Ik deed een EMB bloedtest!

20200717_204347

20 mei deed ik een Energetisch Morfologisch Bloedtest, ook wel EMB bloedtest genoemd, via Pure Generaties in Borne. Het EMB bloedonderzoek kan verschillende verstoringen en problemen in het lichaam aantonen zoals tekorten, infecties, bloedafwijkingen, etc. Hier vertel ik later in de blog meer over. Eerst neem ik jullie kort mee in de beslissing om deze test te gaan doen.

Je bent overspannen!

Vorig jaar september (2019) ben ik zwaar overspannen geraakt. Mijn karaktereigenschappen zoals altijd perfect willen presteren, perfectionisme, gezien willen worden en de lat extreem hoog leggen voor mijzelf en te streng zijn had het uiterste van mij geeist, zowel fysiek als mentaal. Na de spreekwoordelijke druppel kwam ik in een soort blokkade te staan. Ik sliep een paar weken super slecht of eigenlijk helemaal niet en mijn hoofd was 24 uur per dag aan. Ik piekerde mij suf, stond vol in schuldgevoelens en kon het alles behalve loslaten.

Halverwege september was ik kapot! Mijn lichaam gaf aan tot hier en niet verder. Ik was ontzettend moe, piekerde nog steeds de hele dag door, was super angstig, was mijzelf totaal niet, had last van geluidsovergevoeligheid en ik voelde mij ontzettend eenzaam. Ik voelde geen vrolijkheid meer en kon niet genieten. Doodsbang werd ik hiervan!

Door de huisarts werd ik overspannen verklaard en het verzoek aan mijzelf te gaan denken en heel veel rust te pakken. Ik wilde mij niet zo voelen en probeerde met man en macht om mij er overheen te zetten, deze situatie te omzeilen en emoties weg te stoppen. Maar dat ging niet! Het ging een heel hard, lang en mooi leerproces voor mijzelf worden, waarin ik echt de angst en heftige emoties recht in de ogen aan moest gaan kijken. Ik moest het gaan voelen. Niet meer omheen proberen te gaan, maar de storm trotseren!

Zo besloot ik voor mijzelf om wel door te blijven werken, omdat thuis zitten in mijn eentje op dat moment minder veilig voelde dan op het werk te zijn. Wel ben ik heel open en eerlijk geweest in wat mijn status was en dat ze eigenlijk geen druk op mij konden leggen. Het voelde goed om open en eerlijk te zijn en de steun te krijgen! Verder heb ik gesprekken gehad bij een psycholoog, die gespecialiseerd is in burn-outs en angststoornissen. Ook van haar kreeg ik veel praktische tips. En verder heb ik heel veel gehad aan mijn lieve vriend,(schoon)familie en vrienden, die heel vaak een luisterend oor boden, adviezen gaven als ze ook in hetzelfde schuitje zaten en mij alle tijd en ruimte hebben gegeven om mijn proces te ervaren, te voelen en er zelf achter te komen welke weg ik het beste kan gaan bewandelen.

Waarom de EMB bloedtest?

Inmiddels ben ik alweer 10 maanden verder in mijn leerproces. De overspannenheid of misschien wel een beginfase van een burn-out heb ik voor mijn gevoel wel echt achter mij gelaten. Wel merk ik aan de andere kant dat het nog maar 10 maanden geleden is. 10 maanden is helemaal niet zolang voor iets waar je jarenlang niet wetend naartoe hebt gewerkt. Ik ben nog zeker niet de ‘oude’ en dat is helemaal oké! Ik besef heel goed dat ik vorig jaar een beetje van mijn eigen voetstuk ben gevallen en heb ook echt wel mijn momenten dat ik bang ben weer helemaal terug te vallen naar 10 maanden terug. Uiteindelijk blijkt dat dat niet gebeurd gelukkig en dat stelt ook weer gerust en geeft vertrouwen. Vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam!

Ik heb gigantische grote en mooie stappen gemaakt de afgelopen maanden, maar er zijn zeker ook nog een aantal stappen die ik moet zetten om weer vol in de energie en bloei te staan, waar ik stond. Eén van die stappen die ik laatst gemaakt heb is de EMB bloedtest.

Ik merkte dat ik fysiek alweer stukken beter te pas was en mentaal ook, maar het gevoel dat mijn hoofd vol watten zit, de vermoeidheid en gebrek aan energie, die was nog steeds goed aanwezig. Ook had ik soms last van hyperventilatie. En ik was er klaar mee! Alles in mij was klaar voor de volgende stap om weer doelgericht verder te gaan! De laatste hyperventilatie aanval was ook eigenlijk de beslissing om de EMB bloedtest te doen! Ik had hier al veel over gelezen op Instagram en verschillende artikelen gelezen op het internet. Ik ging op zoek naar iemand die dat in de buurt van Enschede kon doen en kwam terecht bij Pure Generaties. Dezelfde avond heb ik nog een afspraak gemaakt en de week daarop kon ik al terecht!

Wat is een EMB bloedtest?

Met behulp van de EMB bloedtest kan worden vastgesteld of er sprake is van bepaalde auto-immuunziekten, bloedafwijkingen, infecties, schimmels, vitaminetekorten, mineralentekorten, energetische verstoringen, hormonale afwijkingen etc.

Wat kan er o.a. worden aangetoond na deze test? Super veel, kijk zelf maar hieronder:

 • Darmverstoringen
 • Vrije radicaal belasting
 • Leverbelasting
 • Schimmelbelasting
 • Vitamine/Mineralentekorten zoals bv: B12, B11, D, B6, Ijzer, Magnesium, Zink, etc.
 • Vitamine b12 deficientie
 • Vetzuurratio in onbalans (Omega 3 en 6)
 • Onbalans in bloedsuikerspiegel
 • Methylering
 • Hormonale disbalans
 • Neurotransmitters  (Dopamine, GABA, Serotonine)
 • Stress parameters
 • Acupunctuur meridianen
 • Energetische blokkades
 • Intoleranties

Mijn testresultaten

20 mei deed ik de bloedtest middels een paar prikken in de vinger. 15 juni kreeg ik de uitslag. Was ik zenuwachtig? ONTZETTEND! Maar ook was ik super benieuwd naar wat er allemaal uit zou komen en ergens voelde ik al de opluchting dat ik hierna doelgericht aan de slag kon.

20200717_204347
In het groen zie je de alles wat goed is, oranje is belangrijk om in de gaten houden en rood is niet goed. Behoorlijk wat punten in het rood, maar als je de kern aanpakt valt alles te herstellen.

Daphne ving mij die middag weer heel warm en liefdevol op en gaf aan dat er veel uit was gekomen en dat ik het eerst daarna maar eens moest laten bezinken. Wel voegde ze toe dat mijn lichaam met een beetje hulp van supplementen en goede voeding zelf alles kan herstellen. Hieronder mijn testuitslagen!

 1. Vitamine B11 (foliumzuur), B12 en D tekort. Dit zijn allemaal energiegevers, die ik helaas tekort kom. Deze energiegevers zijn belangrijk voor vele lichamelijke processen.
 2. Methylering werkt niet optimaal. Mijn lichaam heeft dus moeite om uit bepaalde stoffen die binnen komen, bruikbare stoffen voor mijn lichaam te maken. Denk hierbij aan o.a. de vitamines die bij punt 1 vermeld staan.
 3. Ijzerwaarden zijn erg laag. 
 4. Behoorlijk magnesiumtekort. Ons anti-stress mineraal en speelt een rol bij honderden processen in het lichaam. Omdat ik tijdens mijn overspannenheid en ook de maanden ervoor en erna veel aan heb gestaan heb ik veel meer magnesium verbruikt. Veel meer dan dat ik dagelijks weer binnen kreeg. Mijn potje was dus waarschijnlijk echt helemaal leeg tijdens mijn overspannenheid.
 5. Nog een aantal mineralen tekorten als zink, koper, kalium.
 6. Disbalans in mijn vetzuren. Omega-3 tekort sowieso, maar ook een disbalans in omega-3 en omega-6. Omega-6 is ontstekingsbevorderend en omega-3 zorgt er juist voor dat alle cellen soepel blijven en goed met elkaar kunnen communiceren.
 7. Totale hormonale disbalans. Met name de stresshormonen adrenaline en cortisol (fight-flight reactie).
 8. Insuline resistentie. Dit is een voorstadium van diabetes en met de juiste aanpak prima te genezen. Insuline regelt de bloedsuikerspiegel. Dit was wel een eye-opener. Deze uitslag verklaart hoe ik mij soms voel als er schommelingen zijn in mijn bloedsuikerspiegel.
 9. Neurotransmitters dopamine, GABA en serotonine zijn erg laag! De gelukshormonen en beloningsstoffen. Tekorten in deze neurotransmitters kunnen ontstaan door teveel stress, slecht slapen, piekeren, slecht eten, maar ook door vitaminen- en mineralentekorten!
 10. Stressreactie en verlengde stress reactie zeer hoog.
 11. Hoge fysieke belasting. Dit kan o.a. komen door zittend werk. 8 uur per dag achter ene computer zitten. Vraagt veel van je lichaam!
 12. Toxische belasting erg hoog. Denk hierbij aan milieu verontreiniging, cosmetica, zware metalen, uitlaatgassen, plastic resten, tabaksrook, e-nummers, kleurstoffen, alcohol,  suikers, koffie, stress en te snel eten.
 13. Wervelkolomblokkade. Ik zit dus heel veel op mijn werk en niet in een goede houding. Vaak schiet stress meteen in mijn schouders en nek.
 14. Exorfinebelasting is hoog. Zorgen ervoor dat je je ontspannen en prettig voelt en zijn stoffen die te vinden zijn in o.a. gluten, kaas, soja, koffie, alcohol, suikers, etc. Exorfinen kunnen je een batterij aan ongemakkelijke reacties veroorzaken in je lichaam.
 15. Overgevoeligheid voor tarwe en koemelk! BALEN! Ik houd van tarwe! En van kaas! Vooral als er koemelk in zit. Maar helaas hier even een rem op de komende tijd.

Hoe nu verder?

Zoals je kunt lezen is er heel veel uitgekomen. En het lijkt misschien of er niks meer goed werkt in mijn lichaam, maar dat is absoluut niet waar! Mijn lichaam doet ook heel veel goed en werkt op veel vlakken zoals het moet. Ook veel vitamines en mineralen die ik niet tekort heb! Gelukkig maar!

Maar er is ook flink wat werk aan de winkel. En hoewel het lijkt of ik over van alles en nog wat na moet gaan denken, valt het allemaal heel erg mee. Zoals ik al eerder aangaf is het belangrijk om alles aan te pakken bij de kern. Bij mij ligt de focus op het in balans krijgen van mijn insuline en bloedsuikerspiegel en moet ik gaan letten op de exorfinebelasting. Dit heeft mijn lichaam de afgelopen maanden of misschien wel jaren behoorlijk in de slaapstand gezet! Nu is het tijd voor een wake-up call.

Met een beetje hulp van wat supplementen als magnesium, vitamine D, B12 en wat extra hulp om de vrije radicalen uit mijn lichaam te krijgen in combinatie met een gepersonaliseerd dieet en vele andere tips en tricks van Daphne, kan ik grote stappen gaan maken! Binnenkort volgt er een nieuwe blog over de verschillen die ik merk. 

20200717_204456
Mijn hulpjes voor de komende tijd! Zij moeten ervoor zorgen dat mijn (energie) potjes weer wat sneller gevuld gaan worden, zodat mijn lichaam straks weer kan doen wat het moet doen.

Wil jij ook een EMB bloedtest?

Loop jij ook al maanden met vage klachten rond, maar kan je er niet de vinger op leggen waar dit vandaan komt? Zit je niet lekker in je vel? Voel je je niet energiek? Of kom je net als ik uit een overspannenheid/burn-out?

Gun jezelf dat een APK-keuring voor je lichaam en investeer in deze bloedtest. Het levert zoveel op! Een echte eye-opener en ook zeker een geruststelling als je weet waar de tekorten zitten en hoe je deze aan moet pakken!

Ik raad deze bloedtest van harte aan! Ben al weken zo blij met deze gemaakte stap en heb nu een goede doelstelling waar ik mee aan de slag kan en eindelijk het gevoel dat ik sterker terug kom dan ooit! Ook ben ik onwijs dankbaar voor de warmte, de kennis en ervaring en de tijd van Daphne van Pure Generaties. Ze heeft mij echt gerustgesteld tijdens deze stap en ik kan nog steeds met al mijn vragen bij haar terecht! Daarnaast heeft ze na de uitgebreide uitslag een advies gegeven op gebied van voeding, supplementen en vervangende producten. Deze koop je ook nog eens heel gemakkelijk in de webshop op puregeneraties.nl.

Update:

In januari 2021 heb ik een HER-EMB bloedtest gedaan om te kijken hoe ik er na 6,5 maand voorstond. Benieuwd naar de resultaten? Je leest het in deze blog!

Heb je vragen aan mij over deze blog? Stuur mij dan even een berichtje via onderstaand formulier en ik kom er zo snel mogelijk op terug!


7 reacties op ‘Ik deed een EMB bloedtest!

 1. Je zou mij heel erg helpen door te vertellen of je verbetering hebt ervaren nadat jij de bloedtest hebt gedaan ? Er van uitgaande dat je natuurlijk iets gedaan hebt met wat er uit kwam.

  Like

  1. Hi Kiki!
   Ja ik merk enorm veel verschil. Schreef hier ook al een blog over. En binnenkort schrijf ik er nog 1 met de resultaten na 4 maanden. Maar echt een enorm verschil. Zowel lichamelijk als mentaal. Mn overspannenheid is echt iets uit het verleden op dit moment en voel mij enorm sterk, vrolijk en gelukkig. Ik merk dat mijn lichaam ook weer interne processen zelf oppakt en ben super energiek en niet meer vermoeid.

   Like

   1. Wat geweldig om te lezen dat je je zoveel beter voelt. Ik ben hard aan het piekeren of ik het moet doen of niet. Vooral een geld kwestie in mijn geval. Daarbij heb ik twijfels omdat ik er niet heel veel over vinden kan en omdat de cursus die ze volgen om de test te kunnen doen maar één dag duurt. Dat vind ik kort. Daarbij las ik dat de test gemaakt is door vitakruid degene die de supplementen maakt en dan denk ik….. Vertrouw ik dit wel. Ik vind het dus fijn dat ik nu echt een ervaring heb van iemand. Ik wens je al het beste en wil je bedanken voor je reactie 😊 Ik hou je blog in de gaten.

    Like

 2. Hi Kiki,
  Begrijpelijk hoor je geld kwestie. Het kost ook wel wat, maar het gaat daarnaast wel om je gezondheid. En je lichaam verdient af en toe ook een “APK”. Daarnaast heb ik juist heel veel andere supplementen dan Vitakruid, dus misschien steunt dat je ook wat in je beslissing. Ook is het meer dan alleen suppletie slikken. Het belangrijkste gedeelte is natuurlijk je voeding omgooien. Anders gaan eten, dan wat je normaal doet. Suppletie is alleen nodig om je “potjes” aan te vullen van het lichaam.

  In ieder geval was het mijn beste beslissing ooit afgelopen jaar! Ik heb er zoveel voor terug gekregen in vrij korte tijd, dat ik mij vooral af heb gevraagd, waarom niet eerder?!
  Maar toen had ik hetzelfde als jij. Weinig te vinden. Vandaar dat ik mijn verhaal ook deel. Het is geloof ik nog best nieuwe materie en voor veel mensen misschien taboe.

  Succes KIKI!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s