Wat eten we vandaag ideeën

img_20161007_163633

De vraag van de dag is voor mij toch elke dag ‘Wat eten we vandaag?’. Of beter gezegd ‘Wat eet ik vandaag?’ Heel belangrijk als je het mij vraagt, want eten inspireert mij en koken is voor mij een moment om tot rust te komen. S’ochtends zwijmel ik al weg bij de ideeën wat ik s’avonds kan gaan koken en s’nachts droom ik van prachtige ontbijtjes en lunch ideeën. Creativiteit in de keuken vind ik belangrijk en ik hou er van om af te wisselen in verschillende ontbijtjes, lunch opties en avondmaaltijden.

Vandaar dat ik vanaf vandaag verder zal gaan met de rubrieknaam ‘Wat eten we vandaag ideeën’ in plaats van ‘Week eetdagboek’. Ik wil jullie namelijk ideeën geven voor prachtige maaltijden voor alle momenten van de dag.

Wat eten we vandaag ontbijt ideeën

Ontbijtjes horen vol power te zitten om de dag met een fantastische start te beginnen. Vroeger was ik nooit een ‘ontbijtmens’, maar ik heb het mijzelf toch maar even aangeleerd! Wat voor mij echt helpt zijn kleurrijke, smaakvolle en lichte ontbijtjes, maar die wel voedzaam zijn zodat je er een paar uur tegenaan kunt. Ook de afgelopen weken heb ik meer mogen genieten van heerlijke power breakies.

 1. Granola jar van glutenvrije granola, homemade bosbessen yoghurt en blauwe en rode bessen met amandelschaafsel en kokos. Een ontbijtje wat binnen no time klaar is en wat je kan eten met je favoriete fruit en toppings.
 2. Chia pudding met bosbessen yoghurt en een topping van granaatappel. Een ontbijtje wat goed vult en met een extra bite en de kleuren spatten er van af.

Wat eten we vandaag lunch ideeën

Ik heb een nieuwe verslaving als het om lunch gaat. Namelijk…TOSTI’S! Zo lekker om je favoriete brood te beleggen met het lekkerste beleg en als het warm is smaakt het vaak nog veel beter. De tosti ijzer is mijn nieuwe vriend in de keuken en op dit moment experimenteer ik veel met verschillende tosti’s. Maar ook fruitsalades mogen niet ontbreken. Met het aanbreken van de herfst en het wisselende weer kan mijn lichaam wel extra vitamines gebruiken!

 1. Tosti van mozzarella, pancetta, spinazie en tomaat met een beetje mosterd! Ja, kaas mag niet ontbreken op de tosti voor deze kaaskop! Verder is het een heerlijke combinatie met de rest van de ingrediënten.
 2. Tosti met homemade yoghurt mayonaise, sla, tomaat, ananas en kaas. Zelfgemaakte sauzen zijn nog beter op je tosti en een yoghurt mayonaise is zo gemaakt. En bij twijfel tussen salade en brood, waarom geen combinatie?
 3. Een grote tropische fruitsalade met mango, ananas, meloen, druiven, aardbeien, kiwi en dragonfruit. Noem de hele fruitschaal maar op dan kun je er bijna niet naast zitten. Deze fruitsalade was dan een goede tip vanuit de gezondheidsweek op mijn werk, maar zelf is het natuurlijk ook leuk en kleurrijk om mee te nemen van huis naar je werk of als tussendoortje.

Wat eten we vandaag avondmaaltijden ideeën

Zoals ik al zei zwijmel ik s’ochtends weg bij alle ideeën wat ik s’avonds kan gaan koken en eten. Avondeten is echt mijn favoriete eetmoment van de dag. Misschien komt dat omdat ik er zo naar uit kijk na een dag hard werken. Of misschien omdat ik tijdens de werkweek overdag geen tijd hem om te koken, dat is s’avonds echt wil uitpakken. Afgelopen weken heb ik heerlijk avondeten gemaakt met natuurlijk weer heel veel kleur en maaltijden uit alle keukens! Voor ieder wat wils. Hieronder volgen een paar van mijn favorieten van de afgelopen weken.

 1. Temaki sushi: Voor sushi kun je mij wakker maken hoor! Zelfs midden in de nacht. Hoewel ik het heerlijk vind om sushi te eten buiten de deur, geniet ik er ook van om het af en toe thuis te maken. Deze Temaki’s zijn makkelijk te maken en vergt geen uren in de keuken.
 2. Zelfgemaakte gele curry met meergranenrijst! Curry’s kosten behoorlijk wat tijd, maar de geuren in de keuken en de kleuren spatten er van af. Trek eens wat meer tijd uit voor het koken in het weekend. Binnenkort volgt er een blog van deze gele curry op mijn blog.
 3. Meergranenrijst gekookt in kippenbouillon met shiitake, zoete aardappel blokjes, courgette, sperziebonen, lente ui en granaatappel. Een makkelijke maaltijd met heel veel smaak.
 4. Cannelloni gevuld met klein gesneden blokjes van shiitake, courgette, gele paprika, spinazie, cherrytomaten en kaas. Bechamelsaus er overheen en afmaken met wat basilicum en pittenmix. Viva Italia!
 5. Oosterse biefstuksalade (recept): Een heerlijke lichte maaltijd bomvol smaak en een zelfgemaakte Oosterse dressing.

Weet je al wat je gaat eten? Hopelijk heb je wat inspiratie kunnen op doen! Over een paar weken volgt een nieuwe blog ‘Wat eten we vandaag ideeën’. In de tussentijd kun je NOG MEER inspiratie op doen op onderstaande blogs!

 • Week eetdagboek met o.a. luchtige pannenkoeken, muesli bowls, rijk belegde sandwiches en soja burgers.
 • Week eetdagboek 2 met o.a. muesli jars, sandwiches, gevulde courgette bootjes en gegrilde wraps.
 • Week eetdagboek 3 met o.a. pitza’s, ijsdrankjes, gebakken banaan en meer granola jars.

Benieuwd naar een recept van één van mijn maaltijden? Vul dan onderstaand contactformulier in en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.

 


3 reacties op ‘Wat eten we vandaag ideeën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s