Wat eten we vandaag ideeën #2

img_20161112_100156

Tijd voor een nieuwe blog “Wat eten we vandaag ideeën”, want ik heb weer heerlijke ontbijtjes, lunch- en avondmaaltijden gehad. In dit blogje weer een aantal favorieten samengevat in een blog.

Wat eten we vandaag ontbijt en lunch ideeën

De ontbijtjes van afgelopen weken hadden ook mijn lunch kunnen zijn en mijn lunch dus ook het ontbijt. Tegenwoordig sta ik s’ochtends op met behoorlijk wat trek, waardoor ik het oerbrood maar meteen de vriezer uit trek! En het is heerlijk met verschillende soorten beleg. Maar ook heb ik de salades maar weer op het menu gezet, want door alle leuke en gezellige dagen die nu al in  de planning staan en er aan komen komt er toch wel veel zware maaltijden op tafel.

  1. Salade van veldsla, tomaat, komkommer, olijven, 2 plakjes fricandeau, 1/2 avocado en een homemade yoghurt-dille-sausje.
  2. Sandwich optie 1: Boeren pompoenbrood met komijnkaas, plakjes tomaat, plakjes komkommer, plakjes augurk en 1/2 avocado met peper en zout.
  3. Sandwich optie 2: Boeren pompoenbrood met zalmsalade met komkommer en verse peterselie in combinatie met een sandwich met fricandeau en komkommer met verse peterselie.
  4. Meergranen broodjes met geitenkaas, honing, katenspek, veldsla en geroosterde pitjes.
  5. Meegranen broodjes met pesto filet american, 5 minuten eitje, geroosterde pitjes, verse peterselie en peper en zout.

Wat eten we vandaag avondmaaltijden ideeën

De afgelopen weken weinig thuis gegeten en als ik thuis at waren het makkelijke maaltijden zoals een simpele pasta. Maar de dagen dat ik iets meer tijd had heb ik wel in de keuken gestaan. Hieronder een paar maaltijd ideeën voor het avondeten!

  1. Beef noodle salade met gebakken courgette, rode- en gele paprika en een kokos-chili-sausje.
  2. Zalm gemarineerd in ketjap manis op een bedje van courgette en witlof met mini krieltjes ingesneden en gemarineerd met een zoete-chili-saus.
  3. Vegetarisch: Portobello’s gevuld met een prei-paprika-ricotta-vulling en een topping van komkommer, tomaat en verse peterselie.

Hopelijk heb je wat ideeën op kunnen doen voor jou eetmomenten van de dag! Ik ga in ieder geval verder met gezonde en lekkere maaltijden maken, op de foto’s zetten en natuurlijk opeten. Binnenkort een paar nieuwe recepten en natuurlijk een nieuwe “Wat eten we vandaag” blog.


3 reacties op ‘Wat eten we vandaag ideeën #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s