No worries, just running

12719206_10207361649052711_2389379495042449619_o

Wat is het dramatisch weer buiten. Bakken met regen en ik zit lekker in mn chilloutfit op de bank en ben bezig met Duits studeren voor mijn tentamen morgen. Maar heb nu even een pauze om even met iets anders bezig te gaan. Dus tijd voor een hardloop blogje.

Heeeeerlijk om weer lekker te kunnen hardlopen en ook echt het gevoel te hebben dat het een verademing is. 17 april doe ik mee met de Enschede marathon met nog 19 collega’s aan de 5 kilometer. Dit moet in ieder geval geen probleem worden als ik niet te hard van start ga en mn eigen pas eerst zoek. Maar de laatste weken met trainen was voor mij als iets nieuws. Ik zag hardlopen nog steeds niet als iets wat ik deed om tot rust te komen en meestal kreeg ik het na 3 km moeilijk. Ik merk wel dat ik nu nog steeds rond de 3km even wat meer moeite moet doen, maar ik loop er makkelijker doorheen en kan mn mindset makkelijker naar iets anders zetten, zoals bijvoorbeeld de muziek! Lekker meezingen met wat nummers en verder denk ik aan helemaal niets. Rust in mijn hoofd en toch het gevoel hebben dat ik na mijn run de wereld weer helemaal aan kan! FANTASTISCH!

Ik probeer nu bij elke run iets langer te lopen, zodat ik richting de 10 km kan. Hoewel ik daar voorlopig nog niet ben. Maar de 6 km moet wel binnenkort in de pocket zijn en dat is dan wel het langste wat ik tot nu toe ooit gelopen heb. Ik ben dankbaar voor de hardloopclinic, die ik een paar weken geleden gehad heb. Ik kwam er daar achter dat ik mijn passen te groot maakte, waardoor ik snel last kreeg van vermoeide benen. Tijdens het lopen nu let ik daar op en als ik op een punt kom dat ik last krijg van vermoeide benen, maak ik mijn pas iets kleiner. Daarnaast een paar goede tips gehad voor de loophouding en ontspanningsmogelijkheden tijdens het lopen. Ik moet zeggen ik loop er nu wel langzamer door, omdat ik mn ritme er in moet vinden, maar ik loop wel makkelijker en ben niet echt vermoeid na 45 minuten.

Ik ben benieuwd hoe het 17 april zal gaan. Het zal in ieder geval een hele leuke 5 km worden met de collega’s en volgens mij mogen we al heel trots zijn dat we het allemaal gaan doen en het uiteraard allemaal gaan halen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s