Voorbereidingen naar de Ultimate Buffalo #1

img_20160207_132454

In mijn vorige blog schreef ik dat ik mij samen met 3 vriendinnen heb opgegeven voor de Ultimate Buffalo op 18 juni. Een fantastische sportieve uitdaging boordevol hindernissen. Tijd om onszelf te verbazen en te laten zien dat we meer kunnen dan we beseffen. Want een zware opgave gaat het zeker worden, maar we gaan die finish vol trots halen!

Inmiddels is het geweld van de feestdagen achter de rug en ben ik met een frisse start begonnen aan 2017. Zo heb ik inmiddels een eetplanning en sportplanning geïntroduceerd voor mijzelf en staan de voorbereidingen voor de Ultimate Buffalo ingepland. Benieuwd wat er op de sportplanning staat en hoe ik mij voorbereid voor de Ultimate Buffalo? Je leest het in deze blog!

  • Tennisles en bodypump
  • Sport oefeningen voor thuis
  • Ultimate workout

Tennisles en bodypump

Het tennissen en bodypump staan sowieso wekelijks op de planning! Tennis momenteel 1x per week en bodypump 2x per week. Met zowel tennis als bodypump kan ik meer conditie en uithoudingsvermogen opbouwen en meer kracht en dit is natuurlijk van belang op 18 juni! Hoewel hier voornamelijk een combinatie in zit van cardio en een deel kracht, zit er hier ook zeker een mentale factor in. Jezelf uitdagen om extra gewicht te pakken en bij verzuring  door te zetten of als het een keer iets minder gaat jezelf oppeppen en positief door te zetten. Dit zijn factoren die zeker op de proef gesteld gaan worden bij de Ultimate Buffalo!

Sport oefeningen voor thuis

Afgelopen week heb ik voor mijzelf een sportplanning opgesteld! Hier staan o.a. de gratis Ultimate workouts op, de tennis en bodypump lessen, maar ook heb ik een aantal A4’tjes uitgeprint met oefeningen voor thuis. Wat voor oefeningen moet je hieronder verstaan? Hierbij kun je denken aan een squat- en buikspier challenge die elke dag een stukje zwaarder wordt! Maar ook het trappenhuis in het flat waar ik woon is niet meer veilig. Een leuke oefening en hindernis bij huis en het is ook nog eens gratis. Alle oefeningen thuis beginnen op een laag niveau. Hoewel ik het gevoel had dat ik wel verder in het schema kon starten heb ik dit niet gedaan.  Waarom niet? Door onderaan dit laddertje te beginnen heb ik het gevoel dat ik het makkelijker, maar ook op een rustigere manier kan opbouwen.  Mijn lichaam kan wennen aan de oefeningen en ik voel aan mijn lichaam tot waar het mij makkelijk af gaat en waar de uitdaging ligt. Dat zwaartepunt komt vanzelf, daar ben ik niet bang voor! Ik wil in ieder geval niets overhaasten, want dat is juist een valkuil.

12719206_10207361649052711_2389379495042449619_o

Ultimate workout

Onder het mom ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’ biedt Ultimate Buffalo ,naast alles wat je zelf doet aan voorbereiding in de sportschool en thuis, gratis Ultimate workouts aan ter voorbereiding op de ultieme uitdaging. De Ultimate workout is als het ware een gratis groepstraining die vanaf 29 januari maandelijks op het programma staan en worden mede mogelijk gemaakt door de sportmaterialen van Fitwinkel Hengelo.  In deze groepsles wordt je klaargestoomd voor het echte werk op 18 juni en tevens heb je hier de kans om de trainers de kleren van het lijf te vragen met betrekking tot techniek, voeding en natuurlijk bakken vol tips.  Met deze workouts gaan jij en ik straks vliegend van start gaat en gaan we die finish vol trots halen.

Zondag 29 januari staat de eerste outdoor workout op de planning in Nijverdal en ik ben er samen met 2 van mijn ‘Goal Diggers’ teamgenoten bij om keihard te buffelen! Ik kijk er echt naar uit om samen met de meiden twee uur lang te knallen en ik weet zeker dat we elkaar helpen en oppeppen. Ik verwacht namelijk dat het behoorlijk pittig gaat worden! Het heet niets voor niets een ‘Ultimate’ workout, toch? Daarnaast zag het parcours van hindernissen er vorig jaar behoorlijk uitdagend uit, dus ik verwacht dit ook te merken bij de workouts en natuurlijk aan de spierpijn de volgende dag.

Heb je je ook ingeschreven voor de Ultimate Buffalo op 18 juni? En wil je je ook voorbereiden op het echte werk? Schrijf je dan in voor de gratis Ultimate workouts via info@ultimatebuffalo.nl . Onderstaand vinden jullie de data:

29 januari in Nijverdal
12 februari in Weerselo
12 maart in Weerselo (onder voorbehoud)
9 april in Nijverdal
7 april in Weerselo (onder voorbehoud)
4 juni in Nijverdal

Ten slotte lijkt het mij leuk om ervaringen uit te wisselen. Hoe bereiden jullie je voor op een hindernisparcours? Wat doe je wel en wat juist niet? Ik ben benieuwd!


2 reacties op ‘Voorbereidingen naar de Ultimate Buffalo #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s