Op weg naar de 5 kilometer (Week 7)

Het is weer tijd voor een nieuwe “Op weg naar de 5 kilometer” blog! Twee weekjes over deze week gedaan, maar ik heb het afgerond. EN, ik heb mijn eerste twee 5 kilometers gelopen, terwijl ik nog wandelminuten had. Helemaal blij met dit fantastische resultaat, want uiteindelijk doe je het toch daarvoor! Ik weet nu zeker dat ik de 5 kilometer ga halen en heb zelf nog ruim een maand om te trainen.

Afgelopen week bestond uit 24 hardloopminuten en 8 wandelminuten. De eerste keer 5 minuten rennen, vervolgens twee keer 7 minuten en als afsluiter nog een keer 5. Tussenstops van 2 wandelminuten. En eerlijk gezegd was het allemaal geen probleem. 5 minuten achter elkaar lopen zijn makkelijk en 7 is ook prima te doen. Ik merk wel dat ik altijd de 3e kilometer het een stuk moeilijker heb dan de rest. Maar ik blijf stug doorgaan op een prettig tempo en let goed op mijn ademhaling.

Ook heb ik afgelopen week eindelijk fatsoenlijke hardloopschoenen in huis gehaald, zie foto hieronder! Buiten dat ze heerlijk lopen, zien ze er ook nog eens hip en kleurrijk uit. Past dus heel goed bij mijn persoonlijkheid.

Knipsel2In mijn vorige blog gaf ik aan dat ik zag dat ik in het begin sneller loop dan de laatste paar km en mijn ritme nogal fluctueert over een sessie. Hier zou ik op gaan letten en ook hier zie ik gelukkig verandering in. Mijn sessie afgelopen vrijdag bestond uit een tempo tussen de 6:21 en 6:28 per km. Dit ligt dus heel dicht bij elkaar. Helaas is het erg moeilijk om een bepaald tempo vol te houden. Mijn sessie vandaag week weer heel erg af, maar ik heb gezien dat ik het kan.

Ik heb dus voor mijzelf behoorlijk wat doelen bereikt deze week en dat motiveert mij nog meer en geeft een enorme boost om het 6 september super goed te doen en het gewoon te gaan halen. Met nog 7 wandelminuten er tussen, zou ik met mijn vaste tempo de 5 km zeker onder de 30 min moeten kunnen doen en hier gaan we dan ook vol voor. Ik gok zelfs dat met de aanmoedigingen en de adrenaline de 25 min haalbaar moeten kunnen zijn. Maar wat de uitkomst ook is, ik ga super blij zijn met het resultaat en wil zelfs hierna gaan trainen voor de 10 km. Serieus, dit had ik 7 tot 8 weken terug echt niet gezegd hoor. Ik moet er eigenlijk zelf wel om lachen. Van hardloop hater tot hardloop fanaat!

Mijn sportweek voor komende week staat helaas een beetje op een laag pitje.

  • Dinsdag                 Krachttraining
  • Woensdag             Hardlopen
  • Donderdag            Rustdag en op vakantie
  • Vrijdag/Zaterdag/Zondag        Kijken wat de sportmogelijkheden zijn

Ik neem wel mn sportkleding en schoenen en dan zien we het wel. Hoop in ieder geval één keer te kunnen hardlopen, want anders raak ik achter op m’n schema. Maar ik laat het lekker op mij afkomen. Vakantie is welverdiend en daar gaan we ook zeker van genieten.

Voor komende week heb ik weer een zwaardere trainingsweek op de planning met 8 en 10 minuten lopen en wandelminuten, die eigenlijk niet meer van toepassing zijn. Benieuwd hoe het mij af gaat! Ik laat jullie hier alles over weten in mijn volgende blog met weer een terugblik op een paar weken terug.

Benieuwd naar mij andere “Op weg naar de 5 kilometer” blogs? Bekijk dan de categorie “Hardlopen”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s