Reisblog the Rocky Mountains, Canada

img_1938-ldr
Jasper national park

De laatste week was het eindelijk tijd om de Rocky Mountains te gaan verkennen. Een reis met veel hoogtepunten in Banff national park en Jasper national park, maar ook één waar we beren op de weg hebben gezien. De planning zag er vooral erg druk uit met lange busritten en veel bezienswaardigheden. Kortom waar voor je geld! In deze blog zal ik jullie meer vertellen over de bezienswaardigheden in Banff en Jasper national park.

Over Banff national park

Dit nationale park ligt in het zuidwesten van Alberta, Canada en ligt in het hart van de Rocky Mountains. Banff national park beslaat ongeveer 6.641 km2 en bevat prachtige bezienswaardigheden als Banff, Lake Louise, Moraine Lake (één van mijn favorieten!) en Peyto Lake (ook een favoriet!). Maar ook buiten deze top must sees zijn er nog 1001 andere must sees en do’s in de omgeving en vergeet ook vooral je ogen niet open te houden voor grizzly’s en zwarte beren, elanden en rendieren. Ook zijn er letterlijk beren op de weg te zien en kun je er niet omheen. Op dat moment verandert de weg in een safaripark met stoppende auto’s en een heleboel camera’s. En uiteraard deed ik zelf ook mee met die camera!

Over Jasper national park

Dit nationale park ligt in het westen van Alberta, Canada en is evenals Banff national park onderdeel van de prachtige Rocky Mountains. Dit park beslaat maar liefst 10.878 km2 en wordt ook wel “Bear country” genoemd. Jasper national park staat bekend om zijn adembenemende natuurlandschappen, stadje Jasper, prachtige hikingtrails en om het vele wildleven. Grote kans dat je hier grizzly beren, zwarte beren en rendieren gaat spotten. Maar voor de geluksvogels onder ons kan ook een eland zich laten zien. Hou je ogen dus open in de bossen en scan het bos af op zoek naar wilde dieren. Of wat dachten jullie er van om een nachtje te kamperen in de natuur of in een houten hutje midden in het bos te slapen met een kampvuur, zodat je naar de prachtige sterrenhemel kunt kijken? Klinkt spannend hè! Dit is een ervaring die ik in mijn zak kan steken.

Die camera komt in deze twee nationale parken absoluut tot z’n recht. Eventuele extra batterijen en kaartjes zijn geen overbodige luxe, omdat er in deze twee parken niet overal de kans is om de camera en andere apparaten op te laden!

Bezienswaardigheden

Hieronder kunnen jullie wat must sees en do’s lezen die ik gedaan heb! Natuurlijk zijn er nog zoveel andere mogelijkheden en ik raad ook zeker aan veel te gaan hiken en de natuur in te trekken om nog meer prachtige plekken te zien.

Banff

Banff is echt een prachtig stadje, maar heel druk en toeristisch. Je kunt zien aan de uitstraling dat Banff een wintersportgebied is. De uitstraling is namelijk heel warm en knus en ik heb er stiekem een soort van liefde voor ontwikkeld. Zoals ik al zei is het wel heel toeristisch en is Banff hier ook van afhankelijk. Het aantal souvenirshops zijn op meer dan twee handen te tellen, het is er erg druk en uit eten gaan is best wel duur! Maar zeker een plek die je op je lijstje moet hebben om naartoe te gaan.

Lake Louise

Lake Louise is een dorpje in Banff national park en is een bekend skigebied. Daarnaast vind je hier het prachtige meer Lake Louise. Je zult zien dat dit een toeristische trekpleister is, maar het is werkelijk prachtig! De intense kleur van het blauwe meer steekt prachtig af tegen de bergen op de achtergrond. Wil je het gebied iets meer verkennen? AANRADER: Ga hiken rondom Lake Louise en in de bergen. Deze hike duurt ongeveer 4 uur (heen en terug) voor een beginner en biedt uitzicht over de bergen en het lake. Bovenaan de berg kun je genieten van een kop thee bij het theehuis. Als hike groentje vond ik de hike soms best pittig. Ik ben erachter gekomen dat ik hier nog wel wat in mag trainen haha.

Moraine Lake

Eén van mijn favorieten! Waarom? Moraine Lake is niet normaal blauw! Maar gewoon echt knalblauw! De bergen op de achtergrond en het groen van de bomen maakt het idyllische plaatje helemaal af. Wat heb ik genoten van het prachtige uitzicht hier.

Moraine Lake ligt ongeveer 14 kilometers buiten Lake Louise. TIP: Ga hier op tijd naartoe! Want ook dit is weer een toeristische trekpleister. Het gebied rondom dit meer heeft ook weer verschillende wandel- en hikingroutes of loop via de “Rockpile trail” (ongeveer 300 meter) omhoog en geniet van één van de meest gefotografeerde uitzichten!

Peyto Lake

Nog één van mijn favorieten! En weer een bizar blauw meer. Waarom is deze een favoriet van mij? Wij hebben uitzicht gehad op dit meer en dat was echt adembenemend. Het uitzicht leek net een schilderij en ik had geen filter nodig voor de foto op Instagram! Dat zegt toch wel wat haha.

Hoe kun je het beste uitzicht krijgen over Peyto Lake? Via Icefields Parkway kun je een wandelroute pakken naar Bow Summit. Dit is het hoogste punt bij Icefields Parkway en bied je een schilderachtig uitzicht over dit meer en de bergen.

img_1878-hdr
Peyto Lake, Banff national park

Athabasca Falls

De Athabasca Falls is een waterval in Jasper national park. Dit is één van de mooiste watervallen die ik tijdens mijn reis heb gezien. Misschien omdat de achtergrond van de bergen en de omgeving zo mooi is bij deze waterval. Maar dat is niet het enige waar ik in deze omgeving van genoten heb.

Zo hebben wij hier een zwarte kleine beer gespot, die rustig van de besjes zat te eten! En ook hebben wij hier een ‘once-in-a-lifetime’-ervaring gehad door te mogen slapen in houten hutjes midden in het bos. Geen wi-fi, drinkwater uit een tank i.p.v. een kraan, toilet met een gat in de grond en een kampvuur waar wij geen marshmallows mochten roosteren, omdat dit de beren kon lokken!

Een bijzondere en spannende ervaring met een ultiem kampeergevoel. Ik had een beetje het gevoel dat ik op groep 8 kamp was met alle reisgenoten die er verder bij waren. En wat was dat kampvuur spannend. Geen marshmallows, WEL bier haha! Konden de meesten zichzelf wat moed indrinken, omdat je in het pikkedonker geen hand voor ogen zag. Ik geef eerlijk toe, ik was me wel bewust van het feit dat er een beer aan kon komen en ik ben ook niet alleen naar het toilet gegaan haha. Een absolute aanrader!

Parker Ridge trail

Parker Ridge trail is een hiking route in het gebied van de Colombia Icefield in Banff national park en een must do voor de hikers en ook voor de niet-hikers! De hike zelf duurt ongeveer 30 tot 45 minuten (afhankelijk van je hiking level). Dit groentje heeft er 45 minuten over gedaan en het is ook best zwaar, omdat je snel en vrij steil stijgt. Maar eenmaal bovenaan de top heb je een fantastisch uitzicht over gigantische bergtoppen en gletsjers. TIP: Pas op met het afdalen dat je niet over je eigen voeten struikelt en bijna van de berg af stuitert.

…en er is nog zoveel meer te zien en te doen!

Eigenlijk kan ik nog maar één ding zeggen. Go explore Canada yourself! Nog niet helemaal overtuigd? Heb je nog vragen of wil je meer tips wat je kan doen en zien? Lees hieronder mijn andere blogs over Canada of stuur mij een bericht en ik sta je met alle liefde te woord!

Blogs over Canada en reisvoorbereidingen


Een reactie op “Reisblog the Rocky Mountains, Canada

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s