Homemade Melanzane alla parmigiana

20190323_112023

De Italiaanse keuken…ik ben er dol op! Wat kun je mij blij maken met lasagne, pizza of een heerlijke pasta. Bij mijn favoriete Italiaanse restaurant in Enschede hebben ze ook heerlijke Melanzane alla parmigiana en dus was het tijd om dit fantastische gerecht ook thuis een keertje te maken. Heerlijk als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht misstaat dit niet op het menu. Het is lekker, vegetarisch en boordevol groente! Een gezonde hap dus!

Benodigdheden

 • Oven 180 graden voorverwarmen
 • Ovenschaal
 • Pan voor de saus
 • Grillpan, braadpan of tosti ijzer met grill
 • Vergiet
 • Snijplanken

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 aubergines
 • 2 courgettes
 • 1 ui
 • 4 teentjes knoflook (mag ook minder of meer)
 • 800 gram gepelde tomaten uit blik
 • 3 el olijfolie
 • 3 mozzarellabollen
 • 15 g verse basilicum
 • 150 gram Parmigiano Reggiano of Parmezaanse kaas (zakje)
 • Italiaanse kruiden
 • Peper en zout na smaak

Bereidingswijze

 1. Snijd de courgettes en aubergines over de lengte in repen van ongeveer 1/2 centimeter dik. Bestrooi deze aan beide kanten met een beetje peper, zout en Italiaanse kruiden en laat voor 25 minuten uitlekken in een vergiet. Dep ze daarna droog met een stuk keukenrol.
 2. Bak ondertussen in een pan de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook glazig met een scheut olijfolie. Voeg hier vervolgens de 800 gram gepelde tomaten aan toe en laat dit voor 20 minuten zachtjes pruttelen op het vuur. Voeg zout en peper na smaak toe.
 3. Zet vervolgens de (grill-/braad)pan op het vuur of laat de tosti ijzer met grilloptie warm worden en grill/bak met een beetje olie de plakken courgette en aubergine 2 minuten aan elke kant.
 4. Als alle plakken gegrild zijn, kan de melanzane alla parmigiana gebouwd worden. Vet de ovenschaal een beetje in met olie en breng hier eerst een laag met de gegrilde/gebakken plakken courgette en aubergine aan toe. Doe er een laagje tomatensaus over en bestrooi deze vervolgens met de Parmigiano reggiano/Parmezaanse kaas en lig hier wat mozzarella stukjes en basilicum blaadjes op. Herhaal vervolgens totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje courgette en aubergine plakken.
 5. Doe hier ten slotte nog een beetje Parmigiano reggiano/Parmezaanse kaas over en zet in de voorverwarmde oven (180 graden) voor 30 – 40 minuten.

En smullen maar! Je kunt gerust nog een keer opscheppen bij dit gerecht of eet er lekker twee keer van.

IMG_20190322_195003_185
Homemade Melanzane alla parmigiana – een heerlijk gezond en vegetarisch Italiaans gerecht!

Een reactie op “Homemade Melanzane alla parmigiana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s