Kip ketjap marinade

Het is weer zaterdag en dat is zeker één van de dagen dat ik vol passie nieuwe gerechten wil maken in de keuken met veel groenten en andere lekkernijen. Ik ben gek op de Oosterse keuken en had dan ook al een heerlijk recept in mijn hoofd voor vandaag, namelijk Kip met een Ketjap marinade. En het mooie is…je kan dit gerecht in een handomdraai maken! Het is heel makkelijk en neemt weinig tijd in beslag, want ook ik kies er eerder voor om niet uren in de keuken te staan.

Kip Ketjap marinade

Voor deze Kip heb ik ketjap manis gekozen. Ketjap manis is een zoete sojasaus en wordt veel gebruikt in Oosterse gerechten. Hierbij een goede lading veggies voor een health boost. Ik kwam erachter dat ik vooral groene groenten had gekozen, dus ik heb nog even een tomaatje bijgevoegd voor de kleur!

kip-ketjap-marinade

Ingrediënten voor 2 personen:

Ik ben al 3 weken mijn weegschaaltje kwijt, dus ik ga het even in stuks, theelepels, eetlepels, etc. uitleggen!

 • 1,5 kipfilet
 • 2 eetlepels ketjap manis
 • 2 handjes sperziebonen
 • 1/2 courgette
 • 2 blaadjes paksoi met steel
 • 4 nestjes eiermie
 • 2 tomaten
 • 1 tl komijnzaad
 • 3 teentjes knoflook
 • gemalen peper
 • 1 eetlepel pittenmix

Zo maak je het in een handomdraai zelf:

 1. Snij de kipfilet in blokjes en doe de blokjes in een schaal.
 2. Voeg 2 eetlepels ketjap manis toe aan de kipfilet blokjes en doe hier ook de komijnzaad en gemalen peper bij en mix het goed door elkaar. Laat dit 10 minuten marineren.
 3. Zet en wok op het vuur met wat olie – kokosolie, olijfolie, maakt niet uit – en doe hier de kipfilet blokjes bij en 3 geperste teentjes knoflook. Meng dit allemaal goed met elkaar tot de kip een mooie kleur begint te krijgen.
 4. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en de courgette en bak dit goed in de wok.
 5. Breng intussen een pan water aan de kook en voeg hier de eiermienestjes aan toe.
 6. Voeg op het laatst aan de wok 2 gesneden blaadjes paksoi toe. Persoonlijk vind ik het frisse en knapperige van de steel een heerlijke toevoeging. Wok dit allemaal nog even goed door en laat de mie uitlekken.

Tadaa! Om het gerecht af te maken heb ik er een eetlepel pittenmix overheen gedaan van de Jumbo!

Smullen maar!

Benieuwd naar mijn andere Oosterse en Aziatische recepten? Hieronder een lijstje van mijn blogs:

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s