Stormbaan circuit met de Ultimate Workout

17191619_1760875227495372_398597358032137462_o

Afgelopen zondag 12 maart stond de derde Ultimate Workout van dit jaar alweer op de planning. Tijdens deze  twee uur durende workout word je zo goed mogelijk voorbereid op het échte werk op 18 juni. En het mooie is dat deze workouts bij de prijs zijn inbegrepen, mits je je hebt ingeschreven voor de Ultimate Buffalo.

Afgelopen zondag konden de klim- en klautervaardigheden weer uit de kast getrokken worden, want de locatie was een échte stormbaan. Ik kan je alvast verklappen dat mijn vaardigheden niet meer zo soepeltjes zijn als ik mij kan herinneren. Ook ben ik mij veel meer bewust van het gevaar van de hindernissen en kwam er af en toe toch echt hoogtevrees om de hoek kijken. Iets wat ik zelf totaal niet verwacht had trouwens! Een goed moment om een aantal angsten te overwinnen en mijzelf te laten zien dat ik meer kan dan ik besef.

Een potje ganzenborden met een twist

De workout begon met een stevige warming-up van ongeveer 10 minuten met oefeningen als hardlopen, sprinten, jumping jacks, squats, planking en opdrukken. Daarna was het tijd voor het échte werk in de vorm van een potje ganzenborden! De groep werd verdeeld in teams van 3 personen en hiermee ging je de verschillende hindernissen in het parcours afleggen. En de spelregels? Die waren als volgt: Je gooit de dobbelsteen en gaat het aantal stappen vooruit wat gegooid wordt. Achter elk nummer op het bord stonden in dit geval één of meer hindernissen, die getrotseerd moesten worden. In principe moet iedereen van het team deze hindernis/oefening doen. Durf je iets niet dan moet een ander teamlid deze 2x doen. Wel ben ik van mening dat je het sowieso moet proberen, want ook al lijkt iets in de eerste instantie onmogelijk…vaak lukt het met wat hulp wel. En dit merk je natuurlijk meteen in je mindset en dan worden de hindernissen nog leuker!

Aanrader! Als je een leuke manier zoekt om een hindernisparcours te doen met een groep, dan tilt een potje ganzenborden dit zeker naar een volgend level! Het is leuk, motiverend en het spel element voegt echt iets toe.

go-through-obstacles-never-let-them-prevent-you-from-getting-things-done-quote-1

Let the Stormbaan Games begin!

Helaas waren onze “dobbelsteen-gooi-prestaties” niet zo denderend en konden we vaak maar één of twee plekken vooruit! Maar ieder nadeel heeft z’n voordeel, want op deze manier konden wij wel meer obstakels en oefeningen doen. Welke hindernissen wij o.a. hebben getrotseerd lees je hieronder:

  • Stormmuren waar je overheen moet klimmen
  • Met behulp van een touw naar boven klimmen en dan via een touwladder weer naar beneden
  • Evenwichtsbalk op hoogte met of zonder verzwaard vest. Hier verstijfde ik ineens door hoogtevrees! Succesmomentje dat ik hier toch overheen ben gekomen.
  • Klimmend naar boven en daar vervolgens over een houten muur heen klimmen. Dit was mijn succes van de dag! Voor de houten muur was namelijk nog ruim een halve meter waar je naar beneden kon vallen. Deze stap moest je eerst maken om vervolgens over het muurtje heen te klimmen, waar het ook nog wel even zoeken was naar de juiste tactiek. Juan Carlos, mede verantwoordelijke bij de Ultimate Buffalo, heeft mij hier enorm geholpen en nadat ik het de 1e keer voor elkaar had gekregen ging het de 2e keer al een stuk makkelijker.
  • Rondje hardlopen met een houten balk
  • Als een aap hangen en verder klimmen langs het touw
  • Push-ups
  • Door buizen heen kruipen
  • Chin ups

We hebben niet gewonnen, maar daar ging het mij eerlijk gezegd ook niet om! Het hele “spel element” voegt iets leuks toe aan de uitvoering van het parcours. Ik ben gewoon heel trots op mijzelf en ook op iedereen die verder mee hebben gedaan, dat we de obstakels gedaan hebben, eigen successen hebben behaald en dat niemand heeft opgegeven! De ‘Ultimate-Buffalo-mentaliteit‘ zit er bij iedereen in en dat is heel mooi om te zien.

Het potje ganzenborden was gespeeld, maar daarmee was de workout nog niet afgelopen! Er was namelijk nog één oefening waarbij je nog één keer alles uit jezelf moest halen. Als afsluiter werden we in een rij gezet van groot naar klein en in groepjes van 8 verdeeld. Per groep moest er nog een rondje gerend worden, waarbij er een tractor band werd meegesleept. Tactiek tip! Hoe meer vaart je behoudt, hoe makkelijker het is om de band achter je aan te slepen. Dit klinkt heel makkelijk, maar in de uitvoering is het nog best pittig. Natuurlijk deden we deze oefening niet één keer, maar kregen we ook nog de kans om de eerste tijd te verbeteren! Goede motivatie boost als je het mij vraagt. Onze eerste tijd was ongeveer 1:30 minuten en onze tweede tijd 1:00 minuut.

Het was echt een hele leuke workout met een groep leuke en gemotiveerde mensen! Een workout, die ik elke zondag wel wil hebben. Waarom? Je bent lekker buiten en heel actief bezig. Zelf had ik door de diversiteit van de hindernissen niet direct het gevoel dat ik zo intensief bezig was, maar mijn sporthorloge en mijn spierpijn zeggen toch wat anders. Dit zijn de workouts waar ik van hou. Heerlijk!

Ik ben wel benieuwd wat jullie verder doen als voorbereiding op de Ultimate Buffalo? En wat zijn jullie ervaringen met de Ultimate workouts? Wil je trouwens ook een keer meedoen met een Ultimate workout? De volgende staat 9 april op de planning. Inschrijven kan via info@ultimatebuffalo.nl

Liefs,

Lisan

30beac7596676c28f71d683feb0abb80


2 reacties op ‘Stormbaan circuit met de Ultimate Workout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s