Vegetarische tian recept

Een recept voor Tian? Wat is dat eigenlijk? Ik weet het ook pas sinds een paar weken, maar een tian is een ovengerecht van laagjes groenten. Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op een social media als Instagram of gewoon op een receptensite. Misschien heb je het zelfs al weleens gehad. Ik namelijk wel, maar wist simpelweg de naam niet. Tian dus! Niet vergeten. Gisteren had ik nog heel veel leftovers in de koelkast liggen en besloot dus mijn eigen tian te gaan maken. Ik ben echt een held in koken voor één persoon…not…dus heb ik besloten kleine saus/stoofvleespannetjes te gebruiken om mijn mini tians in te maken.

Recept voor vegetarische tian

vegetarische-tian
Vegetarische tian uit de oven

Ingrediënten

 • 1/2 gele courgette
 • 1/2 groene courgette
 • 1/2 aubergine (klein)
 • 2 tomaten
 • 2 bollen mozzarella
 • 1/3 pakje gepureerde tomatensap
 • 1/2 zakje parmezaanse kaas
 • peper gemalen
 • knoflook gemalen
 • oregano takjes
 • tijm takjes

Wat moet je doen? Warm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal of mini pannetjes in met een beetje olie. Niet teveel, want de onderkant van de schaal of pannetje vullen we met een laagje gepureerde tomatensap en 1/4 zakje parmezaanse kaas. Échte parmezaanse kaas is natuurlijk nog lekkerder, maar dit was even goedkoper.

Vul de schaal of pannetjes om en om met de plakjes courgette, aubergine, tomaten en mozzarella, totdat deze gevuld is. Kleurrijk he? En het wordt nog mooier. Doe er wat gemalen peper en knoflook over heen en italiaanse kruiden en voordat je het de oven in schuift leg er wat takjes oregano en tijm om en bestrooi de bovenkant met nog wat parmezaanse kaas.

Die oven is ook helemaal klaar om van deze kleurrijke maaltijd een echte winner te maken. Zet het in de oven voor 15 tot 20 minuten en laat het dan nog even afkoelen voor 10 minuten.

Rest mij nog maar één ding om te zeggen en dat is eet smakelijk en geniet van een maaltijd boordevol groenten. Heerlijk als afsluiter op een warme en benauwde dag of als side dish bij een BBQ of tapas avond.

Benieuwd naar mijn andere maaltijden uit de oven? Bekijk hieronder mijn 4 favorieten!


Een reactie op “Vegetarische tian recept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s