Reisblog: Citytrip Dublin, Ierland

Temple Bar Dublin

Begin mei was het tijd om de Ierse cultuur in te ademen in Dublin. De stad van de Guinness! Een prachtige multiculturele en levendige stad met veel geschiedenis, leuke winkels, musea en natuurlijk een levendige pubcultuur. Dublin en Ierland hebben mij positief verrast en ik heb met volle teugen genoten! In deze blog vertel ik jullie meer over enkele bezienswaardigheden in Dublin en Ierland en geef ik direct wat tips.

Bezienswaardigheden Dublin

Dublin is een stad vol prachtige historische bezienswaardigheden, shopping mogelijkheden en bier- en whiskey proeverijen en laat zich prima ter voet verkennen! Maar Dublin is ook een ideale startbasis voor dagtours door Ierland. Hier kom ik later in deze blog op terug. Ik zal jullie eerst meer vertellen over wat Dublin te bieden heeft.

 1. Dublin Castle: Dit is één van de belangrijkste gebouwen van de Ierse geschiedenis. Tegenwoordig worden hier de Ierse presidenten geïnstalleerd en ontvangen zij hier buitenlandse gasten. Maar meer dan 700 jaar lang stond Dublin Castle voor de Engelse macht en was het hoofdkwartier van het Engelse bestuur hier gevestigd. Voor Dublin Castle stond hier een Vikingfort, maar van dit fort staat nog maar één toren en zijn er delen terug te zien van de Vikingwallen. Voor €10,- per persoon krijg je een guided tour door Dublin Castle en leer je alles over de geschiedenis en hoe men hier leefde.

  Dublin Castle
  Dublin Castle
 2. Guinness Storehouse: De nummer één bezienswaardigheid van Dublin! Guinness Storehouse is een geweldige ervaring van wel zeven verdiepingen hoog. Tijdens deze tour leer je op een hele leuke en moderne manier alles over Guinness en waar het voor staat. En hoe kun je deze tour het allerbeste afsluiten? Precies! Door je eigen perfecte pint of Guinness te tappen! Benieuwd geworden? Voor €20,- (is het helemaal waard) kun jij ook de Guinness ervaring beleven met al je zintuigen.

  Guinness brewery Dublin 2
  Guinness Storehouse – brouwerij tour
 3. Jameson Distillery: Maar ook de whiskey liefhebber kan in Dublin zijn/haar geluk niet op. In Dublin kun je namelijk een hele leuke whisky tour doen bij de Jameson Distillery. Weer een tour waarin je niet alleen meer te weten komt over de Jameson Distillery, maar ook over de Ierse cultuur en Dublin! En ook hier worden al je zintuigen weer geprikkeld. Een “must-do” voor de whiskey liefhebber! Entree is €18,- per persoon.

  Jameson factory 2
  Jameson Distillery Dublin
 4. Temple Bar: Als je op zoek bent naar leuke eettentjes, een plek om lekker een drankje te doen en om uit te gaan ben je in de beroemde wijk ‘Temple Bar’ aan het juiste adres! Sit back and relax in de vele pubs en geniet van heerlijke Ierse gerechten, Guinness of natuurlijk een ander drankje en van de vele Ierse bandjes. Vanaf O’Connell Street is het een kleine 10 minuten lopen naar deze wijk.

  Temple Bar Dublin
  Temple bar
 5. Grafton Street: Zin in shoppen? Dat gaat helemaal lukken in de grootste winkelstraat van Dublin ‘Grafton Street’. In deze straat vind je de wat meer betaalbare en bekende winkels zoals bijvoorbeeld Vero Moda, H&M, maar ook een Disney winkel. Ook in deze straat zie je het muzikale en creatieve deel van Dublin terug in de vorm van straatartiesten.

Maar Dublin heeft nog veel meer te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Christchurch Cathedral, St. Patrick’s Cathedral, Saint Stephen’s Green park, Trinity Collega of één van de vele musea’s die Dublin rijk is.

Christchurch cathedral Dublin
Christchurch Cathedral

Dagtours Ierland

Mocht je drie of vier volle dagen in Dublin geboekt hebben en wil je misschien een dagje de stad uit? Meer van Ierland verkennen? Dat kan! In Dublin kun je namelijk bij het Visitor Centre en verschillende tourorganisaties diverse dag tours boeken door Ierland en Noord-Ierland. Bezoek bijvoorbeeld de Cliffs of Moher, Wicklow, Galway, Cork en Belfast in Ierland of ga de grens over naar Noord-Ierland. Zelf ben ik naar de Cliffs of Moher geweest met wildrovertours.com. Een geweldige dag, die zeker heeft bijgedragen aan mijn vakantiegevoel en het proeven van de Ierse cultuur.

Benieuwd welke dagtour combinaties aangeboden worden? In Dublin vind je veel Visitor Centre’s en hier vind je heel veel dagtours aanbiedingen door (Noord-) Ierland van verschillende aanbieders. Ook kunnen de mensen van het Visitor Centre plaatsen voor je boeken. Of kijk op de websites van de onderstaande aanbieders:

Wist je dat?

 • Je in het Visitor Centre gratis stadskaarten kunt pakken?
 • Guinness de trots van Ierland is?
 • Ierland bekend staat om z’n pie’s, stews, burgers, fish & chips en Irish breakfast?
 • De pubs elke avond voorzien zijn van verschillende Ierse bandjes? Wat een gezelligheid en sfeer! Wat had ik zin om bij thuiskomst ‘PS: I love you’ weer een keer te kijken!
 • Je de Leprechaun (kabouter) overal terug ziet in zowel Dublin als Ierland. Het is een mystiek wezen uit de Ierse folklore, maar is nog steeds terug te vinden in de cultuur en Ierse verhalen van vandaag en natuurlijk in de souvenir winkels.
 • De klaver drie (Shamrock) een nationaal symbool in Ierland is?
 • Het Ierse woord voor ‘Proost’, ‘Sláinte’ is?

Ik hoop dat jij, net als ik, enthousiast bent geworden om een bezoekje te brengen aan Dublin of een andere stad in Ierland. En als je er al bent geweest, ben ik heel benieuwd wat jou ervaring is! Benieuwd wat ik mee heb genomen in mijn handbagage naar Dublin? Lees dan mijn vorige blog: Citytrip: Wat neem ik mee met alleen handbagage?

Veel liefs,

Lisan


2 reacties op ‘Reisblog: Citytrip Dublin, Ierland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s