Ik deed een EMB Bloedtest: Mijn resultaten na 6 weken!

IMG-20200805-WA0001

20 mei dit jaar deed ik een EMB Bloedtest bij Pure Generaties in Borne, omdat ik last had en bleef houden van veel vage klachten voor, tijdens en na mijn overspannenheid. De grootste klachten waren vooral weinig energie, mentale vermoeidheid, duizeligheid en druk op de oren. Alles over mijn beslissing voor de test, over de test zelf en hoe nu verder, lees je hier!

Inmiddels ben ik een ruim 6 weken bezig om alle resultaten, voedingsadviezen, suppletie en tips toe te passen in mijn eigen levensstijl. EN! De eerste resultaten zijn echt duidelijk zichtbaar en voelbaar! Ik ben zo ontzettend blij en gelukkig met de veranderingen!

Waar ben ik mee aan de slag gegaan?

Zelf ben ik na de uitslag van de test met de volgende punten aan de slag gegaan:

 • Exorfinevrij dieet; dit betekent geen cafeïne, suikers, gluten, koemelk, lactose, etc. Dit zijn eigenlijk allemaal verslavende stofjes, die veel ongemakken voor je lichaam kunnen veroorzaken als je dit in dagelijks en in grote hoeveelheden eet.
  Dit is wel herkenbaar voor mij. Ik dronk elke dag koffie, at dagelijks gluten – vooral tarwe – en kaas en kreeg veel extra suikers binnen. Nu eet ik nog meer groenten en fruit, glutenvrije vervangers, kaasvervangers of geitenkaas en biologische producten.
 • Ochtendroutine creëren; zo begin ik al 6 weken lang elke dag met een glas heet water met een halve uitgeperste citroen. Dit is super goed voor de leverontgifting! Daarnaast een glas normaal water met de supplementen en ongeveer een uur later eet ik mijn ontbijt.
  Mijn ontbijt bestaat tegenwoordig uit een goede kom havermout met een eetlepel kaneel, plantaardige melk, een handje gemixte noten en veel fruit. Bijvoorbeeld aardbeien, bevroren fruitsoorten en/of banaan. Ook eet ik graag een aantal maïswafels met Zonnatura spreads en verse tomaat, komkommer met daarnaast een klein handje noten.
 • Avondroutine creëren; tussen 8 uur/half 9 s’avonds start mijn avondroutine. In deze uren doe ik eigenlijk niets intensiefs meer en probeer ik mijzelf in de ruststand te brengen.
  Zo begint mijn avond vaak met een lekkere douche, chill outfit en naarmate de avond vordert 2 koppen sleep thee. In bed heb ik nog een fijne pillow mist met lavendelgeur die ik op onze kussens spuit. Lavendel ontspant en ik merk dat ik hierdoor beter en dieper slaap.
 • Voldoende bewegen; elke dag probeer ik zeker 30 tot 45 minuten te bewegen, maar de eerste paar weken zeker niet te intensief in verband met de energietekorten.
  Dus denk hierbij vooral aan wandelen en wat krachtoefeningen die vooral gebaseerd zijn op de armen en de rug.
 • Supplementen innemen; met een aantal fikse tekorten, die uit de test zijn gekomen, was stap 1 ook om deze potjes weer zo snel mogelijk aan te vullen. In mijn ochtendroutine zit dus nu ook een supplementenontbijtje en deze neem ik vaak s’avonds nog een keer.
  Zo neem ik dagelijks omega 3, magnesium in 2 soorten, vitamine b12, Q10, vitamine D3, S-Acetyl L-glutathion en extra Vitamine C.
   

  Laat ik even voorop stellen dat de resultaten die uit de test zijn gekomen, en de daaruit voortkomende adviezen, op mij persoonlijk zijn afgestemd! Begin dus niet zomaar met het slikken van bijvoorbeeld allerlei supplementen, omdat je ten eerste niet weet of je een tekort hebt. Daarnaast kan teveel van een bepaalde vitaminen en mineralen onprettige klachten veroorzaken en dat wil je niet! En bovenal is ieder mens uniek. Supplementen en voedingsadviezen zijn er in allerlei soorten en maten. Ik schakel zelf nog heel veel met Pure Generaties als iets mij niet goed bevalt of mijn lichaam hier niet lekker op reageert.

Mijn resultaten na 6 weken!

IMG-20200805-WA0000

Inmiddels ben ik dus ruim 6 weken bezig met alle voedingsadviezen, supplementen, tips en ontgiften van mijn lichaam en de resultaten beginnen zich nu echt te laten zien. De eerste 3 weken waren behoorlijk heftig en absoluut geen pretje. Van nog meer vermoeidheid, nog minder energie naar een week lang hele heftige hoofdpijn. De ontgifting was goed aanwezig! En ik moest er even doorheen! Blijkbaar had ik mijn lichaam de afgelopen jaren goed volgestopt met “giftige” stoffen en heeft het niet voldoende de tijd en ruimte gekregen om deze ook goed af te voeren en uit mijn lichaam te krijgen.

 

Maar na deze 3 weken kreeg mijn lichaam weer meer ruimte om te doen wat het hoort te doen en werden de eerste échte positieve resultaten zichtbaar en voelbaar.

 • Sinds de ontgifting structureel 2 kilo kwijt. Super mooi meegenomen. Was zeker niet de eerste doelstelling. Inmiddels zit ik op 3 kilo kwijt met goede voeding en bewegen. WIN WIN!
 • Stralende en rustigere huid en krachtige blik! YES!
 • Mentale vermoeidheid en het gevoel dat mijn hoofd vol watten zit is flink verminderd.
  Zo ontzettend blij mee, want dit was echt een klacht die veel onzekerheid veroorzaakte en waarvan ik bang was dat dit nooit meer zou verdwijnen. Ik heb nu echt nog wel dagen dat ik vermoeider ben in mijn hoofd. Na een 40-urige werkweek bijvoorbeeld, de dag na een intensievere training of een dag met veel afspraken. Gelukkig weet ik nu ook dat ik dan niet teveel van mijzelf moet vragen en een paar extra rustmomenten in moet plannen. Lief moet zijn voor mijzelf!
 • Veel meer energie!
  Zoveel meer zelfs, dat ik mijzelf soms ook terug moet roepen. Ik heb soms het gevoel dat ik elke dag wel intensief kan gaan trainen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vaak merk ik als ik te hard doorga ook wel dat het iets teveel van het goeie was. Ik ben nog steeds herstellende en pas 6 weken bezig. Iets wat je jaren hebt opgebouwd aan tekorten is niet binnen een paar weekjes weer aangevuld. Dit heeft gewoon tijd nodig. Kortom. Ik blijf druk bezig met de balans continue voor mijzelf te zoeken en mijzelf afvragen wat ik NU nodig heb.
 • Vrolijker. Blijer. Gelukkiger. Zelfverzekerder. Weerbaarheid is veel groter. De fijne stofjes krijgen meer de ruimte en groeien elke dag meer en meer. Ik blij! Iedereen blij!
 • Geen gerommel in mijn darmen meer!
  Dit was ook een grote klacht. Veel darmproblemen. Zelf liep ik al sinds mijn 17e rond met het idee dat ik een spastische darmaandoening had. De huisarts had dat immers op mijn 17e gezegd. Uit de test bleek dat mijn darmen eigenlijk alles aankunnen en dat er geen sprake is van een spastische darm. Dit was wel een shock, omdat ik al jarenlang rondliep met de gedachte dat mijn darmen de grootste boosdoener zijn. Dit blijkt dus helemaal niet het geval.
 • Bijna geen schommelende bloedsuikerspiegel meer.
  Dit had ik dus dagelijks, maar sinds ik anders eet en naar 3x per dag eten ben gegaan is mijn bloedsuikerspiegel een stuk rustiger. Het is af en toe nog weleens aanwezig. Vooral als ik meer beweeg en eigenlijk te weinig eet. Hier blijf ik dus een goede balans in zoeken.

Dit zijn wel de grootste resultaten tot nu toe en ik ben zo onder de indruk wat je lichaam kan met goede voeding, rust, beweging en een beetje hulp van supplementen! Ook is het fantastisch om te zien en te merken wat je al in 6 weken kan bewerkstelligen! Ik ga zeker niet terug naar waar ik vandaan kom. Ik probeer de manier van eten echt voor langere tijd vol te houden of hier in ieder geval een mooie balans in te vinden. Ik ga dus niet terug naar elke dag gluten en koemelk. En ook suikers en cafeïne blijf ik wel zoveel mogelijk vermijden.

Uiteindelijk gaat alles om balans! Leren te luisteren naar wat je lichaam nodig heeft, wat je op mentaal vlak nodig hebt. Ik ben benieuwd wat de komende weken en maanden voor mij in petto hebben. Ik houd jullie op de hoogte!

Groetjes,

Lisan


2 reacties op ‘Ik deed een EMB Bloedtest: Mijn resultaten na 6 weken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s