Gebakken banaan met een herfsttintje

Laat ik even heel eerlijk zijn! Ik ben geen toetjes mens! Whaaat? Meen je dat nou? Ja, sorry mensen, maar het is echt waar! En waarom dat zo is, weet ik niet zo goed. Maar…als ik toetjes eet, geniet ik er ook intens van. Ik ben een fan van chocola, kokos, aardbei, noten, bosbessen, banaan en yoghurt. Nu jullie dit lezen levert het misschien alleen maar meer verwarring op. Dit zijn namelijk allemaal ingrediënten, die in toetjes gebruikt worden! Ik eet het gewoon niet zo vaak. Maar vandaag had ik er gewoon zin in. Een toetje als tussendoortje, om mijzelf gemotiveerd aan mijn Duitse cursus te houden! En wat is er leuker, dan een paar van mijn favo ingrediënten samen te voegen in één gerecht? Precies! Niets. Ik had nog een banaan in de fruitschaal liggen en veel andere ingrediënten in mijn voorraadkast. Dus met wat mixen, zou er vast wel een match uit komen! En here it is. Wisten jullie trouwens dat ik van banaan altijd moet niezen? Altijd maar één keer, maar wel altijd bij het eten van banaan. Heel raar en grappig.

Vandaag was mijn tussendoortje gebakken banaan met vers seizoensfruit! Hieronder het recept:

IMG_9472

  • 1 banaan doormidden gesneden
  • 25 gram pure chocolade (80%) grof gestampt in de vijzel
  • 1 theelepel nougatini (nootjes)
  • Kokossnippers om te strooien
  • Verse frambozen
  • Verse bramen

Te simpel voor woorden en je hoeft ook bijna niets voor te bereiden op de banaan na.  De banaan in de oven bakken voor 20 minuten op 180 graden. De rest strooi je er gewoon overheen et voila een heerlijk toetje of tussendoortje wat ook nog eens goed bij deze tijd van het jaar past.

Eet smakelijk!


2 reacties op ‘Gebakken banaan met een herfsttintje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s