Sportdagboek maand juni

IMG_20170507_160106_519

Die 20 workouts die ik in mijn vorige sportdagboek stelde voor de maand juni zijn helaas niet gelukt. Maar wel heb ik 15 trainingen gehad van 30 minuten of langer. Weer hele verschillende workouts van een basistraining tot het maximale uit mijzelf halen en weer afgewisseld door een half uurtje actief herstel. Ook de maand juni stond weer in het teken van veel trainen in de buitenlucht. Deze maand heb ik zes van mijn favorieten voor jullie op een rijtje gezet. Benieuwd welke dit waren? Hieronder vertel ik jullie meer!

Maandag 5 juni: Helling training

Aangezien het hiken nu echt dicht voor de deur staat, ben ik blij dat ik afgelopen maand nog wat heb kunnen training op hellingsinterval. Een korte training van een half uurtje, maar wel een tempo- en maximale training. Heerlijk een half uur knallen! Muziekje er op en stevig aan de wandel. Goed voor de spierontwikkeling van de benen en billen en qua calorieverbranding gaat het ook best wel hard.

Vrijdag 9 juni: Helling training

Twee keer een helling training in één week. De spinningzaal was bezet en aangezien ik op dat moment toch in de sportschool was had ik besloten om dan maar een training te doen op de loopband. Dit keer een langere hellinginterval training van 50 minuten en daarna nog 10 minuten uitlopen. Dit keer weer een tempo- en maximale training. Op zich is het wel fijn om deze training twee keer in de week te doen. Over ruim een week staat er namelijk elke dag een wandeling in de bergen op het programma! Ik wist wel na de training één ding…de spierpijn zou de volgende dag aanwezig zijn.

Zaterdag 10 juni: Spinning

Deze zaterdag was ik vroeg wakker en ik had ondanks mijn spierpijn en zwaardere benen heel veel zin om de benen even los te fietsen in de sportschool. Dus sporttas gepakt en gaan! De spinningzaal was nog leeg, dus ik had de ruimte mooi voor mijzelf. Ik koos dan ook voor een training, die meer gefocused was op actief herstel van de beenspieren. Waar ik normaal drie nummers had waar ik naar een hogere hartslag toe werkte, had ik er nu maar één en bestond het nummer vooral uit veel nummers waar je de benen helemaal kon losgooien. Niet teveel klimmen dus. Het mooie is dat ik en mijn dagelijkse beweging om 10 uur s’ochtends al in de pocket had en dat ik daarna geen last meer had van spierpijn. WIN WIN!

Woensdag 14 juni: Wandelen

Ik had mijn fiets nog bij mijn vriend staan en die had ik voor het weekend nodig. Hij woont ongeveer 30 minuten wandelen bij mij vandaan. Het was woensdag avond prachtig weer en het leek mij dus ook een goed plan om even lekker mijn hoofd leeg te maken en een stuk te wandelen om mijn fiets op te halen. Ideaal om na een lange dag zittend werken, nog even actief te zijn s’avonds. Goed voor de mindset, je lichaam, je spieren, de verbranding en je slaap. Je zit daarna net iets lekkerder op de bank, dan als je niets hebt gedaan!

Zondag 18 juni: Ultimate buffalo en uitfietsen

18 juni was het zover. De Ultimate Buffalo (zie mijn eerdere blog). Dit was gewoon ruim twee Steigerconstructie - Healthylivinglisanuur helemaal kapot gaan. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat die een maximale training was. Mijn hartslag heeft totaal ruim een uur hoog gezeten. Over de finish komen was geweldig en als ik er aan terug denk voelt het geweldig. Zelf ben ik die dag fietsend naar de vliegbasis gegaan. Ruim een half uur heen en ruim 45 minuten terug op de fiets. Op de terugweg was het wel even lekker om de beenspieren even op een rustig tempo los te fietsen! Het was mooi weer en ik heb echt kunnen genieten van het idee dat ik het gehaald heb. Wel heb ik mijzelf na deze workout een paar daagjes rust gegund. Of eigenlijk werd ik hiertoe gedwongen. Wat heb ik twee dagen lang een spierpijn gehad.

Woensdag 21 juni: Tennis

En we sluiten de favorieten van de maand juni af met een stevig lesje tennis. Lekker een uur kunnen knallen op de baan met een constante training. En constant is voor tennis goed, want dat betekent dat ik een goed ritme heb gevonden om eventueel voor langere tijd op de baan te staan. Hier probeer ik tijdens het tennissen steeds meer naartoe te werken. Een goed ritme vinden, waar ik langere tijd in kan spelen.

De maand juli is ontzettend druk. En de meeste workouts zijn erg kort. Een paar tennislessen en wat wandelingen en daar houdt het tot nu toe wel bij op. Maar…volgend week vertrek ik naar de Dolomieten om een week te gaan bergwandelen. De eerste week van augustus staat de Alpenstrasse dan nog op de planning. Dus aan beweging en workouts geen gebrek in de buitenlucht de komende tijd! Uiteraard volgt er een nieuwe blog na mijn vakantie over de favorieten van juli. Ik gok dat hier aardig wat Italiaanse sferen voorbij zullen komen. Lezen jullie dan weer met mij mee?

 

Liefs,

Lisan


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s