Honing walnotentaart

Goedemiddag bloggers en bloglezers,

Tijd voor een nieuw taartje en wel een Honing Walnotentaart. Ik had dit taartje afgelopen week gehad in een restaurant en was direct verslingerd aan de smaak en hoe het er uit zag. Ik wou er graag mijn eigen versie van maken, dus dan gaan we dat doen toch!

Vanochtend even snel alle boodschappen in huis gehaald en tijd om lekker in de keuken te staan en wat nieuws uit te proberen. Ik begin inmiddels redelijk goed te worden in deeg maken en ook het weegschaaltje is eindelijk in huis!

Voor dit heerlijke taartje heb je de volgende ingrediënten nodig voor een taartje van 10 bij 10 cm

Voor de bodem:

 • 50 gram bloem
 • 25 gram boter of kokosolie
 • 1 eigeel
 • zout
 • peper
 • 1 eetlepel water, aanvullend met een paar druppels als het nog geen goed deeg is

Voor de vulling:

 • 70 gram walnoten
 • 1,5 eetlepel honing
 • 1 eigeel
 • zout
 • 20 gram druivensuiker, of vervanging voor suiker
 • 2 eiwitten

Stap 1

Doe de bloem, kokosolie, eigeel, zout, peper en beetje water bij elkaar in de kom en kneed tot een goed deeg wat een beetje elastisch is. Laat dit rusten voor 45 min tot 1 uur. Bewaar het eiwit van dit ei, dit heb je nodig bij de vulling!

Stap 2

Ga intussen verder met de voorbereidingen voor de vulling. Doe de honing, eigeel (eiwit bewaren), en de druivensuiker en klop dit tot een glad geheel. Mix in de tussentijd de walnoten tot een groffe tot kruimelige substantie, het is maar net wat je lekker vindt.

IMG_8210

stap 3

Verwarm de oven voor. En doe de walnotenmix bij het honingmengsel in en vermeng dit goed. Pak vervolgens de twee eiwitten en een beetje zout en klop dit tot de eiwitten opgestijfd zijn. Pas op dat het niet schift. En gebruik hier alsjeblieft een handmixer voor haha. Ik had alleen een garde en heb nu één arm heel goed getraind.

Stap 4

Doe de opgestijfde eiwitten bij de walnoten mix in en gebruik een spatel om dit te vermengen met elkaar. Nu kan dit heerlijke taartje in voor 30 tot 40 minuten.

IMG_20150509_165154

Lieve bloggers en lezers, deze honing walnotentaart is echt een aanrader! Dus zeker een keer maken en ben benieuwd naar jullie creatie! Fijne zaterdag, genieten!!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s