Hallo sportschool, daar ben ik weer!

Hallo sportschool, daar ben ik weer! Heb je mij gemist? Ik jou kennelijk wel. Het is ongelofelijk maar waar…na 5 maand sponsor te zijn geweest voor de sportschool heb ik toch besloten om weer wat vaker mijn gezicht te laten zien. Nadat ik 5 maand geleden begon met tennissen had ik min of meer besloten om niet meer naar de sportschool te gaan, ik was immers toch van plan om 3x per week te tennissen. Maar opzeggen bij Fit4Free stelde ik toch elke week weer uit. Benieuwd welke redenen voor mij de doorslag hebben gegeven om de sportschool weer binnen te stappen, in plaats van voorbij te fietsen? Je lees het hieronder.

Mijn 6 redenen om weer naar de sportschool te gaan!

hallo-sportschool-daar-ben-ik-weer
Tijd om dit figuurtje weer terug te krijgen!
  1. Afwisseling! Toch wel lekker een beetje afwisseling in het sporten! Lekker knallen met tennis, maar wat extra krachttraining en een keer een groepslesje kan zeker geen kwaad toch?
  2. Spiertjes kweken en conditie training! Wat extra spieren heb ik nodig om meer kracht achter de bal te krijgen tijdens het slaan. Daarnaast misstaat een goed fitnessfiguurtje ook niemand, toch? En die conditie training kan ik goed gebruiken om lange potjes tennis langer vol te houden. Bovendien moet ik trainen voor het hiken in de bergen deze zomer! En ik ben erachter gekomen dat ik hier zeker nog aardig voor mag trainen haha.
  3. Te weinig tennismomenten. Naarmate de herfst z’n intrede gedaan heeft en de winter steeds dichterbij komt nemen de momenten om te tennissen ook meer af. Minder toernooien, bijna tot geen competitie (inval-) momenten en trainingslessen die door slecht weer afgezegd kunnen worden. Ook tennis ik nog niet zo lang bij T.V. het Wooldrik en ken ik dus ook nog niet zoveel mensen om een potje mee de ballen op de baan! Mijn 3x sporten per week haal ik op dit moment dus niet! Jammer, maar helaas. Aankomend voorjaar gelukkig wel een fantastisch dames competitieteam waar ik onderdeel van uit gaan maken. Dus aan sportmomenten dan geen gebrek. YAY! In de tussentijd de sportschool minimaal 2x per week onveilig maken om toch aan die 3x per week sporten te komen! Ik zit of sta er in ieder geval warmpjes bij binnen.
  4. Vroeg donker, blegh! Heel leuk hoor vroeg donker. Kun je er thuis een beetje knus en warm bij zitten. Maar als het vroeg donker is wordt het buitensporten voor mij toch minder. Lesje training voor tennis is natuurlijk helemaal prima, maar hardlopen langs mijn favoriete plekken vind ik niet zo heel prettig. Het is er vaak rustig en als er iets gebeurd is er niet snel iemand in de buurt. Een goede reden om die sportpas iets meer te koesteren en mij hier eens tussen de mensen te wanen.
  5. Motivatie, baby! Laat die motivatie maar komen mensen. Van het knallen in de sportschool krijg ik een flinke dosis motivatie. Waarom? Om vaste sportschoolbezoekers regelmatig te zien en hun fitness transformatie te zien, maar ook hoe fanatiek anderen soms zijn en je helpen om de oefeningen nog beter te doen en er het beste uit te halen! Ook vind ik het heel fijn om mensen te leren kennen in groepslessen en deze elke week terug te zien (de ‘stok-achter-de-deur’). En laten we eerlijk zijn. Hoe lekker voelt het als je eenmaal klaar bent na een heerlijke sportsessie? Dan voel je je toch zelfvoldaan en trots?
  6. Hallo kleurige sportleggings! Ik mag ze weer aan hoor. Mijn kleurige sportleggings. Naast dat mijn sportpas al 5 maand niet buiten mijn portemonnee is geweest zijn de meeste van mijn sportleggings ook niet van de plank gekomen. Tijdens het tennissen zijn die strakke leggings geen goed plan en draag ik alleen rokjes en trainingsbroeken. Maar die kleurige sportleggings van mij heb ik toch onwijs gemist! Als ik de leggings zie en aan heb motiveert het mij (punt 5!) toch alweer om er keihard tegen aan te gaan. En nu heb ik weer een goed excuus om weer nieuwe te scoren.

Ik heb nog wel een stok achter de deur nodig voor mijzelf! Een beetje streng zijn voor mijzelf in deze tijd van het jaar is dan ook niet verkeerd. Agenda bij de hand en die trainingen inplannen. Minimaal 1x per week en 1x in het weekend ga ik Fit4Free begroeten en indien ik vaker wil kan ik dat doen. Ondertussen probeer ik natuurlijk ook wat extra keer te tennissen, want de voorjaarscompetitie en toernooien staan over een paar maand voor de deur en dan ga ik wel voor de winst!

healthylivinglisan-in-de-sportschool
Eén van mijn favoriete sportleggings van Bjorn Borg!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s