Sportdagboek maand augustus

Kasteel Neuschwanstein 1

Augustus is voorbij en dat betekent een nieuw sportdagboek over deze maand. Augustus kan ik omschrijven als een maand met veel beweging, maar wel met pieken en dalen. Op vakantie en afgelopen week was de bewegingstijd hoog en heb ik veel verschillende soorten workouts gehad. De andere twee weken had ik mijn prioriteiten anders liggen en moest ik heel erg mijn ritme vinden in onder andere solliciteren, een positieve mindset, slaap en daarnaast sport. Maar het is gelukt! En dat resulteerde in een hele mooie sportieve maandafsluiting. In deze blog vertel ik jullie meer over mijn favoriete workouts van de maand augustus en de gestelde sportdoelen voor september.

Woensdag 2 augustus: Wandelen, wandelen en nog eens wandelen

Woensdag 2 augustus waren we net van start gegaan met onze tweede vakantieweek, namelijk de Alpenroute (aankomende anderhalve week zullen er reisblogs verschijnen over mijn vakantie). Deze woensdag werden we wakker in Berchtesgaden en stond o.a. het Adelaarsnest, vakantiehuis van Hitler, op het programma. Verder reden we later op de dag door naar Garmisch-Partenkirchen en hebben we nog een flink eind gewandeld. Uiteindelijk hebben we deze dag ruim 5,5 uur gewandeld. Heerlijk! Dit is iets wat ik echt mis, nu ik weer terug ben in mijn eigen stadje. Op de één of andere manier besluit dat je dan toch minder snel om lekker een paar uur te gaan wandelen.

Vrijdag 4 augustus: Wandelen in sprookjesland

Ook vrijdag gingen wij weer een heerlijke stuk wandelen. Dit keer hebben we een kleine anderhalf uur in een sprookjesachtige omgeving gelopen. Hebben we een écht Beauty & the Beast kasteel mogen bekijken. Wat was het prachtig! Eventjes een pittig klimmetje in een benauwde omgeving, maar dan heb je ook wat. Genieten, genieten en nog eens genieten!

Vrijdag 11 augustus: Helling training op de loopband

IMG_20170815_162121_667

Hoewel ik alweer terug was uit de bergen, zijn de helling trainingen mij super goed bevallen. Ook in de bergen ging het erg goed en kon ik merken dat ik in zowel conditie als spieren vooruitgang heb geboekt. Ik wil deze trainingen dan ook graag de komende maanden blijven doorzetten. Misschien wel in combinatie met krachttraining, een groepsles of stukje hardlopen. Ik probeer gewoon elke keer aan te voelen hoe lang ik een helling training wil doen. De ene keer een half uur, zoals op deze dag, en de andere dag misschien drie kwartier tot een uur.

Woensdag 16 augustus: Bodypump

IMG_20170820_100833_656Eindelijk weer eens pumpen! Bodypump deed ik drie jaar terug wekelijks drie keer en ik ben hiermee ongeveer acht kilo afgevallen. Ik deed dit met zoveel plezier, maar de laatste twee jaar stapte ik deze les misschien maar één keer in de drie maand binnen. En dat terwijl het mij zoveel gebracht heeft. Waarom? Ik wil niet alleen gaan! Ik heb iemand nodig met wie ik samen kan gaan en die streng voor mij is. Maar ook vond ik van 20:00 tot 21:00 uur pumpen al vrij laat. Smoesjes! En dus stapte ik 16 augustus ALLEEN de bodypump zaal binnen. Na de les ben ik altijd zo blij dat ik ben gegaan en voel ik mij super goed. Ook had ik het ontzettend gemist. Iets om in het achterhoofd te houden. Ik heb met mijzelf afgesproken om naast mijn tennistraining en de skilessen, die vanaf eind september gepland gaan worden, minimaal één tot twee keer per week te gaan bodypumpen! Tot nu toe hou ik dit prima vol.

Maandag 28 augustus en donderdag 31 augustus: Tenniswedstrijd

Whoohoo! Afgelopen voor het eerst sinds 10 jaar weer meegespeeld in een tennistoernooi. Dames dubbel categorie 7. Afgelopen jaar weer voorjaarscompetitie gespeeld en nu was het ook tijd om nog een toernooitje mee te pakken. Kan nog net voor mijn verhuizing! Hoewel er natuurlijk zenuwen, spanning en emotie meespeelt bij de wedstrijden, is het wel een ideaal moment om te groeien in strategisch spelen, een positievere mindset te ontwikkelen, je uithoudingsvermogen te verbeteren en spelervaring op te doen. Je verbetert niet alleen fysiek jezelf, maar vooral ook veel mentaal! Vandaag (zaterdag) de kwartfinale gespeeld, maar helaas uitgeschakeld in een spannende tweede set. Heel erg jammer, maar ik kan wel vier tennistrainingen afvinken deze week en heb veel geleerd.

Sportdoelen voor september

IMG_20170825_191136_217September gaat een hele drukke en spannende maand worden! Niet alleen ga ik eind september beginnen met een nieuwe baan, maar ga ik eind september ook officieel samenwonen met mijn vriend. Huur, electra en tv en internet opgezegd en tijd voor nieuwe avonturen samen. De sportdoelen heb ik dus ook al veelal in mijn agenda ingepland, want anders ga ik niet of zeg ik tegen mijzelf dat ik het te druk heb. De komende weken staan er o.a. tennistrainingen, bodypump groepslessen, hardloopsessies en wat wandelingen of skeelermomenten op de planning. Ook ga ik aankomende week bellen met Snowise om eind september mijn proefles skieën te plannen. Misschien een beetje heel erg op tijd, maar ik wil de tijd nemen om de techniek beter onder controle te krijgen. Mocht dit bevallen, dan ga ik waarschijnlijk een pakket van 16 lessen kopen en deze inplannen over de maanden oktober, november, december en januari. Begin februari zal ik dan op wintersport gaan en zal ik hopelijk met een betere techniek, en dus met minder angst om te vallen, van die pistes af gaan! Spannende maand dus!

Sportieve groetjes,

Lisan


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s