Reisblog: Grevenstein, Sauerland

sauerland-2

Afgelopen oktober ben ik een paar dagen met mijn vriend weggeweest naar Grevenstein in Sauerland! Grevenstein is een klein stadje, voor mij eerder een klein dorp, in de gemeente Meschede in hoog Sauerland. In Grevenstein zaten we in een prachtig appartementje Freiblick van Belvilla. In Grevenstein zelf kun je geen dagen dingen doen, maar ik ben ook van mening dat je niet in Sauerland zit om alles op één plek te doen. Ik heb echt genoten van de dagen hier. Veel natuur om ons heen, lekker eten en leuke bezienswaardigheden. Onderstaand een paar tips om te zien en te doen!

sauerland-6
Ons uitzicht vanuit het appartement

Bezichtiging Veltins Brauerei
Grevenstein is klein, maar een bier brouwerij hebben ze wel! Hier wordt namelijk het Veltins bier gebrouwen en je kunt zelf ervaren hoe dit in z’n werk gaat. Hoe gaaf is dat? Zelf hebben wij deze brouwerij tour niet gedaan, omdat dit alleen op dinsdags kan om 09:30 uur. Maar mijn moeder heeft dit wel gedaan en daar heeft ze van genoten. Natuurlijk krijg je na de tour consumpties om te genieten van lekker Veltins bier.

Bezichting Warsteiner Brauerei
Nog een brouwerij die in de buurt zit. Omdat we niet op een dinsdag in Sauerland waren hebben we gekeken naar een andere bierbrouwerij waar we een rondleiding kunnen doen. Dit is de Warsteiner Brauerei geworden in, je raad het al, Warstein. Een kleine 45 minuten rijden van waar wij zaten en het was absoluut de moeite waard! Wat een prachtige brouwerij, echt gigantisch! Hier kun je van februari tot december op maandagen tot zaterdagen op verschillende tijdstippen een tour reserveren. Deze tour kost € 10,00, duurt 1.5 uur en na de tijd kun je nog 2 uur gratis bier drinken. Hadden we tóch maar een taxi genomen…! De brouwerij tour zelf is super gaaf met o.a. een reisje in een soort bioscoopzaal door het bierbrouwen in het verleden en nu om vervolgens met een bus – waar je zowel in een Duitse of Nederlandse coupé kunt gaan zitten – meegenomen wordt door de hele brouwerij!

img_2583
Warsteiner brouwerij

Citytrip
Goed, eigenlijk een klein beetje uit de richting, maar vanwege het slechte weer zijn we een dagje een citytrip gaan doen! Namelijk naar Keulen. 4 uur rijden, dus vanuit Enschede was dit denk ik korter geweest, maar wel een hele leuke dag. Genoten van de omgeving, de gebouwen en het lekkere eten (uiteraard inclusief bier en Haxe, varkenspoot). Natuurlijk kun je ook naar Dortmund, Düsseldorf of Duisburg voor een citytrip. Ik ga hier niet verder over uitwijden, omdat het behoorlijk uit de richting ligt van Sauerland. Maar mocht je net als ons slecht weer hebben is dit een leuke optie!

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen
Hiervoor kom je natuurlijk naar Sauerland om heerlijk te wandelen in de prachtige natuur en door de mooie heuvels en bergen. In het najaar moet je maar net geluk hebben met het weer en helaas hadden we een beetje pech. Gelukkig was het ook een dag redelijk droog en hebben we onze wandelschoenen aangetrokken voor een heerlijke wandeling door de heuvels van Sauerland. Wij hebben een wandeling redelijk dicht bij Grevenstein gepakt en zijn heerlijk een paar uur gaan wandelen door de prachtige herfstkleuren, regendruppels en stadjes, die verlaten leken. Tijdens lunchtijd genoten van Flammküchen en weer door. Maar in een uur rijden ben je ook in Winterberg om heerlijk te wandelen.

Nog een paar reistips (voor Sauerland in het najaar):

  • Goede wandelschoenen, die geen water doorlaten.
  • Regenjack en paraplu.
  • Contant geld! Je kunt niet overal pinnen zoals in Nederland.
  • Wi-fi bundel buitenland. Altijd handig, ook tijdens het wandelen.
  • Offline navigatiekaarten voor het rijden.
  • Wandelroutes etc.

Sauerland is zeker een aanrader en ons verblijf in Grevenstein was prachtig en heerlijk rustig! Heb je zin om een paar dagen een andere omgeving om je heen te hebben met veel natuur en rust? Dan is het hoge Sauerland een absolute aanrader! Ik ga graag weer een keer terug eind lente of in de zomer om een paar dagen sportief buiten te wandelen en te genieten van de omgeving. Daarnaast biedt het ook voldoende mogelijkheden om binnen te doen en het eten en drinken is heerlijk!


2 reacties op ‘Reisblog: Grevenstein, Sauerland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s