Ik deed een EMB bloedtest: Mijn resultaten na 5 maanden

20200717_204347

20 mei 2020 deed ik een EMBloedtest bij Pure Generaties in Borne. Ik schreef hier eerder al twee blogs over. Eentje over mijn keuze en een blog met resultaten na 6 weken! Inmiddels ben ik een kleine 5 maanden verder. 5 maanden met dagelijks goede voeding, supplementen en elke dag luisteren naar wat mijn lichaam nodig heeft! 5 maanden waarbij elke dag als een gigantische stap vooruit voelt. De verschillen op lichamelijk en mentaal gebied met mei dit jaar, of met een jaar geleden, en nu zijn enorm. En ik ben zo blij, gelukkig en trots!

Op mijn nieuwe leefstijl!

In mijn vorige blogs schreef ik al waar ik mee aan de slag ben gegaan. Zo paste ik de volgende dingen toe in mijn nieuwe levensstijl:

 • Ik begon met een exorfinevrij dieet, dus geen gluten, koemelk, suikers, cafeïne, etc.
 • Creëerde ik een ochtend- en avondroutine.
 • Neem ik elke dag supplementen om mijn lichaam verder aan te sterken.
 • Zorg ik voor voldoende beweging.
 • Eet ik veel meer groenten, noten, onbewerkte producten, water met citroen, lauw water, etc.

Inmiddels zijn we dus 5 maanden verder. En eigenlijk zijn alle bovenstaande punten nog steeds van toepassing. Niet meer zo streng als de eerste 8 tot 10 weken, maar nog zeker 80% wel. Die overige 20% zit in het weekend, waarin ik mijzelf iets meer gun. Het enige verschil is dat ik mijzelf nu heel makkelijk kan herpakken als ik voel dat ik daar op lichamelijk of mentaal gebied behoefte aan heb! En daar voel ik mij super goed bij. Hoe ziet het rijtje hierboven er dan nu uit?

 • Exorfinevrij dus nog steeds zoveel mogelijk. Ik voel mij hier gewoon enorm goed bij. Waar ik voorheen dagelijks en gluten en koemelk en slechte suikers at is dit nu echt zoveel minder.
  Gluten eet ik af en toe, maar toch pak ik nog heel graag de glutenvrije vervangers. Zo is een pasta’tje vaak glutenvrij, eet ik de weekendontbijtjes met glutenvrij brood.
  Koemelk heb ik soms ook weer op m’n bordje. In het weekend geniet ik af en toe van een worst en kaasplankje, maar doordeweeks ga ik toch voor de plantaardige melkproducten, geitenkaas of schapenkaas.
  Cafeïne drink ik nog steeds niet. Koffie is tegenwoordig cafeïnevrij. Is die optie er niet? Dan een lekkere kruidenthee.
  Suikers probeer ik ook nog steeds te vermijden. Een glas frisdrank heb ik al maanden niet meer aangeraakt en ook snoep of gebak komt een enkele keer voor. Elke dag staan er veel onbewerkte producten, veel groenten en bio producten op het menu. Heerlijk!
 • Ochtend- en avondroutine! YES! Heerlijk om elke ochtend te starten met mijn lauwe watertje met citroen, supplementen en s’avonds te eindigen met slaap lekker thee en pillow mist op mijn kussen.
 • Supplementen! Heeft je lichaam lange tijd een flinke klap gehad? Dan heeft het ook lang de tijd nodig om weer te herstellen in optimale staat. Die supplementen slik ik dus nog steeds en wat maken die een verschil zeg!
 • Voldoende beweging! Yes, please. De ene dag duik ik de sportschool in voor een krachttraining, de andere dag zie je mij in de pauze een hardloopsessie doen en weer een andere dag ga ik gewoon lekker aan de wandel. Genieten van de natuur, de frisse lucht en mijn lichaam gewoon letterlijk in beweging zetten. 

Mijn resultaten na 5 maanden

In mijn vorige resultatenblog schreef ik al dat mijn mentale vermoeidheid veel minder was geworden, mijn energie stukken was gestegen, dat ik vrolijker en blijer werd, geen rommelende darmen meer had en mijn bloedsuikerspiegel steeds stabieler werd.

Daar was ik al zo blij mee! De vruchten begonnen zich af te werpen. Maar nu 5 maanden later ben ik echt dankbaar. Voor de positieve veranderingen, de verschilllen. Ik kan mij niet eens meer herinneren hoe vorig jaar voelde tijdens mijn overspannenheid. En geloof mij, ik ben heel lang bang geweest voor een terugval hierin.

Wat merk ik nu:

 • Mentale vermoeidheid en het gevoel dat mijn hoofd vol watten zit is niet meer aanwezig!
  Ik voel mij zo enorm krachtig. Heb bakken met energie, ook s’avonds na een werkdag en wordt uitgerust wakker.
 • Bakken met energie!
  Energie voor 10!
 • Vrolijk. Blij. Gelukkig. Zelfverzekerd. Krachtig. Weerbaarheid groter.  Ondernemend.
  Zijn er nog meer positieve en blije stofjes die ik op kan noemen? Tuurlijk heb ik ook wel eens een mindere dag, wie niet. En heb wel het gevoel dat op dit vlak nog wel wat slagen te maken zijn, maar na 5 maanden durf ik wel te zeggen dat ik mij beter voel dan 1 jaar voor mijn overspannenheid.
 • Nog steeds geen gerommel in mijn darmen
 • Geen schommelende bloedsuikerspiegel meer!
  Althans voor mijn gevoel is dit wel echt weg. Ik eet 3x per dag en tussen die momenten heb ik geen suikerdips of behoefte aan meer eten. Ook geen gekke klachten meer als duizeligheid, druk op mijn oren, hongergevoel etc. Dus hopelijk als ik zo door blijf gaan dat mijn lichaam zich helemaal hersteld en dit tot het verleden behoort.
 • Chronische neusverstopping zo goed als weg
  Ik liep al twee jaar lang met een chronische neusverstopping. Voordat ik mijn bloedtest had gedaan was het zelfs zo erg dat ik s’nachts niet meer goed door één neusgat kon ademhalen, wat soms zorgde voor paniek. Ik ben toen zelfs bij de KNO-arts geweest en heb een MRI gehad, die niets uitwees. Geen neuspoliepen of wat dan ook. Ik had uiteindelijk al mijn hoop gevestigd op dat hier veranderingen uit zouden komen en dit was ook het geval. Ik denk dat dit echt een intolerantie dingetje was, want als ik nu bijvoorbeeld 3 dagen minder oplet met eten dan voel ik het weer opkomen. Gelukkig kan ik nu weer goed ademhalen en daar ben ik super blij mee.
 • Wondgenezing is veel sneller. Geen hittebultjes meer.
  Die wondgenezing en hittebultjes. Ik zat er altijd onder en het kon wel weken duren voordat het minder werd. En zelfs maanden tot het helemaal verdwenen was. Dat is niet normaal! Afgelopen zomer heb ik zelfs amper last gehad van hittebultjes of histamine (weet niet precies wat het was). Bijzonder, want ook hier had ik al jaren last van. De wondgenezing gaat veel sneller.
 • Platte buik!
  Hallo, platte buik! Jaren niet gehad. Ik had eigenlijk elke dag een opgeblazen buik met darmproblemen. Ook was er veel meer vet opgeslagen, maar dit wordt ook steeds minder door goed bewegen en eten.
 • Emoties beter onder controle
  Ik ben een emotioneel ding! En dat hoort bij mij en ben ik blij mee. Maar sinds een aantal maanden kan ik het allemaal beter controleren. Stemmingswisselingen worden minder. Sta beter in contact met mijn emoties, waardoor ik ze beter kan doorgronden en uitleggen en laat mij niet meer leiden door emoties. Tuurlijk zijn de blije emoties en tevreden emoties fijn om te voelen en uit te stralen, maar die zul je niet altijd voelen. Soms is er irritatie, boosheid, stress, angst, verdriet. En juist die emoties kan ik beter controleren en van mij af laten glijden. Ook als het niet op mijn eigen emoties gaat, maar over die van een ander. In het verleden kon ik daar heel erg mee blijven zitten, dat is nu niet meer het geval. Ik kan er echt zijn voor iemand, zonder dat ik hier zelf last van ga krijgen.
 • Minder stressgevoelig
  Mijn stressreactie en verlengde stressreactie waren bij de uitslag beide 90 op een schaal van 100. Dat is heel erg hoog! Ik heb wel echt het gevoel dat dit een stuk verminderd is. Voor mijn gevoel kan ik beter met stress omgaan, ben ik minder snel van mijn stuk gebracht, schiet ik minder snel in de stress en kan ik het veel makkelijker loslaten. Ik kan meer aan! Wil meer oppakken, maar weet ook wanneer ik mijzelf moet beschermen.
 • Nog meer afgevallen
  Het getal op de weegschaal staat nu op -3,5 / – 4 kg. Heerlijk! Maar ik heb het gevoel dat ik nog wel meer kwijt ben, vooral rond mijn middel en heupen. Mijn broeken zitten namelijk een stuk losser, al mijn jurkjes en truien zitten veels te los en sportshirts ook. Ook op het werk veel complimenten dat ik ben afgevallen en dat je het heel goed kunt zien. Super leuk om te horen en ik ben er zelf ook zo blij mee.

Een wereld van verschil dus met waar ik vandaan kom en hoe ik er vorig jaar bij liep. Zoals ik al zei kan ik mij niet eens meer indenken hoe ik mij een jaar geleden voelde. Ik ben heel lang bang geweest voor de datum van een jaar geleden. Om terug te kijken naar die tijd. Maar nu zou ik mijn jaar jongere zelf een hele dikke knuffel willen geven. Haar willen zeggen dat alles goedkomt als je er maar vertrouwen in hebt en het de tijd en de ruimte geeft en dat ze niks verkeerd heeft gedaan en vooral niet anders moet zijn dan ze is.

Ik ga dus lekker door waar ik mee bezig ben. In januari wil ik een hertest doen. Kijken hoe ik er na 7 maanden voorsta.

Heb je vragen over mijn ervaring met de EMBloedtest of zoek je meer informatie voordat je een afspraak maakt! Mail mij vooral!

Liefs Lisan


3 reacties op ‘Ik deed een EMB bloedtest: Mijn resultaten na 5 maanden

 1. Wat fijn om te horen! Toch een fantastisch gevoel he?

  Wat voor supplementen neem jij juist? Heb je al eens vitamine D geprobeerd? Ik neem die van https://www.flinndal.nl/ en ik ben er echt super tevreden van. Het bevordert je slaap en spierherstel, en zou ook goed werken voor je immuunsysteem (kan niet sterk genoeg zijn met corona, he? haha!). Alleszins, veel succes nog, en volhouden is de boodschap!

  – Yvette

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s