Op weg naar de 10 kilometer

Ik kwam er gisteren achter dat ik alweer half jaar een blog heb op WordPress! Happy half year blog-a-ver-sary! Om dat te vieren leek het mij wel leuk om vandaag een heerlijke hardloopsessie er in te gooien. Dit om mijzelf ook weer een beetje te motiveren. Mijn motivatie was ik namelijk een beetje kwijt de afgelopen weken. Het is zo vroeg donker en het waren twee hectische weken op het werk en de reistijd, ik voelde mij gewoon te gehaast de afgelopen weken. Ik merkte het ook aan mijn lichaam, dat ik het erg druk had. Vatbaarder voor ziek worden en slecht slapen, maar nu komt de rust een beetje terug en heb ik een sportplanning gemaakt.

Vandaag dus weer hardlopen, aangezien er voor eind december een heerlijke night run op de planning staat. Het kon vandaag dan ook twee kanten op, omdat ik sinds het hardloopevent in september maar twee keer gelopen heb. Het kon meevallen of gigantisch tegen. Ik besloot er dan ook maar niet al te veel over na te denken en gewoon te gaan met een heerlijk zonnetje vanmorgen en een frisse temperatuur. Mijn plan was om rustig te beginnen met lopen en van daaruit m’n ritme te vinden en eventueel sneller te lopen. Ook was mijn plan om door te lopen tot ik echt moe zou worden en dan een korte pauze te nemen.

22Daar ging ik dan! Eerst 5 minuten lopen en dan met een rustige pas beginnen. Ja, dat gaat goed. Ik voel me goed. Wat heerlijk de zon, die door de mist schijnt en de frisse lucht. Zo hou ik het nog wel een half uur vol. De stem van mijn running app zegt dat ik alweer 10 minuten onderweg ben. Wat gaat het snel vandaag! Ik merk dat ik iets sneller loop en in een goede pas zit, die ik langer kan volhouden. Ik weet dat ik nu op bijna 2 kilometer zit. Aan de ene kant een voordeel, maar aan de andere kant weet ik dat 3,5 km bij mij de vorige keer zwaarder werd. Inmiddels ben ik alweer terug aan de grote straat waar ik normaal gesproken altijd de boodschappen doen. Ik voel me nog steeds goed en zit inmiddels op 15 minuten. Ik besluit het stukjes park nog mee te pakken van ongeveer 2 km en dan over de grote straat terug te lopen naar mijn huis. Ongeveer op de helft van het park begin ik het zwaar te krijgen, dit is na iets meer dan 4km. Ik besluit toch even te lopen, hoewel ik weet dat ik door had kunnen gaan. Een wandelstop van ongeveer 20 seconden en dan weer door. Nu zal ik erachter komen of die stop een domme keuze was of niet. Op zich niet, ik heb even een adempauze kunnen passen en kan nu weer doorlopen. Wel moet ik weer in de pas komen. Dus misschien dat ik de volgende keer gewoon door moet lopen! Op de grote weg ben ik echt moe en besluit ik verder terug te wandelen naar huis. Ik kijk op mijn mobiel 5,17 km! Prima, voor een eerste goede run sinds 2 weken. Als ik nog zo kan lopen na lange tijd niets gedaan te hebben. Wat zeg ik? Als ik nog zo kan lopen met het gevoel dat het mij makkelijker af gaat dan met het event, dan komt die 10 km ook wel goed en het run event eind december al helemaal.

Eerlijk gezegd ben ik best trots na die run van vandaag. Ik had het zo niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik moest verwachten, maar dit in ieder geval niet. Dus ik ben blij om te zien dat het gewoon goed gaat en het motiveert ook wel om het nu weer vol te houden. Die drempel ben ik nu weer over, dat ik bang was dat ik na weken niet echt wat gedaan te hebben, slecht zou lopen. Dus volhouden! Op weg naar de 10 kilometer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s