Review: Fitness tracker Polar a360

review-activity-tracker-polar-a360-healthylivinglisan

Wat een eye-opener een fitness tracker om je pols! Met de tenniscompetitie voor de deur en de Ultimate Buffalo op de planning zocht ik naar een hulpmiddel om mijzelf meer te motiveren op het gebied van sport en de effectiviteit te meten van mijn dagelijkse activiteiten en workouts. Afgelopen weken heb ik veel research gedaan naar de verschillende sporthorloges en activity trackers en heb ik besloten om mijzelf te belonen met de Polar a360. En hier heb ik absoluut geen spijt van. Beter nog! Het is één van de beste aankopen die ik dit jaar heb gemaakt. 

Wat is de Polar a360?

De Polar a360 is een fitness tracker in de vorm van een touchscreen horloge, die 24/7 je stappen, hartslag, calorieverbranding, activiteiten en slaapritme meet.  Bij de aanschaf heb je de keuze uit verschillende kleuren bandjes in verschillende formaten. Zelf heb ik voor maat M gekozen. Om optimaal gebruik te maken van je horloge kun je via internet of de Polar Flow app gegevens uitwisselen tussen de apparaten. Op basis van Bluetooth worden de gegevens overgedragen van je horloge naar de app en andersom. Ideaal!

Gemakkelijk van start!

Moeilijke installaties en een boekwerk van een handleiding is niets voor mij. Eigenlijk wil ik direct kunnen starten met een nieuwe gadget. 5 minuten geduld alsjeblieft! Want met de hele korte handleiding en het invullen van je persoonlijke gegevens in de Polar Flow app heb jij je horloge binnen no-time ingesteld. Een kind kan de was doen, want zelfs als je geen technisch wonder bent (zoals ik!) is dit een makkie. Daarnaast is het horloge heel snel opgeladen en heeft het een lange batterijduur.

Functionaliteiten Polar a360

Van de welbekende stappenteller, inzicht in je dagelijkse calorieverbanding en je slaapritme tot het meten van de effectiviteit van je workouts via de sportprofielen? Het kan allemaal! En naarmate je dichterbij je dagelijkse doel komt, worden de cijfers van de tijd blauwer.

  • Stappenteller – Het horloge bevat natuurlijk een ingebouwde stappenteller, wat ideaal is. Je hoeft niets te doen. Op het moment dat je uit bed stapt worden direct het aantal stappen bijgehouden.
  • Keuze uit meer dan 100 sportprofielen – In de Polar Flow App kun je uit meer dan 100 sportprofielen de sporten kiezen, die voor jou van belang zijn! Achter al deze sportprofielen zit een andere berekening, waardoor er nauwkeuriger berekend wordt wat je daadwerkelijk aan calorieën hebt verbruikt en wat voor soort training je doet. Via je horloge kun je via de optie ‘Training‘ kiezen voor de workout, die je op dat moment gaat uitoefenen en na de training kun je direct je trainingsresultaten bekijken in diverse statistieken. Hoe tof is dat? Het enige wat ik hier een beetje mis is dat er geen GPS in zit! Op deze manier zou ik veel effectiever kunnen trainen voor bijvoorbeeld een hardloop-, skeeler- of fietstraining!
20170303_133610
Via de optie ‘Training’
20170303_133806
Kun je direct jou sport kiezen en je resultaten worden nauwkeuriger gemeten
  • Bewustwording slaapritme – Registreert als je gaat slapen hoe lang je slaapt en hoe goed je geslapen hebt. Zo kun je de volgende dag teruglezen hoe lang je rustig geslapen hebt en hoe lang onrustig.
  • Totaal inzicht in je dagelijkse calorieverbranding – Dit wordt gemeten op 5 niveaus: Niet alleen als je beweegt op een hoog of laag niveau wordt de calorie verbranding berekend, maar ook als je staat, zit of slaapt telt deze door. De berekening wordt gedaan op basis van je persoonlijke gegevens als leeftijd, lengte, gewicht, geslacht en de intensiteit van je activiteiten en workouts. Bekijk je resultaten direct terug in je horloge of bekijk uitgebreide statistieken via je computer of de app.

Wat biedt de Polar a360 nog meer?

  • Smart coaching: In o.a. de Polar Flow app krijg je feedback over hoe jou activiteiten en workouts je gezondheid hebben verbeterd op bijvoorbeeld het gebied van uithoudingsvermogen, verhogen van de weerstand, snelheid, etc. Ook kun je zien op basis van je sportprofielen wat voor training je hebt gehad. Heb je je dagelijkse doel nog niet bereikt? Door op je horloge naar de optie ‘Mijn dag‘ te gaan kun je op het overzichtje klikken en krijg je tips welke activiteiten je nog voor hoe lang kunt doen om je doel te behalen!
  • Smart notifications: Koppel je horloge met je mobiel via Bluetooth en ontvang meldingen van nieuwe berichten van bijvoorbeeld whatsapp, Instagram, Facebook, etc. Je kunt het zo gek niet bedenken! Ik heb zelf de bluetooth alleen met het koppelen aan staan, omdat ik niet de hele dag meldingen van mijn mobiel op mijn horloge wil zien! Maar als jij dat wel wil is dit natuurlijk een toffe optie om te hebben.
  • Waterdicht: De Polar a360 kan heel goed tegen water! Je kunt deze dus prima omhouden tijdens het zwemmen, onder de douche of bijvoorbeeld een regenbui.

Mijn ervaring: Bewuster bewegen met de Polar a360

Zoals ik al zei is de Polar a360 écht een eye-opener voor mij! Bewustwording van mijn dagelijkse beweging stond de afgelopen weken centraal en ik ben heel blij dat ik hier nu ook gerichte actie op kan ondernemen en bewuster kan gaan bewegen. Met een kantoorbaan waarbij ik inclusief reistijd ongeveer 8,5 uur per dag op mijn kont zit, mocht ik blijkbaar heel blij zijn als ik dagelijks net 5.000 stappen haalde. Ik wist dat ik veel zat, maar zoveel? Geen wonder dat ik het afgelopen jaar veel ben aangekomen. Tijd om s’avonds de bank nog even te laten voor wat die is en de dag actief te eindigen. En de Polar a360 geeft je hier heel gemakkelijk overzicht in.

Naarmate je dichterbij het behalen van je dagdoel bent worden de cijfers van de klok op het horloge blauwer. Dit werkt echt super motiverend! Wel probeer ik hier zo reëel mogelijk in te blijven.  Ik ga niet ineens 7 dagen per week intensief sporten. De aansporing om actiever te worden per dag is ontzettend fijn en helpt mij enorm, maar hier wil ik niet in doorslaan.  Buiten mijn sportdagen om ga ik nu vaak s’avonds nog even een half uurtje stevig wandelen of een lekker eind fietsen. Iets wat ik eerst niet deed, dan plofte ik vaak met mijn net behaalde 5.000 stappen op de bank!

Daarnaast vind ik het heel prettig dat ik op elk moment van de dag mijn hartslag kan meten, aantal stappen en verbrande calorieën kan inzien en de keuze heb uit allerlei sportprofielen om mijn workouts nog preciezer te meten! Nog een groot pluspunt is dat ik na 55 minuten stilzitten de melding krijg dat ik moet gaan bewegen. Dit is natuurlijk ideaal voor tijdens het werken op kantoor als teken dat ik even de benen moet gaan strekken.

De Polar a360 is een  ‘musthave’ voor alle fitgirls en sportievelingen onder ons! Ook als je je bewuster wilt worden van je dagelijkse beweging en actiever wil gaan bewegen mag dit horloge niet om je pols ontbreken.

review-activity-tracker-polar-a360
De cijfers worden blauwer naarmate je dichterbij je dagdoel komt

2 reacties op ‘Review: Fitness tracker Polar a360

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s