Sportdagboek maand april

Sportdagboek maand april - Healthylivinglisan

De maand april is alweer bijna voorbij en dat betekent een nieuw sportdagboek over deze maand. In april heb ik 16 heerlijke workouts gehad van 30 minuten of langer en deze varieerden weer van een stukje wandelen in de pauze tot pittige tenniswedstrijden op de zondag. Uiteraard heeft mijn partner in crime, de Polar watch, weer alles netjes bijgehouden en kan ik weer met trots zeggen dat ik gemiddeld 124% van mijn dagelijkse doel heb behaald deze maand.

Ondanks dat alle sportieve momentjes, hoe kort ook, super fijn zijn en mij een heerlijk gevoel geven heb ik ook zeker weer een paar favoriete workouts deze maand. Onderstaand licht ik deze voor jullie uit!

Maandag 3 april: Loopband workoutSportdagboek maand april #2 - Healthylivinglisan

Een loopband workout? Maar dat is toch helemaal niet leuk? Voor mij wel! Ik heb bewust gekozen om één keer per week een workout op de loopband te doen. Niet hardlopen, niet langzaam wandelen, maar een stevige helling interval workout. Ik ben namelijk aan het trainen voor het bergwandelen deze zomer in Italië. En aangezien wij hier in Nederland niet echt bergen hebben en hier in Twente er ook geen stevige heuvels zijn, is de sportschool een goede plek om deze training tóch te doen. Maar wat doe ik precies tijdens deze training?

Zoals ik al aangaf, doe ik een interval workout op helling-niveau. Deze workout duurt tussen de 30 en 60 minuten en tijdens deze tijdsperiode komt de helling niet lager dan niveau 8 en is het hoogste hellings-niveau 13. Dit is stevig doorwandelen en als je net als ik het klimmen niet gewend bent, zal er ook zeker verzuring opspelen! Dit is precies waar ik naar op zoek ben. Ik wil graag mijn uithoudingsvermogen op gebied langdurig klimmen vergroten en mijn spieren sterker maken en deze workout is hier perfect voor. Ik heb gekozen voor een interval training, omdat je tijdens het bergwandelen ook niet constant in een bepaalde hellingshoek blijft lopen. Deze zal constant variëren en ook hier wil ik mijn lichaam aan laten wennen.

Maandag 17 april: Tenniscompetitie dag 2

9 april was de voorjaarscompetitie tennis begonnen! Ietwat spannend was het wel voor mij, want ik had al 10 jaar geen competitie meer gespeeld. De eerste dag verliep helaas ook niet zoals ik in mijn hoofd had. De tweede tenniscompetitie dag verliep daarentegen super! Het weer was lekker en ik heb een heerlijke driesetter in de enkel mogen spelen. Helaas heb ik deze wel verloren, maar dat mag de pret niet drukken. Winnen komt wel weer.

Sportdagboek maand april #1 - Healthylivinglisan

Ik heb ruim drie uur op de baan wedstrijden kunnen spelen. Ruim één uur en drie kwartier hiervan was voor mijn enkel wedstrijd. Een goede tempo training was het dus zeker. Het is even wennen om weer zo lang zeer intensief op de baan te spelen, maar deze wedstrijden en trainingen helpen enorm mee om een beter uithoudingsvermogen te krijgen en langdurig intensieve inspanningen vol te houden. 7 mei staat er weer een competitiedag op de planning en ik ben benieuwd wie onze tegenstanders zijn.

Zondag 23 april: Ultimate workout

Goed voor de afwisseling! Tijd om de ‘klim-en-klauter-skills‘ weer uit de kast te halen. Dit keer vond de Ultimate workout plaats bij het Outdoor Challenge Park in Oldenzaal. Lees meer over deze dag in mijn blog. Elke maand staat deze workout op de planning en word ik fysiek en mentaal voorbereid op de Ultimate Buffalo van 18 juni. Een obstacle run vereist namelijk een goede voorbereiding en training. Met krachttraining kom je een heel eind, maar het beste train je door ook op hindernissen te trainen en vooral te oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Inmiddels is dit mijn vierde workout en ik merk dat mijn lichaam steeds meer gewend raakt aan het aanpakken van de verschillende soorten hindernissen. Een deel hiervan zal zeker komen doordat ik fysiek en mentaal sterker ben geworden en een betere conditie en uithoudingsvermogen heb opgebouwd. Een ander deel is wat mij betreft te vinden in de kennis en techniek, die ik heb opgedaan over de verschillende obstakels. Je krijgt tijdens deze trainingen veel tips hoe je het beste bepaalde hindernissen aan kunt pakken en hoe je je eigen lichaam het minst belast.

Woensdag 26 april: SpinningSportdagboek maand april #3 - Healthylivinglisan

Note to self: Waarom doe ik dit niet veel vaker? Ik geloof dat ik de spinningsruimte al zeker anderhalf jaar niet meer van binnen had bekeken. En ik vraag mijzelf af, waarom? Spinning is echt super leuk! De spinninglessen bij Fit4Free zijn virtueel, maar je hebt de keuze uit heel veel verschillende trainingen en plekken. Zo kom je nog eens ergens. Zo waanden een vriendin en ik ons 40 minuten in Italië met een level 2 spinning training. Tijdens deze les is het flink doortrappen, klimmen en zweten.

Wist je dat spinning heel goed is voor je uithoudingsvermogen, vetverbranding en je tijdens deze training beter om leert gaan met zuurstofopname? Bij de eerste paar keer, zul je bij de intensievere stukken (vooral klimstukken voor mij) merken dat je benen snel ‘vol’ komen te zetten. Op dit soort momenten, moet je de pijn en gedachtes uitschakelen en doortrappen. Je zult merken, dat naarmate je vaker dit soort trainingen doet, het langer duurt voordat je benen vermoeid zijn.

Verwachtingen voor de maand mei

April was een maand met iets minder workouts, dan in april. Wel waren mijn workouts over deze maand gezien van langere duur. In mei wil ik deze lijn vooral doorzetten. Er staat een hele drukke maand voor de boeg, dus ik weet niet of ik 16 trainingen ga halen. Wel probeer ik door een zo goed mogelijke planning en mindset, langere trainingen te plannen! De trainingen, die sowieso al in de planning staan zijn tennistrainingen en nog twee competitiedagen. Daarnaast wil ik graag mijn skeelers nog een paar keer uit de kast trekken deze maand en de sportschool in voor helling-trainingen op de loopband, spinning en bodypump. Maar eerst ga ik veel stappen maken ik Dublin!

Liefs,

Lisan


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s