Rauwe spinaziesalade met biefstuk en rode biet

Bij uitstek de beste maaltijd wat ik gegeten heb deze week! Wat vind ik dit lekker. Ik had zin in biefstuk, omdat ik dat al echt in geen tijden meer gegeten heb. En vandaag was ik lekker vroeg wakker, dus besloot ik op de markt weer wat inkopen te doen zoals wortel en rode bietjes. Jullie begrijpen dus wel dat ik helemaal zin had in een lekkere, kleurrijke lunch. En het smaakte echt hemels en vult goed! Het is dus wel een blogje waard, zo met de proef eet een eindje verderop in Enschede.

Wat heb je voor deze heerlijke salade nodig?

  • 2 handjes gewassen spinazie
  • 1 bospeen
  • 1 rode biet
  • 1 biefstuk
  • honing mosterd vinaigrette
  • peper
  • zout
  • gemalen knoflook
  • kokosolie

Stap 1

Kook de rode biet volgens recept. Ik heb de rode biet schoon gewassen en in een pan met water gedaan, toen deze aan de kook was heb ik het gas terug gedraaid met de deksel er op. Na ongeveer 20 tot 30 minuten heb ik gekeken of ze gaar waren. Je vork moet redelijk soepel de rode biet in gaan, maar moet niet direct loslaten (maar wel na een paar seconden). Dan zijn ze perfect gekookt. Ik heb het gas vervolgens uitgedraaid en ze in het hete water verder laten garen voor 10 minuten. Daarna geschild, wat echt super makkelijk gaat als ze goed gekookt zijn.

Stap 2

Bak de biefstuk. Ik heb deze vooraf met peper, zout en gemalen knoflook voorzien. Ik heb kokosolie warm laten worden en de biefstuk 2 minuten per kant laten bakken. Let op met welke kookplaat je hebt. Ik heb gas en afhankelijk van hoe hoog dit staat moet je inschatten hoe snel de biefstuk klaar is. Bovendien heb ik het liever wat meer aan de rauwe kant, omdat ik biefstuk anders snel taai vind worden. Kortom: Blijf altijd bij je biefstuk en schat het goed in.

Stap 3

Doe twee handjes spinazie in een diep bord. Snij de rode biet en wortel in dunne plakjes en leg dit over de spinazie. Snij vervolgens de biefstuk in reepjes en leg dit op het bord. Kruimel vervolgens wat geitenkaas er over en wat honing mosterd vinaigrette.

Eet smakelijk!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s