Homemade Lasagne (Lisagne)

Het werd tijd om een keer over mijn Lasagne te bloggen. Ook wel Lisagne genoemd door mijn vrienden en familie. Het stond al een tijdje (lees 3 maanden) op de planning, maar na een tag op Facebook van een vriendin van mij onder een Lasagne wedstrijd is toch echt het moment daar! En misschien ga ik zelfs voor de grap meedoen aan die wedstrijd, want wat is nou het ergste wat er kan gebeuren?

Lasagne, jullie kennen het wel, dat heerlijke Italiaanse gerecht. Iedereen heeft dit vast wel een keer gegeten. Inmiddels zijn er tientallen verschillende pakjes, magnetron maaltijden en diepvries maaltijden van, maar het is ook ontzettend lekker om het zoveel mogelijk zelf te maken. Ik ben al sinds m’n 6e verslingerd aan dit gerecht en eet het dan ook graag als ik een paar lange en drukke dagen heb als goede bodem.

Ingrediënten lasagne vulling nodig voor 4 personen:

 • 1 pakje gezeefde tomaten
 • 350 gram mager gehakt
 • 1 blikje gepelde tomaten
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 75 ml water
 • 3 handen spinazie
 • 1/2 courgette
 • 1 gele paprika
 • Spelt bladeren
 • peper
 • zout

Ingrediënten bechamelsaus

 • 30 gram boter
 • 40 gram bloem
 • 350 ml melk
 • peper
 • zout

Stap 1

Snij de courgette in schijven en daarna in halve maantjes en snij de paprika in kleine blokjes. Rul het gehakt in de pan en voeg de gezeefde tomaten, gepelde tomaten en tomatenpuree bij met een beetje water.

Stap 2

Doe de paprika en de spinazie door de saus en laat het even meekoken. Voeg peper en zout toe!

Stap 3

Doe voor de bechamelsaus 30 gram boter in een pan en laat dit op laag vuur smelten. Voeg hier vervolgens de bloem er bij en meng dit goed met een garde. Doe hier daarna steeds een scheut melk bij en laat dit opnemen tot de saus dikker is voordat je er weer een scheut bij doet. Lift de saus op met peper en zout en blijf goed proeven.

Stap 4

Doe eerst een laagje saus in een schaal en doe hier wat bechamelsaus overheen. Doe hier vervolgens spelt bladeren overheen. Doe vervolgens weer een laag saus en bedek deze nu met de halve schijfjes courgette. Doe hier wat bechamelsaus overheen en weer een speltbladeren. Ga door tot de schaal vol is, maar eindig met een laagje saus met wat bechamel.

Stap 5

40 minuten de oven in en aanvallen maar!

Dit gerecht is echt heerlijk om samen te koken als er vrienden blijven eten of als je een paar drukke dagen hebt. Zoals ik!  Morgen gaat er zeker nog een stuk in, voordat de voetjes van de vloer gaan op het Freshtival! Ik hoop dat jullie dit een keer gaan proberen en zou het heel leuk vinden jullie creaties te zien!

Lees en maak ook één van mijn andere recepten:

Een heel fijn Pinksterweekend gewenst! Volop genieten jullie.


Een reactie op “Homemade Lasagne (Lisagne)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s