 dollar gekost. Vorig jaar nog rond de 750 euro. Denk hierbij aan benzine kosten, hotel kosten in San Francisco, twee weken lang uit eten zowel lunch als avondeten, uitjes en shoppen & souveniers. Eigenlijk valt het dus nog heel erg mee.

In het kort even mijn aanraders, want door mijn enthousiasme heb ik er echt een boekwerk van gemaakt! Ik raad je aan rond de 4 weken te gaan, zodat je ook veel nationale parken er bij kunt pakken zoals bijvoorbeeld Yosemite, Death Valley, Joshua Tree, Kings Canyon en Redwood.

  • Omgeving van Los Angeles, maar niet LA zelf. Denk hierbij dus aan strandjes in de omgeving zoals Malibu Beach, Seal Beach Pier, Huntington Beach, Venice Beach, etc.
  • Omgeving San Luis Obispo; plaatsjes zoals bv Morro Bay (hier hebben ze zee otters)
  • Rijden kustlijn omhoog naar San Francisco met vele stops en overnachtingen. Prachtige plekken en must sees en veel wilde dieren die je kunt zien zoals dolfijnen, walvissen, zeeleeuwen en gekke eekhoorns.
  • Big Sur wandeling
  • Paso Robles (wijn gebied)
  • Santa Barbara
  • San Francisco!!! (tipje: Uit eten gaan bij On Top of the mark)
  • Ga naar een baseball match voor de American vibe, incl. foam fingers, kisscams, bier, hotdogs en prachtige mannen lichamen.
  • Alcatraz (thuis al boeken en tijd voor maken)

3 reacties op ‘Californication!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s