Oosterse vegetarische salade

IMG_20160502_171735

Sinds twee weken ben ik weer helemaal back on track met m’n eten. Ik probeer zaterdags de weekboodschappen te doen en heb hiervoor een vast budget. Voordat ik de boodschappen ga doen probeer ik alvast maaltijden voor mijzelf vast te zetten voor s’avonds! Als ik dat niet doe, doe ik niet gericht boodschappen. Wat resulteert in vaker per week naar de supermarkt voor onnodige ingrediënten, omdat ik zin heb in “iets anders” dan ik in huis heb en dat kost weer onnodig veel geld. Zonde dus! M’n zaterdagse boodschappen bevatten tegenwoordig veel groenten, fruit en rijst, pasta en wraps. Heerlijk! Zo heb ik met de boodschappen van afgelopen week dit bovenstaande prachtige plaatje in elkaar geflanst. Lekker en gezond eten hoeft namelijk niet duur te zijn!

Een Oosterse vegetarische salade! Geen vlees! Geen noodles! Waarom niet? Ik ben snel geneigd te grijpen naar rijst, pasta, noodles, etc. als aanvulling op mijn maaltijd. Gisteren heb ik bovendien een 3-gangen maaltijd gehad, wat echt veel was en vandaag heb ik goed gegeten. Dus een lekkere lichte maar goed vullende maaltijd met eigenlijk alleen maar groenten op het programma voor vanavond!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke salade:

  • 1 handje sperziebonen gehalveerd
  • 1/2 rode paprika
  • 1/3 courgette in rondjes en dan reepjes
  • 1/3 komkommer in rondjes en dan halfjes
  • 1 handje taugé
  • tomaten mix met verschillende kleuren mini tomaten (al is het maar voor de kleurrijke look haha)
  • sap van een 1/2 limoen
  • gemalen peper
  • wokpasta lemongrass, coconut & chili van Conimex (mijn favoriet)
  • sesamzaadjes

Het bereiden van deze maaltijd is niet zo moeilijk. Lekker alles in de pan, te beginnen met de groenten, die niet snel verslappen. Taugé, komkommer en tomaatjes heb ik er op het laatst bijgevoegd. Gevolgd door de wokpasta.

Ik gok dat deze Oosterse salade ook heerlijk is met kip, biefstukpuntjes met noodles haha! Eet smakelijk en waan je in Azië!!!


2 reacties op ‘Oosterse vegetarische salade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s