Oosterse biefstuksalade

img_20161014_185900

Het is weer weekend en dat vraagt om weer een feestmaal! Ik had zin in een lichtere maaltijd vanavond, maar wel voedzaam. De Oosterse keuken is hierbij altijd een uitkomst. Lekker warme ingrediënten combineren met warme en tijd voor een heerlijke salade met een pitje.

Oosterse biefstuksalade

Ik had eigenlijk zin in een salade met wild vlees, maar dit was eigenlijk best wel duur. En aangezien ik al over mijn boodschappenbudget van deze week heen zit ben ik toch maar terug gevallen op biefstuk.

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 biefstukken
 • 2 handjes peultjes
 • 1/2 komkommer
 • Blaadjes koriander
 • 1 handje alfalfa
 • 2 eetlepels ketjap manis
 • 1 limoen
 • 1 sjalotje
 • 1/2 rode peper
 • zout
 • peper
 • olijfolie
 • eetlepel pittenmix

Dressing

Doe 2 eetlepels ketjap manis in een kommetje en knijp hierin het sap van de limoen uit. Snij vervolgens het sjalotje door de helft en snij hele dunne halve schijfjes. Neem vervolgens 1/2 rode peper. Zelf haal ik de zaadjes er uit, omdat mijn buik het anders niet trekt en snij de rode peper ook in dunne schijfjes. Doe de schijfjes sjalot en rode peper bij de dressing en laat het marineren.

Biefstuk en groenten

Zet de grillpan en steelpan met water op middelmatig vuur en laat deze warm worden. Sprenkel ondertussen een beetje olie over de biefstukken, en doe er wat peper en zout overheen. Leg vervolgens de biefstukken in de grillpan en laat ze 2,5 minuut aan elke kant bruin worden. Wel even in de gaten houden met het vuur natuurlijk. Zorg vervolgens dat de zijkanten ook dichtgeschroeid worden en laat het vlees nog eens 5 tot 7 minuten rusten in aluminiumfolie.

Als het water kookt in de steelpan doe hier dan 2 handjes peultjes bij en laat dit even doorkoken. Snij ondertussen de komkommer door de helft en haal het zachte vruchtvlees van de komkommer er uit. Giet na 5 minuten het water van de steelpan af en laat de peultjes even goed uitlekken.

Bringing it all together in a winner dinner

Doe de komkommer, peultjes en koriander samen in de kom en mix hier de dressing doorheen. Snij vervolgens de biefstuk in dunne reepjes en doe deze bij de groenten en de dressing. Mix het even goed door. Maak de maaltijd af met een handje alfalfa (lijkt op taugé, maar kleiner) en wat gemixte pitten.

Et voila! Tijd om de creatie heerlijk op te eten. Vind je de dressing te zoet? Doe er iets meer limoensap bij! En wil je nog meer pit? Spice it up met iets meer hete peper!

Eet smakelijk!


Een reactie op “Oosterse biefstuksalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s