Reisblog Whistler, BC Canada

reisblog-whistler-canada

Na de eerste 4 dagen doorgebracht te hebben op Vancouver Island, met prachtige bossen, de zee en wildlife in het water, werd het tijd om meer landinwaarts te trekken voor een trip van 2 dagen naar Whistler, BC Canada.

Over Whistler

Whistler is een favoriete locatie om naartoe te gaan in Canada en ligt ongeveer 2 uur rijden ten noorden van Vancouver en op weg er naar toe kun je via de Sea-to-Sky Highway rijden. Het is een levendig stadje wat van alle gemakken is voorzien voor elk budget.En door de Olympische winterspelen in 2010 heeft Whistler zelfs een extra boost gekregen. Zo zijn er in en om dit stadje vele bezienswaardigheden terug te zien, die je helpen herinneren dat hier de Olympische winterspelen hebben plaatsgevonden.

In de winter is Whistler het toevluchtsoord voor wintersporters en dat is goed te zien aan alle schattige huisjes en gebouwen en de warmte die er van af straalt. Ik kreeg spontaan zin in de kerstmarkt taferelen met glühwein, en geloof mij, dan doe je echt iets goed! Maar ook tijdens de warme maanden is er ontzettend veel te doen hier. Onderstaand vinden jullie een kleine selectie van een aantal activiteiten:

 • Keuze uit tientallen wandel- en hiking routes. Het informatiecentrum in Whistler kan je alles vertellen over de prachtige routes en je opties geven voor de moeilijkheidsgraad
 • Ziplinen door de bossen. Keuze uit 6 verschillende opties. Zelf heb ik dit niet gedaan, maar een reisgenootje wel en zij vond het ge-wel-dig! Dus zeker een aanrader.
 • Peak 2 peak gondola . Dit heb ik zelf gedaan en zal hieronder meer vertellen over mijn ervaring!
 • Bezoek Olympic Village en ervaar de Olympische winterspelen
 • Shoppen in de vele winkeltjes in Whistler
 • Uit eten bij één van de vele restaurantjes
 • Uitgaan bij de vele uitgaansmogelijkheden

De Olympische spelen

Zoals ik hierboven al heb aangegeven zijn er diverse bezienswaardigheden in en rondom Whistler, die je laten zien dat de Olympische winterspelen hier hebben plaatsgevonden. Als je even goed rondloopt kun je er zelfs niet omheen. Mensen uit Whistler zijn er trots op. Wat zeg ik, de Canadezen zijn er trots op! En wat het misschien nog wel extra speciaal maakte, is dat ik hier met het reisgezelschap aankwam toen de Olympische spelen in Rio nog aan de gang waren. We verbleven zelfs in the Athletes Village in een hostel waar heel veel sporters ook verbleven. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit één van de betere hostels was met luxere zitplekken en prachtige ruime kamers. Ja, hier kon ik wel aan wennen.

Maar ook in Whistler en zelfs bovenaan de bergen zie je de 5 Olympische ringen terug. En daarnaast konden wij de Olympische spelen volgen op een groot scherm in het Olympische deel van Whistler.

olympic-games-whistler

Peak 2 Peak Gondola Whistler

Dit heb ik gedaan met een paar Australiërs op de vrije dag in Whistler. Voor ongeveer $50 – € 35,- kun je met de Peak 2 Peak Gondola van Blackcomb mountain naar Whistler mountain of andersom. In dit ticket zitten zowel de gondola’s als de skiliften. Geniet van de prachtige uitzichten on-the-way up!

Wat is de Peak 2 Peak Gondola?

De Ozzie’s verdienen in dit geval een schouderklopje dat zij mij alle liften in hebben gekregen, want ik heb gigantische hoogtevrees en vind het maar niks dat zo’n bakje zo’n eind boven de grond hangt en beweegt. Straks stopt dat ding en hang je boven de grond of erger nog stort dat ding naar beneden! Gelukkig bestaat een ticket voor de Peak 2 Peak uit 3,024 km (1.88 miles) en had ik eventjes de tijd om te wennen aan het feit dat ik er ook daadwerkelijk in was gestapt en er niet uit kon! Op een gegeven moment moest ik van mijzelf wel gaan genieten en het uitzicht was prachtig. Op de weg van de ene peak naar de andere peak heb ik alleen wel vriendelijk bedankt voor een gondola met glazen vloer (deze keuze heb je dus ook…onthouden!). Het idee alleen al dat je hier op 436 m (1.427 ft) hoogte zou zitten was al beangstigend genoeg. Ik was dan ook blij toen wij de andere kant bereikten.

Wandelen en hiken op de bergen

bergmarmot-whistler-bc-canada
Deze bergmarmot vind het wel prima!

Maar hé! Ik ben wel heel trots dat ik het gedaan heb en had het niet willen missen, want het uitzicht was fenomenaal. Als je eenmaal boven bent kun je altijd nog de keuze maken om met een skilift verder naar boven te gaan of om een wandelroute of hiking route te pakken. Je kan het natuurlijk ook beiden doen, zoals wij gedaan hebben! Zo zijn wij een flinke ronde gaan wandelen over de berg en hebben we uiteindelijk de skilift gepakt naar een hogere top om te genieten van het fantastische uitzicht over de bergtoppen met sneeuw! Hou verder je ogen open voor wildlife! Zo kun je tijdens de ritten kijken of je beren kunt spotten- want die lopen daar ook gewoon rond in de bossen – of kijk eens of je bergmarmotten ziet tijdens het wandelen!

Het was een fantastische dag en heb echt genoten van al het moois wat ik heb gezien! Zelf heb ik dit eind augustus gedaan. De temperatuur was met zon erg aangenaam, maar op de top was het behoorlijk fris. Ook is de kans aanwezig dat het ineens dicht kan trekken. Neem dus altijd een jasje mee of een trui en een trainingsbroek is ook verstandig (gratis TIP, had ik dus niet gedaan).

Wat krijg je voor een ticket?

 • Maak een rit in de vele open skiliften en gondola’s. Bij de peak to peak (436 m boven de grond!!!) kun je zelfs kiezen voor een gondola met glazen vloer.
 • Leer alles over de machine die het gondola systeem draaiende houdt.
 • Mogelijkheid tot 50km wandel- en hiking routes
 • In de zomer zijn er Mountain top BBQ’s beschikbaar of vrijdag, zaterdag en zondag
 • Prachtige uitzichten en kans op het zien van wildlife

Lees meer over mijn reis door West-Canada:
Vancouver Island


2 reacties op ‘Reisblog Whistler, BC Canada

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s