Ultimate workout in het Outdoor Challenge Park

Ultimate workout - Outdoor Challenge Park Hulsbeek

Met nog een kleine twee maand te gaan tot de Ultimate Buffalo, stond afgelopen zondag 23 april de vierde Ultimate Workout alweer op de planning. Een nieuwe workout op een nieuwe plek! Dit keer gingen we twee uur lang onze grenzen verleggen in het Outdoor Challenge Park in Oldenzaal.

Mijn verwachtingen? Het wordt zwaar! De naam alleen zegt het al ‘Outdoor Challenge Park’! Ik ga er niet vanuit dat het een makkie gaat worden, maar weet dat ik mijzelf weer een paar keer tegen ga komen en door deze momenten heen moeten pushen. Maar dat is het na de tijd altijd waard! Ik merk door de afgelopen workouts al dat mijn lichaam sterker wordt en langzaamaan gewend raakt aan de verschillende obstakels en hoe ik deze het beste aan kan pakken.

Over Outdoor Challenge Park te Oldenzaal

Het Outdoor Challenge Park bevindt zich in de natuur bij het prachtige Hulsbeek en bij de obstakels wordt voornamelijk gebruikt van hout, touw en wat de natuur te bieden heeft. Wat kun je hier dan allemaal doen? Denk eens aan klimmen, vlot bouwen, kajakpolo en oriëntatietochten. Het is niet alleen een goede trainingsbaan om je voor te bereiden op survival runs en obstacle runs, maar ook heel leuk voor een bedrijfsuitje, vriendenuitstapje of verjaardagsfeestje voor zowel kinderen als volwassenen.

Ultimate workout - Healthylivinglisan

De Ultimate workout

Natuurlijk zijn we gestart met een goede warming-up. Eigenlijk zag ik dit al als een mini-workout. Bij de warming-up gingen we in duo’s een stuk hardlopen met een houten balk op de schouder. Verkijk je er niet op…dit is écht wel pittig! Je bent niet alleen bezig met hardlopen en meekomen in de pas en tempo van je teamgenoot, maar ook na enkele minuten merk je het gewicht van de houten balk op je schouder. Tijdens het hardlopen hadden we een paar stops, waarbij we enkele oefeningen gingen doen en al een klein beetje onze klim- en klautervaardigheden toe konden passen.

En dan kan het échte werk beginnen! We werden in teams van drie personen verdeeld en kregen per groepje een trainer toegewezen. Persoonlijk vond ik dit heel leuk en fijn, want op deze manier kan de trainer je echt helpen en tips geven om de oefeningen beter uit te voeren.

Wij hebben onder andere de volgende oefeningen gedaan met ons team:

  • The Wall: Die houten muren zijn elke keer weer een uitdaging, maar dit keer ging het een stuk makkelijker met een super goede tip om elkaar te ondersteunen in teamverband. Iets wat ook van belang is bij mijn Ultimate Buffalo ervaring. Deze doe ik namelijk samen met een team van nog drie fantastische meiden.
  • Touwklimmen
  • Rope wall (twee soorten): Ook hier weer een paar hele fijne tips gekregen om elkaar in teamverband te helpen. Om dit gelijk toe te kunnen passen, leer je direct om het vertrouwen wat meer uit handen te geven. En dit is natuurlijk nooit verkeerd.
  • Kajakken: Ennnn…ontspan! Oké, iets meer ontspannen in ieder geval. Lekker het water op en een beetje bootje varen, maar wel stevig peddelen en sturen.
  • Apenhang
  • Balansoefeningen: Oefeningen als van de ene touwlus naar de volgende stappen. Deze oefening kwam ook terug met autobanden.

Tussen de oefeningen door maakten we gebruik van actief herstel door middel van stukjes hardlopen.

De Ultimate workout was weer heerlijk en ik heb niet alleen mijn uithoudingsvermogen, maar ook mijn spieren weer goed kunnen trainen. Zo goed zelfs, dat ik serieus twee hele dagen ontzettende spierpijn heb gehad in mijn schouders en bovenrug! Mijn benen daarentegen voelden iets zwaarder, maar geen heftige spierpijn gelukkig.

In mei en juni staat er nog een Ultimate workout op de planning. Dus heb jij je ingeschreven voor de Ultimate Buffalo dit jaar en wil je nog een goede voorbereiding mee pakken? Schrijf je dan nu gratis in voor de workouts via info@ultimatebuffalo.nl

Benieuwd naar mijn voorbereiding op de Ultimate Buffalo? Onderstaand vinden jullie al mijn blogs!

Voorbereiding op de Ultimate Buffalo
De eerste Ultimate workout
Stormbaan circuit met de Ultimate workout

Liefs,

Lisan


Een reactie op “Ultimate workout in het Outdoor Challenge Park

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s