Homemade pizza op naanbrood deel 1

IMG_8421

Pizza is één van mijn favoriete gerechten. Ik ben sowieso dol op de Italiaanse keuken. Pizza’s zijn er in allemaal soorten en maten en met vele soorten ingrediënten. Een paar maand terug ben ik begonnen met zelf pizza’s maken, ik heb een stuk beter in de hand wat er daadwerkelijk mijn mond in verdwijnt en ik kan de pizza beleggen met al mijn favoriete ingrediënten! Daarnaast is het ook nog eens super simpel. Zelf maak ik de bodem nog niet zelf, omdat ik niet alle benodigde apparatuur thuis heb. In de toekomst (lees: binnen nu en een half jaar) wil ik ook de bodem zelf maken.

Zo heb ik in het verleden al een blog gepost over Griekse pizza op pitabroodjes. En nu heb ik gister verschillende pizza’s gemaakt op naanbrood, een heerlijk indiaas brood wat vooral gebruikt wordt als bijgerecht. Dit brood is heerlijk met knoflook en koriander, voor wat extra bite en daarom wou ik ook een gerecht waar dit brood niet als bijgerecht wordt gezien.

Vandaag volgt deel 1 van mijn zelfgemaakt pizza op naanbrood, gevolgd door pizza op naanbrood deel 2 morgen.

Benodigheden:

 • 2 naanbroodjes (klein, te koop in de toko of bij de supermarkt)
 • Knoflook
 • Koriander
 • Gezeefde tomaten (ik heb uit een pakje)
 • Geitenkaas
 • 2 plakjes bacon
 • 2 schijven tomaat
 • Peper
 • Zout
 • Rucola als topping

Ik ga dit recept niet uitgebreid uitleggen, want ik weet zeker dat iedereen weet hoe die een pizza moet beleggen en in de oven moeten zetten. Dus daarom even kort hieronder een stappenplannetje.

Stap 1

Haal het naanbrood uit de verpakking en snij doormidden. Voeg hier knoflook en koriander op. Vervolgens doe er een laagje gezeefde tomatensaus op en smeer goed uit.

Stap 2

Bedek de pizza met geitenkaas, stukjes bacon, schijfjes tomaat, peper en zout en schuif de pizza de oven in voor 15 tot 20 minuten.

Stap 3

Haal de pizza uit de oven en doe er nog wat rucola op et voila, tijd om dit lekkere hapje op te eten.

Omdat de naanbroodjes klein zijn is dit ook een ideaal gerecht als lunch of tussendoortje. Om eerlijk te zijn zit ik er nu stiekem eentje te eten, terwijl ik deze blog aan het typen ben. Ik heb namelijk even een goede bodem nodig voordat ik straks een sportief uitje heb met mijn werkafdeling.

Morgen volgt het tweede pizza’tje op naanbrood, maar ik hoop dat jullie in ieder geval hier al van genieten! Dit van morgen is mijn favoriet van deze twee.

Benieuwd naar mijn andere pizza blog? Klik op onderstaande link voor het recept en probeer ze eens uit! Zeker een winner op deze warme en benauwde dagen.

Griekse pizza met zelfgemaakte tzaziki

Tot morgen allemaal voor nog meer culinaire hoogstandjes en mijn “Op weg naar de 5 km” blog.


2 reacties op ‘Homemade pizza op naanbrood deel 1

  1. Hee meis.
   Ik wist ook niet dat jij een blog had. Super leuk! Ik wil je gaan volgen maar zie die knop niet zo snel staan. Kijk morgen even op mn laptop.

   Super leuk nog een blog fanaat!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s