IJs drankjes

Met het heerlijke zomerse weer van de afgelopen weken (nou is het vandaag een stuk minder, maar dat laten we maar even achterwege) is een heerlijk fris drankje natuurlijk onmisbaar op een zomerse-dag-kaart. Verkoeling is belangrijk en dat kan ik vele vormen: Zwemmen, water, ijs, koude biertjes en wijntjes en noem zo maar op. Maar ook veel water drinken is belangrijk om hoofdpijn, uitdroging en warmte problemen te voorkomen.

Hier hebben meer mensen last van dan men denkt. Zelf ben ik iemand die heel snel last heeft van de warmte, of eigenlijk meer van het benauwde weer. Ik krijg dan barstende hoofdpijn en mijn eetlust zakt ook in elkaar. Tevens vol ik me opgezwollen en er zit veel kleding niet echt lekker. Ik drink dan veel meer water, maar vaak blijft de hoofdpijn, het lijkt wel of je mij dan beter aan een infuus van water kan leggen.

Maar het zonnetje maakt ook zo ontzettend veel goed en ik ben er dan ook dol op. Op een heerlijk warme dag drink ik graag mijn eigen gemaakte ijs drankjes. Hierin gaat uiteraard ijs, water en lekker veel fruit. Ideaal om vitaminen, mineralen en voedingsstoffen binnen te krijgen, die zo belangrijk zijn. Zeker als je net als ik een verminderde eetlust hebt met warm en benauwd weer.

Onderstaand de recepten voor twee ijsdrankjes.

Watermelon beach party

 • 1/4 watermeloen
 • 6 blaadjes munt
 • Scheutje citroensap
 • 200 ml water
 • 6/8 ijsblokjes

Tropical sunday

 • 1/2 Galia meloen
 • 3 schijfjes ananas
 • 1 nectarine
 • 3 muntblaadjes
 • 200 ml water
 • 6/8 ijsblokjes

Ik hoop jullie snel meer ijsdrank recepten te kunnen geven, maar hopelijk geeft dit wat inspiratie om naast het gewone water met ijs of water met schijfjes citroen etc. een keer wat anders te proberen. Geniet er van en proost! Op een heerlijke warme zomer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s