Hemelse tonijnpakketjes two ways

OH MY…! Deze tonijnpakketjes zijn écht fantastisch! En ze zijn ook nog eens super makkelijk om te maken. En dat lekkere en makkelijke recept kan ik jullie natuurlijk niet onthouden! Ik werd geïnspireerd door de Empanadas, die ik vorige week gegeten heb. Ik wou dit zelf maken, maar ging niet helemaal zoals ik wou, wat resulteerde in bovenstaande. Een SUCCES, Yes! Hoewel het niet helemaal ging zoals ik gepland had, is er wel iets heerlijks uitgekomen en dat is uiteindelijk alles wat telt haha. Iets was er goed uit ziet en nog beter smaakt.

Zoals ik al aangaf heb ik niet zelf deeg gemaakt, iets wat ik de volgende keer wel wil gaan doen! Maar mocht je minder tijd hebben of geen zin hebben om lang in de keuken te kokkerellen, dan volgt hieronder het recept:

Ingrediënten voor 8 stuks

 •  1 klein blikje doperwten
 •  1/2 winterpeen
 •  2 bladeren rode kool
 •  Handje verse sperziebonen
 •  1 blikje tonijn
 •  50 gr dunne mie
 •  Peper en zout naar smaak
 •  1/2 theelepel kerrie
 •  1/2 bouillonblokje
 •  1 pakje filodeeg (of zelf deeg maken)
 •  Kokosolie
 •  Ei voor het dichtplakken

Garnering

 •  Winterpeen
 •  Rode kool
 •  Tomaat
 •  Peterselie
 •  Blaadjes sla

ff2d1-img_20150420_184540

Stap 1

Ga goed voorbereid aan het werk! Rasp de winterpeen in lange stukjes of snij julienne, snij de rode kool in dunne reepjes, de sperziebonen in stukjes, haal de filodeeg uit de vriezer (heeft zeker 30 minuten nodig om te ontdooien) en verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de mie in koud water, zodat het iets zachter wordt. Zo kan je dit later beter knippen.

Stap 2

Zet een pan op laag vuur en doe hier wat kokosolie in. Als dit goed warm is doe dan de rode kool, wortel en handje sperziebonen in de ban en bak aan. Voeg hier later de doperwten bij, samen met de tonijn en een beetje peper en zout, het bouillonblokje met de mie (in stukjes knippen boven de pan) en de kerrie. Het hoeft niet goed doorgebakken te zijn, want de gevulde pakketjes gaan ook nog in olie gekookt worden of de oven in.

Stap 3

Nu heb je je heerlijke vulling af. Zet het vuur uit. Haal nu voorzichtig het filodeeg van elkaar en vul de helft. Leg dan dubbel en knip de ronding bij! Zorg met het ei dat het goed dichtgeplakt blijft. Deze pakketjes heb ik gefrituurd in kokosolie, zie stap 4.

OF

Doe de filodeeg in een muffin bakvorm en vul dit met de vulling. Vouw het pakketje goed dicht en vergeet hier niet de ei te gebruikt voor het plakgehalte en een lekker bruin kleurtje en doe dit in de oven voor 15 tot 20 minuutjes.

Stap 4

Zorg in de tussentijd dat een pan met een laagje kokosolie op temperatuur wordt gebracht. Het moet warm zijn, maar niet koken, dan scheurt het filodeeg. Doe de pakketjes in de pan, ik heb dit niet boven het vuur gedaan, zodat het deeg iets harder wordt aan beide kanten. 30 seconden tot een klein minuutje is voldoende. Zet vervolgens op licht vuur je pan met het pakketjes en laat wat meer aanbakken tot het mooi bruin is. En dan zijn deze ook klaar.

Et voila! Leg op je bord met alle garnering en een lekker dipsausje en waan je in het buitenland. De kleuren van dit gerecht, de maaltijd zelf en mijn heerlijke milde chili sausje hebben gezorgd dat ik hier lekker van genoten heb.

Fijne avond bloglezers en eet smakelijk!


Een reactie op “Hemelse tonijnpakketjes two ways

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s