HER-EMB bloedtest: Wat een mega vooruitgang!

IMG_3395

Begin januari deed ik een HER-EMB bloedtest! De mensen die mijn weg het afgelopen jaar een beetje hebben gevolgd weten dat ik 20 mei 2020 voor het eerst bij Pure Generaties kwam om een EMB bloedtest te doen. Ik had namelijk heel veel klachten voor, tijdens en na mijn overspannenheid. Over de uitslag van de eerste test vertel ik jullie alles in deze blog. Ook schreef ik nog twee blogs over mijn resultaten na 6 weken en na 5 maanden!

Wat een mega vooruitgang!

De afgelopen maanden ben ik mij elke dag beter gaan voelen en begin januari bij de hertest riep ik dan ook vrolijk dat ik mij beter dan ooit voelde. Die overspannenheid lag ver, maar dan ook ver achter mij! 31 januari kreeg ik de uitslag van de HER-EMB bloedtest in mijn mail! Ik merkte dat mijn hartslag plots wat omhoog schoot en ik toch iets zenuwachtiger was dan ik dacht. Zou er wel vooruitgang uitkomen of hield ik mijzelf voor de gek?

Ik kon geen seconde langer wachten en opende mijn mail en de bijlagen. Het eerste beeld liet al zien waar ik al die maanden zo hard voor gewerkt had. Wat een mega vooruitgang!

IMG_3564

De afbeelding hierboven laat in het kort zien wat er uit het microscopisch bloedonderzoek is gekomen. Links is mei 2020 en rechts in januari 2021. Een wereld van verschil! In plaats van 11 vakjes in het rood, zijn het er nu nog maar twee. En in plaats van drie in het groen, staan er nu acht te schitteren in deze kleur. De rest staat mooi in het geel. Hier komt al zo duidelijk naar voren dat mijn lichaam gigantische stappen heeft gemaakt. Mede dankzij het exorfine vrije dieet wat ik zoveel mogelijk heb toegepast, de supplementen die ik heb geslikt en de vele adviezen van Daphne van Pure Generaties heb ik deze prestatie neer kunnen zetten.

Mijn verbeterde testresultaten

Ik praat hier soms in getallen, waarbij 0 het beste is en 100 het slechts.

 • Vitamine B11, B12 en D: Deze tekorten zijn flink verbeterd. Nog niet helemaal op 0, want dat heeft tijd nodig. Wel kan ik qua suppletie hiermee gaan afbouwen.
 • Methylering: Flink verbeterd in vergelijking met mei 2020. Dat betekent dat mijn lichaam minder moeite heeft om uit bepaalde stoffen die ik binnenkrijg ‘bruikbare’ stoffen te halen. Ook deze staat nog niet op 0, maar de verbetering is duidelijk te zien.
 • Vitaminen totaal: Stond op 36 en is nu 0. Dit betekent dat mijn lichaam geen last heeft van de vitaminen tekorten.
 • Ijzer, kalium, zink: Helemaal hersteld.
 • Magnesium: Was 76 op een schaal van 100. Is nu 59. Magnesium is het “anti-stress” mineraal en heel belangrijk voor heel veel processen in het lichaam. Hoewel hier vooruitgang in te zien is, had ik van deze verwacht dat het er nog beter voor stond. Het gaat dus langzamer dan ik dacht. Teleurstelling? Misschien een beetje! Maar blijkbaar heeft mijn lichaam gewoon veel magnesium nodig. En misschien heb ik dit tekort al ja-ren! Dan heeft het ook wel wat langer dan 6,5 maand de tijd nodig om te herstellen.
 • Omega-3 en Omega-6: Ook een mooie vooruitgang in te zien. In plaats van 3 omega-3 pillen per dag, ga ik nu naar 1 per dag.
 • Totale hormonale disbalans: Helemaal hersteld. Zo blij mee! Ook hier heel bewust bezig geweest met voldoende rustmomenten inbouwen, een ochtend- en avondroutine, hormoonproof eten en drinken, goed slapen en suppletie. De suppletie blijf ik ter ondersteuning doorslikken.
 • Neurotransmitters dopamine en serotonine: Mooi wat stapjes vooruit! Dit voelde ik zelf al. Sinds de zomer voel ik mij echt veel vrolijker, blijer, gelukkiger, etc.
 • Stressreactie en verlengde stressreactie: Mega vooruitgang! Mijn stressreactie is van 90 op een schaal van 100 naar 45 gegaan! En ook mijn verlengde stressreactie is verbeterd van 90 naar 68. Ook dit voelde ik de afgelopen maanden al. Ik kwam sneller in mijn rust, was minder onrustig, piekerde minder en sliep vele malen beter.
 • Fysieke belasting: Flink verbeterd. Deze belasting was heel hoog bij mij (78) en is nu gezakt naar een mooie 28.
 • Toxische belasting: Heel licht verbeterd van 66 naar 61. Hoewel ik enorm mij best doe om dit allemaal uit te sluiten qua voeding, drinken en e-nummers, ben ik helaas ook afhankelijk van externe factoren als milieuverontreiniging, smog, schoonmaakmiddelen, cosmetica, zware metalen, uitlaatgassen, etc. Blijkbaar is mijn lichaam hier gevoeliger voor en dat is helemaal oké. Ik weet dat ik op alle vlakken hieraan werk, waar dat voor mij mogelijk is.
 • Insuline resistentie: Was 77 en is nu 57. Een mooie verbetering! Wel had ik verwacht dat de resistentie weg zou zijn, vooral ook omdat ik zelf bijna geen last meer had van bloedsuikerschommelingen. Daphne gaf aan dat dit mijn valkuil is. Het blijk dat ik hier wat extra ondersteuning bij nodig heb. Hier heb ik dus een nieuw supplement voor gekregen.
 • Exorfinenbelasting: Licht verbeterd van 75 naar 61. Hier moet ik gewoon op blijven letten. Zoveel mogelijk exorfine vrij blijven eten en drinken waar dat kan. Ook dit heeft tijd nodig. Blijkbaar kan ik in 6,5 maand al een mooie daling zien. Dus we gaan door waar we mee bezig zijn.
 • Overgevoeligheid voor koemelk en lactose: Zeer licht verbeterd. Eigenlijk te verwaarlozen. Hier kan ik gewoon niet zo goed tegen en moet ik zoveel mogelijk vermijden.

Mijn testresultaten die bijsturing behoeven

Ook kwamen er wat nieuwe dingen uit of punten die verslechterd zijn. Het grootste punt is dat mijn lever als orgaan niet optimaal is. Dit kan leververvetting zijn. Mijn lever kan de belasting wel aan, maar het kan de ontgifting wel verstoren. Daarom is het zo goed om ook de HER-EMB bloedtest te doen. Op die manier kan je blijven bijsturen en komt er aan het licht waar je lichaam moeite mee heeft of blijft houden.

 • Choline tekort: Was eerst 0 en is nu 80. Choline wordt gemaakt in de lever. Deze stof is noodzakelijk voor het goed functioneren van het geheugen, maar ook voor goede lever-, spier- en hersenfuncties als voor vet metabolisme.
 • Mineralen totaal: Was 0 en is nu 63. Dit komt vooral door het mineraal magnesium. Mijn lichaam toont eigenlijk aan hoeveel last het heeft van dit tekort.
 • Neurotransmitter Acetylcholine tekort: 29 op schaal van 100. Daar heb je hem weer. Het woord choline. Acetylcholine stuurt prikkels naar de maag, zodat slijmen en verteringssappen worden aangemaakt. De belangrijkste bouwsteen is choline, die is dus tekort kom.
 • Neurotransmitter GABA: Deze had ik al tekort, maar is helaas iets gezakt van 50 naar 65. Dit kan komen door de drukte en overwerk, maar ook door teveel elektrische apparatuur om je heen. Dit geeft onrust.
 • Elektrosmog: Elektromagnetische straling zoals TV-schermen, mobiele apparaten en laptops. Ik had al tijdens de intake van de hertest aangegeven dat ik best wat overuren aan het maken was. Het kwam dus niet als een verrassing dat deze eruit kwam.
 • Exocrine Pancreas insufficienties EPI: Was 0 en is nu 72. Is een spijsverteringsaandoening, waarbij problemen ontstaan bij het verteren van voedsel omdat de alvleesklier niet genoeg enzymen aanmaakt. Met mijn spijsvertering zelf is niks mis. Maar voor die enzymen krijg ik nu wel wat extra ondersteuning.
 • Virale belasting: Deze was ook eerst 0 en is nu 72. Dit kan een virus zijn wat net in mijn lichaam zit of al eventjes. Vaak gaat dit vanzelf wel weer over.
 • Darmbarriëre en darmflora: Staat iets meer onder druk in vergelijking met de eerste test. Hier moet ik dus een beetje op gaan letten.

Conclusie

Ik ben super super super trots op mijn lichaam en de vooruitgang! Uit mijn HER-EMB bloedtest komt duidelijk naar voren dat er veel vooruitgang te zien is. Mijn lichaam is zoveel meer in balans en zit duidelijk in de herstelfase en in een stijgende lijn. Wel moet ik nog wel echt op de stoffen letter die ik binnenkrijg, zoals tarwe, koemelk, lactose, suikers, e-nummers, maar ook alcohol. Hier mag ik dus best wat strenger op zijn. Op deze manier kunnen mijn lever, alvleesklier en darmen tot rust komen en herstellen en zal de insuline resistentie zich hopelijk keren.

Het advies is dus als volgt:

 • Het exorfinevrije dieet blijven volgen. De maanden november en december was dit bij mij iets minder strak dan voorheen. Deze teugeltjes gaan weer iets strakker, zodat mijn lichaam de ruimte krijgt voor goed herstel.
 • Ook is het belangrijk om mijn lever goed te blijven ondersteunen met een citroensapje in de ochtend, bietensap, kruisbloemige groenten en veel wandelen.
 • Lekker veel bewegen als wandelen, hardlopen en krachttraining.
 • Supplementen blijven slikken ter ondersteuning van een goed herstel. Ik heb een paar nieuwe gekregen ter ondersteuning van de lever, spijsvertering en bloedsuiker. Dus daar ga ik mee aan de slag.

Tot zover mijn blog over de hertest! Vragen over de EMB bloedtest en mijn ervaringen? Je mag altijd mailen!


Een reactie op “HER-EMB bloedtest: Wat een mega vooruitgang!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s