Week eetdagboek 3

Inmiddels ben ik al weer 2,5 week terug van mijn reis door West-Canada. Een fantastische vakantie waar in ik veel prachtige dingen heb gezien, maar helaas niet heel gevarieerd en gezond heb gegeten. Jullie begrijpen dan ook vast wel dat ik ontzettend uitkeek om weer lekker m’n eigen ontbijtjes, lunch en avondeten te bereiden. De eerste keer weer in de supermarkt was weer fantastisch. Met een boodschappentas vol kleurrijke groenten, fruit en andere goodies kwam ik weer thuis en ik was dan ook vol gemotiveerd om die vakantiekilo’s er zo snel mogelijk weer af te werken. En misschien nog wel belangrijker, om mij gewoon weer happy en healthy te voelen met wat ik eet. Onderstaand vinden jullie dan ook een paar van mijn favoriete ontbijtjes, lunch maaltijden en avond maaltijden van de afgelopen 2 weken.

Granola ontbijtjes en gebakken banaan

Die ontbijtjes! Wat heb ik daar onwijs van genoten. Tijdens het reizen moest ik mijn ontbijtje telkens scoren bij een Tim Hortens of een Starbucks, niet echt waar je naar uit kijkt s’ochtends. Des te meer geniet ik dan ook nu van de ontbijtjes, waar ik alle tijd voor kan nemen thuis. En ik heb weer een paar favorieten hoor:

  1. Gebakken banaan – Lekker iets eerder opgestaan s’ochtends om dit als pre ontbijtje naar binnen te werken voordat ik naar het werk ging. Vind hier het recept – Gebakken banaan
  2. Granola jar gevuld met glutenvrije granola, homemade aardbeien yoghurt, verse aardbeien en blauwe bessen en kokos snippers. Granola en muesli met een normale of vruchtenyoghurt is toch echt wel één van mijn favorieten. Het is makkelijk, snel klaar, je kunt het met allerlei toppings bedekken en het is lekker!

Detox water en gezonde ijsdrankjes

Detox water is nog steeds een trend om je lichaam te hydrateren en te ontgiften van verkeerde stoffen, maar bovendien is het ook nog eens heel erg lekker om eens water met smaakjes te drinken. Deze drankjes zorgen er voor dat ik zonder moeite 2 liter water naar binnen werk.

  1. Water met bevroren bosvruchten en citroen. Citroen is voor mij altijd de basis in mijn detox drankjes. Het is van nature goed om je lichaam weer energie te geven, te ontgiften en natuurlijk te hydrateren. Bovendien is het goed voor je om je lichaam is balans te krijgen en te houden. De bosvruchten doe ik er bij, omdat dit mijn favorieten zijn. Ze zitten boordevol smaak, maar zijn ook nog eens goed voor je. Zo zorgen bosvruchten o.a. voor verbetering van je geheugen en dragen ze bij aan een gezonde darmflora. Handig voor mij met m’n prikkelbare darmsyndroom.
  2. IJsdrankje met aardbeien, munt, citroen en kokoswater. Jahaaa, afgelopen week was het warm en benauwd! Hoe fijn om af te koelen met een heerlijk tropisch ijsdrankje. Ik had nog aardbeien in huis, munt, citroen voor mijn detox watertjes en had zin in kokoswater. Wat ijs er bij en blenden maar.

Gezond avondeten en maaltijden

Ik kijk altijd uit naar het avondeten! Vooral op het werk kan ik soms wegdromen bij de gedachte “wat zal ik vanavond eens gaan eten” en heb ik zin om lekker de keuken in te duiken om een voedzame maaltijd in elkaar te draaien. Normaal gesproken heb ik er een handje van om zin te hebben in maaltijden, waarvan ik niet alle ingrediënten in huis heb, terwijl ik een dag ervoor boodschappen heb gedaan. Nu probeer ik creatiever te zijn met wat ik in huis hebt en dit heeft tot nu toe écht voor winner dinners gezorgd. Hieronder mijn top 5 van de afgelopen 2 weken.

  1. Pitza’s! Pizza of pita broodjes en zo onwijs lekker. Deze pitza’s zijn gemaakt met tomatensaus, champignons, paprika, zwarte olijven, gorgonzola en rucola. Maar via de volgende link vind je ook een recept voor Griekse pitza’s
  2. Noodles! One of my favorites. En al helemaal met een homemade kokos, chili en limoengras sausje. Verder zitten hier tuinbonen bij, rode paprika, courgette en varkensreepjes.
  3. Vegetarische couscous salade met kipbouillon blokje met gele en rode paprika, courgette, wortel, gegrilde ananas en kleine trio colore tomaatjes.
  4. Gevulde tomaten met gestampte bloemkool broccoli mix met jus, spekjes, kerrie kruiden en geroosterde pijnboompitjes.
  5. Vegetarische tian van laagjes groenten met italiaanse kruiden en saus. Het recept van dit gerecht vind je hier – Vegetarische tian

Dat waren ze weer hoor voor de komende 2 weken! Ik hoop dat ik mijn motivatie vast kan houden om creatief te blijven in het koken van gezonde en voedzame maaltijden. De afgelopen 2 weken bevielen mij wel, dus ik geloof dat het wel goed moet komen. Eet smakelijk allemaal en geniet er van!

 


Een reactie op “Week eetdagboek 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s