Sportdagboek maand maart

IMG_20170316_071039_878

Afgelopen maand heb ik een heerlijke sportmaand gehad en in de afgelopen 1,5 maand ben ik bijna 4 kilo afgevallen! Mijn workouts heb ik, of beter gezegd mijn polar flow app, netjes bijgehouden. Zo heb ik totaal 133% van mijn dagelijkse doel behaald en heb ik totaal 20 workouts gehad van 30 minuten of langer. Deze workouts variëren van een lekker stuk wandelen tot een stevige krachttraining of conditie workout. Onderstaand licht ik een paar van mijn favoriete workouts van afgelopen maand uit!

Donderdag 2 maart: Schaatsen

Afgelopen maand mocht ik gratis als proeflid vier keer mee met de schaatsvereniging uit Lonneker. Ik had al ongeveer 12 jaar (geen grapje!) niet meer op de ijzers gestaan, dus de eerste paar minuten op het ijs waren behoorlijk wankel. In mijn hoofd had ik er toch een totaal andere herinnering aan. Na ongeveer 10 minuutjes begon ik te wennen aan het ijs en het schaatsen en ontspande ik echt. Heerlijk die frisse lucht om mij heen, het schaatsen van rondjes en de les en tips, die ik kreeg! Na ruim een uur schaatsen merkte ik aan mijn onderrug al dat ik lekker getraind had en wist ik ook zeker dat ik de volgende dag spierpijn zou hebben. Wel ben ik er de afgelopen maand achter gekomen dat schaatsen wel echt een sport voor mij is!
Vanaf nu zal ik de schaatsen dan ook inwisselen voor de inline skates en daar lekker veel kilometers mee maken. Het is namelijk heerlijk als constante training en om je uithoudingsvermogen en weerstand te verbeteren van je lichaam.

Zondag 12 maart: Ultimate Workout

Zondag 12 maart stond mijn tweede Ultimate Workout op de planning op een unieke locatie in de buurt van Enschede. Dit keer was het een echte stormbaan en gingen we twee uur lang hindernissen overwinnen. Mijn ervaring over deze workout kunnen jullie hier lezen! Deze workout was een échte combinatie van een tempo- en constante training. Dit, omdat er niet alleen hindernissen gedaan werden, maar ook stukken hardlopen! Tijdens deze workout is mijn vermogen om langdurig intensieve inspanningen te leveren verhoogd, zijn mijn spieren weer geprikkeld en heb ik een flinke mentale boost gekregen.

IMG_20170304_165514_844

Zaterdag 18 maart: Bodypump

Op een vrijdagavond de stad in en je krijgt de beste ideeën. Spontaan ingeschreven voor een lesje Les Mills Bodypump op de zaterdagochtend. Het bodypumpen is er een beetje bij ingeschoten, doordat ik behoorlijk druk was afgelopen maand met schaatsen en tennissen. Maar hoe beter om de zaterdag te beginnen door met gewichten te zwaaien? Ik hou van deze uurtjes, omdat je je hele lichaam prikkelt en traint en een instructeur de les geeft. Je weet dus zeker dat je uitgedaagd wordt en dat is niet verkeerd. Ook merkte ik hier dat ik weer begin te wennen aan het vaker per week trainen. In het begin was ik snel buiten adem en merkte ik dat mijn hart heel snel ging. Dat gaat vanaf nu al stukken beter. Ik kan veel langer door, zonder uitgeput te raken, ben niet snel buiten adem en ik reageer sneller en ben flexibeler.

Zaterdag 25 maart: Tennis

Omdat de woensdag (mijn normale lesdag) de tennistraining was uitgevallen, werd deze op zaterdag ingehaald. En niet in de vorm van een “normale” training, maar een twee uur lange competitie training! Lekker wedstrijdjes spelen tegen allemaal verschillende spelers in dubbelvorm. Ideaal als voorbereiding op de voorjaarscompetitie die 9 april van start gaat. En nog een puntje wat de dag extra mooi maakte…het weer was fantastisch! Voor de eerste keer weer in een t-shirt en rokje! Na de twee uur les had ik mijn sportdoelstelling al dik gehaald en zat ik al op 300% van mijn dagelijkse beweging. Goed gevoel! Ook deze workout was weer heel goed voor mijn uithoudingsvermogen, spierontwikkeling en om voor langere tijd intensieve inspanningen vol te houden.

Zondag 26 maart: Lange wandeling

Ook een lange wandeling is goed als cardio training en als workout. Zondagochtend toen ik wakker werd was het weer al fantastisch, dus ik wou lekker naar buiten en genieten van het weer. Mijn moeder vroeg of ik zin had om lekker te wandelen met de hond en daar kon ik geen ‘Nee’ tegen zeggen. We zijn ongeveer 10 kilometer gaan wandelen bij het prachtige Buurserzand en de omgeving is werkelijk prachtig. Het zonnetje maakte het helemaal af. Door de tennistraining van de dag ervoor voelde ik mijn bovenbenen goed tijdens de 10 km wandeling en daar genoot ik stiekem wel van.

Woensdag 29 maart: Fietsen en tennissen

De klok is een uurtje vooruit gegaan. Hoewel ik hier met het slapen wel eventjes aan moest wennen, vind ik het echt heerlijk s’avonds. Het is alweer lekker lang licht en dus kan de fiets makkelijk uit de schuur gepakt worden om zo lekker naar de tennisbaan te fietsen voor een uurtje les. Ook tijdens de tennisles was het nu de hele tijd nog licht en dit vind ik zo lekker en fijn. Ik heb dan namelijk het gevoel dat ik meer uren in een dag heb. Na de les weer naar huis gefietst en zo toch ongeveer 100 kcal extra verbrand.

IMG_20170326_145417_276

Je kunt wel zeggen dat ik afgelopen maand veel verschillende sporten heb uitgeoefend. Schaatsen en Ultimate workouts zijn echt nieuwe voor mij, maar ik geniet hier met volle teugen van. Dat de lange wandelingen in prachtige lenteweer, weer op het lijstje kunnen is echt een cadeautje! In de buitenlucht zijn is één van mijn favoriete dingen en dit maakt mij intens gelukkig. De bodypump lessen? Dit zou ik weer wat vaker in moeten plannen! Eigenlijk moet ik sowieso wat vaker naar de sportschool. Een mooie doelstelling om waar te maken voor april!

In april staan er sowieso een paar sportieve hoogtepunten op de planning! De voorjaarscompetitie begint weer, voor mij op de zondag, en dit betekent flinke sportieve workouts. Daarnaast heb ik eind april weer een Ultimate workout op de planning staan bij de Outdoor Challenge Park in Oldenzaal. En naast de tennislessen wil ik dus graag wat vaker de sportschool in om bijvoorbeeld te bodypumpen, klimmen op de loopband en wat krachttraining en hoop ik nog een keer te kunnen inline skaten. Maar goed dat de vrije dagen er deze maand ook aankomen, die kan ik wel gebruiken!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s