Reisvoorbereidingen Canada

Map-2015-widget-800x533

Jaaaa! De tijd vliegt! Het leek wel gisteren dat ik op vakantie ging naar Tallinn, maar 14 augustus staat mijn volgende avontuur al voor de deur…of nou ja, 9,5 uurtjes vliegen bij mij vandaan! Zie het maar als een werkdagje in het vliegtuig en ik sta op een ander prachtig continent met een geweldige natuur, cultuur, mensen en bier…althans dat denk ik haha!

In de foto hierboven zien jullie de reis die ik ga doen. 14 dagen rondreis door West-Canada. Verder verblijf ik nog 4 dagen in Vancouver in mijn uppie, maar die heb ik praktisch al volgepland met het prachtige Vancouver city en Stanley park! Serieus, ik ben mega benieuwd en ben ergens ook wel heel zenuwachtig, omdat ik er in mijn eentje naartoe ga! De laatste keer dat ik dat gedaan heb was naar Nieuw-Zeeland 5 jaar terug.

Maar ja een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze, dus daar ben ik maar ruim op tijd mee begonnen. Benieuwd welke voorbereidingen ik tref voor een trip zo ver weg en in mijn eentje? Read it below!!!

  1. Voor een reis alleen is het van belang om de opties af te wegen. Ga je helemaal alleen rondreizen, ga je met een groepreis uit je eigen land, wil je iets waar alles al helemaal gepland is of ga je voor bijvoorbeeld een backpackersbus uit het land waar je heen gaat? Ik zelf wou mij niet laten tegen houden, omdat ik alleen op vakantie moest. Ik wil avontuur en genieten van al het moois wat een reis mij kan bieden.

Zelf ben ik niet van het helemaal alleen reizen. Ik vind dit niet echt gezellig, hou van mensen om mij heen, maar wel met nog enig avontuur en spanning in wat de volgende dag gaat brengen. Dus een reis waarbij alles al gepland is, vind ik ook niets! Ik twijfelde dan ook voor een groepsreis met één van de Nederlandse reisorganisaties of een organisatie uit Canada. Ineens dacht ik weer aan de onvergetelijke reis met de backpackersbus in Nieuw-Zeeland en mijn beslissing was eigenlijk al genomen toen ik op zoek ging naar backpackersbussen in West-Canada!

2. Ticket prijzen alvast uitzoeken! Hoe duur is een ticket ongeveer. Tipje: Kijk 3 weekjes lang hoe duur tickets ongeveer zijn. Zo kun je zien op welke dagen en tijdstippen de goedkoopste tickets zijn. Daarnaast is het altijd handig om rekening te houden met acties en aanbiedingen. Betaal je met creditcard, like me? Vaak als je langer dan een half jaar van tevoren boekt dekt je creditcard de kosten niet in geval er iets gebeurd of je moet cancelen.

3. Backpackersorganisaties vergelijken! Ik heb gekozen voor Moose bus travel. Waarom? Goede reviews, een mooie rondreis en ze zijn actief op social media en snel met reageren! Kortom, ik heb mijn backpackersreis ruim van tevoren geboekt en betaald. Omdat ik maar 3 weken heb (fulltime jobje) heb ik meteen alle data van ‘hop on’ the bus en ‘hop off’ the bus gepland. Zo voorkom ik problemen dat ik straks niet mee kan met de bus als ik verder moet.

4. Vliegticket boeken! Nu je een beeld hebt wanneer je het goedkoopst een vliegticket kan boeken is het belangrijk om in overweging te nemen wat je belangrijk vindt bij een vliegreis. Wil je een goedkope vlucht of een wat duurdere bij een gerenommeerde maatschappij? Wil je overstappen of wil je dat niet (indien dat mogelijk is natuurlijk)?

Zelf wou ik gaan voor een goedkoper vliegticket bij een budget maatschappij. Scheelt een paar honder euro, die ik goed kan gebruiken voor mijn reis door Canada right? Maar ik zou dan op de heenweg 1 overstap hebben van 6 uur heen- en terug. Daar had ik zo geen zin in! Daarnaast kende ik de maatschappij niet. En voor 9,5 uur vliegen vind ik het toch wel een beetje prettig om te weten wat ik kan verwachten van een maatschappij en heb ik geen zin in een 6-urige stop. Soooo….ik heb besloten om wat meer geld neer te leggen en te gaan voor KLM met rechtstreekse vluchten! Heerlijk! Sit back and relax. Filmpje, eten en beetje slapen!

5. Omdat ik natuurlijk een paar dagen eerder aan kom voor mijn bus vertrekt…just in case en wat tijd om even tot rust te komen…heb ik mijn hostel voor de eerste paar dagen al geboekt. Namelijk bij het hostel wat ik heb aangegeven waar de bus mij kan ophalen bij vertrek. Een hostel met een centrale ligging in het centrum en bij de bezienswaardigheden in Vancouver. De rest van de hostels boek ik tijdens mijn busreis op aanraden van Moose bus travel!

6. Regelen visum en eventuele prikken! Gelukkig hoef ik geen prikken te halen, maar als dit van belang is, doe dit dan ruim van tevoren. Wel moet ik een visum aanvragen voor Canada. Dit is nog niet zo lang, namelijk sinds maart 2016. Visum is een kwestie van een lange vragenlijst invullen, maar na aanvraag heb je je visum vaak binnen een half uur. Piece of cake…euh paper dus!

7. Voorbereidingen wat mee te nemen.

  • Paspoort met een geldigheidsdatum van langer dan een half jaar.
  • Alle papieren geprint! In ieder geval iets wat ik altijd doe. Ik print altijd mijn vluchtgegevens, reisgegevens van in dit geval de backpackersbus en eerste hostel boekingen, visum en eerste adres van verblijf uit. Mocht er dan wat zijn of problemen heb ik alles snel bij de hand. De adresgegevens heb ik, omdat ik een taxi ga pakken vanaf het vliegveld.
  • Goede camera met goede lenzen! Ik neem mijn spiegelreflex mee met normale bodylens en zoomlens. De zoomlens gaat lekker overal mee naartoe en kan goed van pas komen tijdens de whale watching tours en eventueel bij het beren spotten en weet ik veel wat voor prachtigs verder allemaal haha. De lens zal in ieder geval verzekerd zijn van een goede plek in mijn kleine backpack.
  • Een kleine backpack. Aangezien ik met een bus ga, neem ik lekker een koffer mee. Maar wel vind ik het handig om een kleine en stevige backpack/rugtas mee te nemen voor mijn essentials.
  • Goede wandelschoenen, die ingelopen zijn! Ik heb prachtige nieuwe en vrouwelijke wandelschoenen gescoord een paar weken terug. Ik moet deze nog wel inlopen. Aangezien ik naar een bergachtig gebied ga vind ik het belangrijk om stevige schoenen te dragen. Daarnaast zijn mijn schoenen vrij hoog, zodat ik niet zo door mijn enkels kan klappen. Natuurlijk liggen de gympies en slippers gewoon in de koffer voor relaxing, non-hiking days.
  • Een reisdagboek! Ook dit is weer iets wat ik altijd doe. Reizen is ontspannend, maar vaak ook vrij intens. Je maakt lange dagen en ziet veel en maakt veel mee. Kortom, als je niet alles opschrijft, weet je na je vakantie de kleine details van het begin niet meer precies. En natuurlijk heb ik blogverhalen nodig, om na mijn reis één of meerdere reisblogs te schrijven. Ik geniet ook altijd van het terug lezen van de verhalen in de reisboekjes. Deze ga ik dus nog maar even scoren voor ik wegga.
  • Een goed humeur en open houding! Want tja…heb je nou eenmaal besloten dat je alleen of samen gaat reizen met een organisatie dan is een open houding wel belangrijk. Lekker babbelen op de buitenplaats of bij een kampvuur met je mede reisgenoten en luisteren naar de wilde reisverhalen onder genot van een biertje of wijntje…wat wil je nog meer?

Oké, deze blog heeft mij alleen nog maar meer reiskriebels gegeven! Nu eerst nog maar lekker genieten van de voorbereidingen en alle leuke dingen, die hiervoor nog in de planning staan. Waar gaan jullie trouwens heen op vakantie en wat is jullie favoriete reistip?

Save travels lieverds!


2 reacties op ‘Reisvoorbereidingen Canada

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s