Kip met een prei bouillon

IMG_20160222_204123

Sundays are comfort cooking days, maar dan wel zo gezond mogelijk! Zondag sta ik graag in de keuken. Heerlijk om het huis gevuld te hebben met heerlijke geuren en zo een beetje de dag door te komen. Ik had behoefte aan een gezonde maaltijd en wat lente en kleur in huis, dus ik had besloten om weer eens lekker uit te pakken met een heerlijk gerecht: Kip met prei. Een fantastische combi, die het bij mij altijd goed doet. Deze maaltijd kun je gemakkelijk met 3 tot 4 personen eten en je bent niet meer dan 6 euro kwijt voor de hele pan.

Ingrediënten

  • Kippenpoten; maar je kan ook een hele kip gebruiken of kipfilet
  • 3 prei stengels
  • 1/3 pot kapucijners
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 300 ml water
  • 1 citroen
  • zout
  • peper
  • italiaanse kruiden
  • boter

Stap 1

Maak de bouillon klaar. Doe 2 preien en 1/3 van de kapucijners in de pan met wat boter en laat dit een beetje doorbakken. Doe er vervolgens 300 ml water bij en een kipbouillon blokje en laat dit even goed doorkoken.

Stap 2

Wrijf de kippenpoten in met een halve citroen. Doe er vervolgens wat peper, zout en italiaanse kruiden overheen.

Stap 3

Doe de kippenpoten/kipfilet of hele kip in een pan en voeg hier de bouillon aan toe. Let hierbij wel op dat bij een hele kip meer bouillon toegevoegd kan worden dan aan kippenpoten etc. Bij de kippenpoten heb ik 300 ml gemaakt, maar heb maar 150 ml toegevoegd. Voeg vervolgens nog 1 gesneden stengel prei toe aan de kip met bouillon en snij van de citroen schijven, die je toevoegt aan de bouillon.

Stap 4

Doe de kip 30 minuten in de oven op 150 graden. Let hierbij op dat je na ongeveer 15 minuten de kip omdraait, zodat de andere helft ook in de bouillon kan doorkoken. Na de 30 minuten even kijken op de kip goed gaar is.

Doe wat bouillon in een kom en voeg er wat kip aan toe en genieten maar. Eet smakelijk! Een heerlijk fris gerecht, wat goed vult, maar niet te zwaar valt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s