Team Goal Diggers op weg naar de Ultimate Buffalo

img_20161204_091423

Sporten is grote passie van mij! Afgelopen zomer heb ik mijn hart gevolgd en ben ik weer gaan tennissen en met succes. Na twee lessen was ik al gevraagd voor een competitie groep voor de voorjaarscompetitie en ben ik in oktober 3x ingevallen bij de najaarscompetitie! Maar ook de lessen zijn leuk en na de eerste minuut op de baan wist ik dat ik de juiste beslissing had genomen. Wat had ik het gemist! De afgelopen maanden kwam het fitnessen op een laag pitje te staan en ik heb zelfs overwogen om de sportschool op te zeggen. Hoe blij ben ik nu dat ik dit niet gedaan heb? Heel blij! De afgelopen weken zijn de lessen tennis door het weer vaak uitgevallen, waardoor ik nu weer vaker uitwijk naar de sportschool voor een lesje bodypump. Ook dit heb ik onwijs gemist…niet verwacht, eerlijk gezegd! Door weer terug te zijn in de sportschool had ik ook zin in een andere sportieve uitdaging buiten het tennis! EN…die is er gekomen hoor. Ik heb mij samen met 3 vriendinnen als team ‘Goal Diggers’ opgegeven voor de Ultimate Buffalo op 18 juni 2017!

goal-digger-jpg

Waarom de Ultimate Buffalo?

Het afgelopen 1,5 jaar heb ik 2x de 5 kilometer gelopen, maar dit is niet echt mijn ding! Als ik aan één stuk moet hardlopen ga ik vaak nadenken waarom ik dat eigenlijk doe. Ik geniet er totaal niet van en zie het doel niet goed voor ogen. Een hindernisloop met uitdaging op zowel fysiek, kracht en mentaal gebied vind ik veel leuker.Je bent wel aan het hardlopen, maar weet ook dat er een hindernis aankomt waar je je weer op voor kan bereiden. Lekker door de modder, kruipend en zwoegend een baan wanen door elk obstakel en dat euforische gevoel (denk ik!!!) als je het gehaald hebt! Ook denk ik dat de sfeer heel bijzonder is! Teams en individuen die elkaar helpen, met maar één doel, het parcours trotseren en die finish halen.

Wat is de Ultimate Buffalo?

De Ultimate Buffalo is een obstacle run, die wordt gehouden op het vliegveld Twenthe! Dit is al een prachtig gebied om te wandelen en een fantastische plek om de uitdaging met jezelf aan te gaan en te beseffen dat je meer kan dan je denkt! Wij hebben gekozen voor de ‘Hardloop buffel‘ voor de uitdaging van 7,5 km met vele obstakels. Maar je kunt ook kiezen voor een combinatie van hardlopen (7,5 km of 15 km) en krachttraining op eigen lichaamsgewicht – wellicht iets voor volgend jaar als dit te doen is. En niet te vergeten goede muziek, water, fruit, mensen die je aanmoedigen en mede buffels!

Hoe bereid ik mij voor?

Super lastig natuurlijk! Ik heb nog nooit eerder een obstacle run gedaan, dus tips zijn ook erg welkom. Op dit moment probeer ik 2x per week te bodypumpen, tennis ik 1x per week (straks in het voorjaar vaker) en probeer ik 1x per week in het weekend te hardlopen! Het is even een balans vinden in alles, vooral nu in december, maar ik merk dat ik het alweer super fijn vind dat ik zo vaak kan sporten. In het voorjaar zal ik van 1x per week tennis training naar training en competitie gaan. Dit wil ik gaan combineren met afwisselend bodypump en krachttraining en hardlopen op diverse plekken buiten. Een vriendin van bodypump is op dit moment een hele goede stok tussen de deur voor de sportschool en binnenkort ga ik ook samen sporten met één van mijn ‘Goal Diggers’ teamgenoten! Elkaar motiveren en pushen to the limit om onze doelen te bereiken. Hoe leuk is dat?

Ik ben benieuwd hoe het gaat met de voorbereidingen, maar ook naar mijn fysieke en mentale veranderingen tijdens deze weg naar de Ultimate Buffalo! Hoe ga ik mij mentaal voelen? Zal ik eindelijk mijn fitte shape weer terugkrijgen? Ik hou jullie op de hoogte en tips zijn van harte welkom!

Wil je samen met mij de uitdaging aangaan bij de Ultimate Buffalo? Schrijf je dan hier in en kies de uitdaging die bij jou past!

img_20161203_092516
De hardloopbuffel uithangen bij -6

Een reactie op “Team Goal Diggers op weg naar de Ultimate Buffalo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s